Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Need 'A Tour for Freedom' - Eightball, (13/05/2018)


Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

 

need a tour for freedom

Need
'Hegaiamas: a song for freedom'
Opening Acts: Mother TurtleComfort in Silence
Eightball (Πίνδου 1, Λαδάδικα)
Κυριακή 13 Μαΐου 2018
Πόρτες: 20.00 - Ώρα Έναρξης: 20.30
Είσοδος: 8€


4 χρόνια μετά από την τελευταία τους επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, οι Need επιστρέφουν στο Eightball έχοντας στις αποσκευές τους το τελευταίο τους album, 'Hegaiamas: a song for freedom' (Διαβάστε εδώ το review από τον Μάρκο Σκυριανό) το οποίο έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από εγχώριο και ξένο τύπο ενώ βρέθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Μετά από 2 μήνες περιοδεία σε Αμερική και Ευρώπη στο πλευρό των Σουηδών Evergrey ήρθε η ώρα για το ελληνικό σκέλος του 'Α tour for freedom' και φυσικά η στάση στη Θεσσαλονίκη είναι απαραίτητη!

Μαζί τους οι εξαιρετικοί Θεσσαλονικείς prog-rockers Mother Turtle με τρίτο album στα σκαριά και οι Comfort in Silence από την Κομοτηνή.


MOTHER TURTLE

Οι Mother Turtle ξεκίνησαν το 2011 με μέλη τους Κώστα Κωνσταντινίδη στις κιθάρες και στη φωνή,τον Γιώργο Μπαλτά στα τύμπανα και στις φωνές,τον Γιώργο Θεοδωρόπουλο στα πλήκτρα και τον Κωστή Χασόπουλο στο μπάσο.

Στις μουσικές επιρροές της μπάντας κάποιος θα βρει στοιχεία από τους Camel, Genesis, Yes, King Crimson, Frank Zappa, Porcupine Tree, Pink Floyd, Rush, Marillion, Transatlantic, Neal Morse, Pain of Salvation, Kansas, Riverside, Tigran Hamasyan, Ozric Tentagles και πολλών άλλων που φιλτράρονται όμως μέσα από το προσωπικό πρίσμα των Mother Turtle που είναι ταυτόσημο με την ελευθερία έκφρασης που προσφέρει αυτό το είδος της μουσικής.

Με αυτό κατά νου οι Mother Turtle ηχογράφησαν το 1ο ομότιτλο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2013. Το 2016 με νέο μπασίστα τον Γιώργο Φιλοπέλου και με την προσθήκη του Μπάμπη Προδρομίδη στο σαξόφωνο και στο φλάουτο και με τον Αλέξανδρο Κιουρντζιάδη στο βιολί, κυκλοφορεί ο 2ος δίσκος με τίτλο “II”. Αυτή την περίοδο οι Mother Turtle ετοιμάζονται για την κυκλοφορία του 3ου άλμπουμ με τίτλο Zea Mice. Και τα δύο άλμπουμ της μπάντας είναι διαθέσιμα στο Bandcamp για άκουσμα και κατέβασμα.


COMFORT IN SILENCE

Δημιουργήθηκαν το 2016 στην Κομοτηνή, είναι ένα instrumental σχήμα το οποίο εκφράζεται μέσα από έναν ήχο που αποτελεί ένα συνονθύλευμα post/psychedelic/progressive/experimental rock/metal, επηρεασμένοι απο Dream theater, Porcupine tree, Riverside, Tool, Monkey3, If these trees could talk. 'Εχουν συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ με αποκορύφωμα τις support εμφανίσεις τους σε μεγάλα ονόματα της εγχώριας σκηνής όπως Universe 217, 1000mods, Tardive Dyskinesia, Poem, Godsleep και Nightstalker. Τη δεδομένη στιγμή η ηχογράφηση του πρώτου τους άλμπουμ είναι σε εξέλιξη.


Δελτίο Τύπου