Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Οι θρυλικοί NORTHWIND σε ένα μοναδικό reunion show στο Eightball


Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018northwind
NORTHWIND - Reunion Show 
Opening Acts: Serpent Lord | Murder Angels
Σάββατο 3 Μαρτίου 2018
Eightball 
(Πίνδου1, Λαδάδικα)
Ώρα Έναρξης: 21:00
Τιμή Εισιτηρίου: 7 ευρώ (προπώληση) - 10 ευρώ (Ταμείο)
Facebook Event


Οι θρυλικοί NORTHWIND έρχονται στις 3 Μαρτίου για ένα μοναδικό reunion show στο Eightball με opening acts τους καταξιωμένους στο χώρο, Serpent Lord και τους απίθανους Murder Angels.

Λίγα πράγματα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι...

Οι NORTHWIND ιδρύθηκαν το 1981 στη Θεσσαλονίκη και μετά από ένα επιτυχημένο demο και αξιοσημείωτες live εμφανίσεις, υπογράφουν με την Polygram Records/Vertigo Label το 1982!

Το καλοκαιρι του 1982, κατεβαίνουν στην Αθήνα και ηχογραφούν το πρώτο τους LP με τίτλο Northcomin το οποίο κυκλοφορεί το χειμώνα του 1982. Ήταν μια επιτυχημένη κυκλοφορία που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον τότε μουσικό τύπο (Pop & Rock κ.α )
Συνεχίζοντας τις live εμφανίσεις τους ως τρίο πλέον (η σημερινή βασική σύνθεση του συγκροτήματος) το 1986 ηχογραφούν το LP Mythology με την επαναπροσχώρηση παλαιών μελών στην μπάντα και υπογράφουν με την E.M.I Records! Αρχές του 1987 κυκλοφορεί το νέο τους LP. Η ζωντανή εμφάνισή τους στον "Ελλήσποντο" (θρυλικό livestage της Θεσσαλονίκης) το φθινοπωρο του 1986 θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη μεγάλη συναυλία τοπικού συγκροτήματος στη Θεσ/νικη.

Το φθινόπωρο του 1992 ύστερα από αρκετή μουσική απραγία, πηγαίνουν στο Λονδίνο όπου ηχογραφούν ένα καταπληκτικό demo στα studios Metropolis και κάπου εδώ τελειώνει και η δράση του συγκροτήματος.

Μετά απο μια 10ετία περίπου, το 2003 ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και μέχρι το 2009 παίζουν ως support σε γνωστά συγκροτήματα όπως οι The Yardbirds, Steven Adler's Appetite, Diamond Head, Blue Oyster Cult κα.

Με την εμφάνιση τους στις 3/3/2018 στο Eightball στη Θεσ/νικη αρχίζει μια νέα περίοδος για τους NORTHWIND και με την κυκλοφορία του επερχόμενού τους δίσκου, επανέρχονται δυναμικά στην ενεργό δράση κάνοντας νέα αρχή, με νέο υλικό και νέο τραγουδιστή τον Δημοσθένη Ντόβα (ex Herritage), μια εξαιρετική φωνή, ο οποίος θα βάλει την υπογραφή του στο νέο LP History.


NORTHWIND (Current Lineup)

● Δημοσθένης Ντόβας | Vocals
● Θεόδωρος Δουλάμης | Bass/Backing vocals
● Αθανάσιος Τσιμούδης | Drums
● Κων/νος Παπαδόπουλος - Παπαδημητρίου | Guitars


SERPENT LORD

Οι Serpent Lord είναι μια heavy metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκαν τον Ιανουάριο του 2016 από τους Σαββίδη Γιώργο (guitar/vocals), Σωτηρέλη Κωνσταντίνο (bass/back vocals) και Τερζιτάνο Γιώργο (lead guitar/back vocals). Στις 13 Μαΐου, στη συναυλία τους με τους Omen, η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο της demo, το οποίο περιλαμβάνει τα κομμάτια "Sacrilegium" και "Blood Offering". Οι ηχογραφήσεις του demo έγιναν το 2017 στα Infected Studios με παραγωγό τον George Infected. Για την ώρα, ύστερα από μια αλλαγή στο line up, η μπάντα ολοκληρώνει τις ηχογραφήσεις του ντεμπούτου άλμπουμ της, το οποίο θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018. Μέχρι στιγμής, οι Serpent Lord έχουν ανοίξει στους Innerwish, Omen, Grand Magus και Exarsis.


MURDER ANGELS

Οι Murder Angels είναι μία speed metal μπάντα από τη Λάρισα. Δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2013 και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με θρυλικά ονόματα του metal ιδιώματος όπως οι Flotsam and Jetsam, Helstar, Skyclad, Paul Di Anno, Manilla Road, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Το 2014 ηχογράφησαν το ‘Haunted By Darkness’ demo, ενώ έπειτα από μερικές αλλαγές line-up, κυκλοφόρησαν το ανεξάρτητο ομώνυμο full length τους σε CD και κασέτα, το Δεκέμβριο του 2016. Η μπάντα μόλις κυκλοφόρησε το 'The Spell' EP, το οποίο και θα παρουσιάσει.


Δελτίο Τύπου