Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

The Steams - Επιστρέφουν στη σκηνή με νέο album


Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

 


the steams


Οι Steams επιστρέφουν στην αθηναϊκή σκηνή μετά από απουσία ενός χρόνου. Απουσία η οποία ήταν σκόπιμη ώστε να ολοκληρώσουν την παραγωγή του ντεμπούτου LP τους, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο εγχείρημά τους ως τώρα.

Όντας ένα δυναμικό μουσικό σχήμα, οι Steams αποτελούν την εκπλήρωση ενός γενικού και ταυτόχρονα πολύ προσωπικού οράματος του Πάνου Δημητρόπουλου, lead singer και δημιουργού του σχήματος, ο οποίος και ανέλαβε το συγκεκριμένο εγχείρημα χωρίς την υποστήριξη κάποιας δισκογραφικής.

Oι Steams είναι μια μπάντα που το κοινό έχει συνηθίσει να ακούει σε live περιβάλλον. Τον Μάρτιο του ’16 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single Feed/Green Fire, το οποίο γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία για ελληνικό unsigned act. Ένα χρόνο αργότερα μπήκαν στο studio ξεκινώντας τις ηχογραφήσεις για το ντεμπούτο LP τους, το οποίο στόχευε εν μέρει και σε μία αλλαγή μορφής σε σχέση με την ως τώρα δουλειά τους. Το album αυτό ηχογραφήθηκε live και εξελίχθηκε σε ένα μεγαλεπίβολο project καθώς η παραγωγή ξεπέρασε την εννοιολογία της heavy psych rock ταμπέλας τους. Η παραγωγή αυτή έγινε διά χειρός Άλεξ Μπόλπαση, φράση σχεδόν κυριολεκτική καθώς οι μίξεις πραγματοποιήθηκαν με πλήρως αναλογικό τρόπο. Το mastering του δίσκου ανέλαβε ο Dave Cooley στο Elysian Masters στο Los Angeles. Με αναμφίβολα γνήσιους και ενδιαφέροντες ήχους, ήχοι που προέκυψαν και από αναπάντεχες συνεργασίες με guest μουσικούς παραδοσιακών οργάνων, το πρώτο αυτό ολοκληρωμένο album εγκαλεί τον ακροατή με τρόπο καθηλωτικό.

Το εν λόγω LP φέρει τον τίτλο Wild Ferment, τίτλος που προδίδει και σκιαγραφεί με μεστό τρόπο την πορεία, όχι μόνο του συγκεκριμένου δίσκου, αλλά και των Steams γενικότερα καθως δίνεται έμφαση στην ώριμη δουλειά που χρειάστηκε για να προκύψει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και αποτελεί εμπραγμάτωση της ανάγκης του για έκφραση. Αποτελείται απο κομμάτια πλήρως εικονοπλαστικά και ατμοσφαιρικά, τα οποία αναδεικνύουν αναμφίβολα την αυθεντικότητα που χαρακηρίζει το συγκεκριμένο σχήμα καθώς και την πλήρη έλλειψη ετεροκαθορισμού αφού βασίζεται στην αυτοεφεύρεση και τον αυτοκαθορισμό του δημιουργού του.

Το Wild Ferment αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα σε φυσική και ψηφιακή μορφή.


Tracklist and Cover

the steams albumThe Harvest

Ever Lasting

Amdajitr (The Odyssey of Young) Fjordian Blue

The Drought

Ephemeral Joys

Perfect Storms from Afar ft. Psarantonis The Beautiful

Black Sand

 

 

The Steams Online

 

Δελτίο Τύπου