Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

WITHERFALL - Noctunes and Requiems


Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

 

witherfall - nocturnes and reqviemsWITHERFALL
Noctunes and Requiems
Heavy/Progressive Power Metal
Self Release
Η.Π.Α.

Track Listing:
1. Portrait (6:36)
2. What We Are Dying For (6:54)
3. Act II (0:54)
4. Sacrifice (8:59)
5. End Of Time (3:25)
6. Finale (1:49)
7. Nobody Sleeps Here (8:49)

Witherfall είναι ένα heavy/progressive power metal group από το Los Angeles. Δημιουργήθηκαν το 2013 και 4 χρόνια μετά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο Nocturnes And Requiems. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Jake Dreyer (guitars), Joseph Michael (vocals) και αυτό το album είναι αφιερωμένο στον drummer τους Adam Sagan, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην ηχογράφηση του αλλά τον Δεκέμβριο του 2016, και ενώ το album βρισκόταν στα τελευταία στάδια της παραγωγής, πέθανε σε ηλικία 36 ετών.

O δίσκος περιέχει οχτώ τραγούδια με τα περισσότερα να ξεπερνάνε τα 6:30 λεπτά σε διάρκεια. Παρόλη τη μεγάλη διάρκεια όμως των τραγουδιών, συναντάμε υλικό που αξίζει της προσοχής και του χρόνου μας. Ο δίσκος περιέχει τραγούδια με πολλές εναλλαγές στη ροή τους, ένα στοιχείο που μόνο αρνητικό δεν είναι. Χαρακτηριστικά θα επισημάνω το τραγούδι What We Are Dying For το οποίο ίσως είναι και το καλύτερο τραγούδι του δίσκου.

Γενικά ο δίσκος είναι προσεγμένος σε όλα του. Καλή παραγωγή, καλά φωνητικά, δυναμικές αλλά και ήρεμες μελωδίες σε ένα κράμα που θα μαγέψει τον ακροατή. Πολύ καλή απόδοση στα drums από τον εκλιπόντα Adam Sagan (κρίμα που έφυγε τόσο νέος και δεν θα έχουμε την χαρά να τον απολαύσουμε και σε μελλοντικές δουλειές). Μια πολύ καλή αρχή για τους Witherfall και μας άνοιξαν την όρεξη και για την επόμενη δουλειά τους.
Μιχάλης Μητσόπουλος