Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

JIBE - Epic Tales Of Human Nature


Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

 

Jibe - Epic Tales of Human NatureJIBE
Epic Tales Of Human Nature
Rock
SixtyFourOnTheFloor Records
Η.Π.Α.

Tracklist:
01. Children of the Sun (5:56)
02. Broken City (3:43)
03. The Human Condition (3:45)
04. Release (3:42)
05. Girl On a Hill ( 4:55)
06. A Shadow In the Garden (1:16)
07. Change (4:06)
08. We've Only Just Begun (2:59)
09. Don't Give It All Away (3:30)
10. Waiting (4:39)
11. Best I Ever Had (3:37)
12. Sanctuary ( 2:08)
13. Bravery (4:45)Οι JIBE είναι ένα rock συγκρότημα από τις Η.Π.Α. Δημιουργήθηκε το 1994 και διαλύθηκε το 2004 με τρεις δίσκους στο ενεργητικό τους και ενώ ήταν σε ανοδική πορεία (ο κύριος λόγος η αποχώρηση του τραγουδιστή τους από το συγκρότημα λόγω κατάχρησης ουσιών και αλκοόλ). Όμως, όπως φαίνεται δεν είχαν πέσει οι τίτλοι του τέλους οριστικά γιατί το 2015 το συγκρότημα επανήλθε στην ενεργό δράση και φέτος κυκλοφορεί το τέταρτο album, και πρώτο μετά την επανένωση τους, με τίτλο Epic Tales Of Human Nature. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Joe Grah (lead vocals), Toby Bittenbender (guitars), Corey Tatro (bass), Todd Harwell (drums).

Το Epic Tales Of Human Nature είναι ένα concept album με θεματολογία το περιβάλλον και τη σωτηρία του. Ένα καλοδουλεμένο album, με καλή ενορχήστρωση και πολύ καλή μουσική και σε αρκετά τραγούδια του δίσκου φαίνεται η ικανότητα του κιθαρίστα τους, Toby Bittenbender, μέσα από τα ωραία solos που μας χαρίζει. Στα φωνητικά συναντάμε έναν πολύ καλό Joe Grah, απαλλαγμένο από τα προβλήματα του παρελθόντος όπως θέλουμε να πιστεύουμε, με  τη φωνή του να δένει ιδανικά με τη μουσική σε ένα άρτιο ακουστικά αποτέλεσμα. Όσον αφορά το στιχουργικό κομμάτι του δίσκου όπως ανέφερα και παραπάνω, επειδή είναι θεματικό σχετικά με το περιβάλλον και τη σωτηρία του κινείται σε αυτά τα πλαίσια και ίσως είναι το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να ενοχλήσει τον ακροατή. Αν όμως καταφέρει να αγνοήσει ή να αποδεχτεί τους στίχους σίγουρα θα περάσει υπέροχα το χρόνο που θα αφιερώσει για να απολαύσει την επάνοδο των JIBE.

Συμπερασματικά πρόκειται για μια ηχογράφηση που είναι καλύτερη των προηγουμένων τους και έτσι επιστρέφουν εκεί από όπου μας είχαν αφήσει, σε μια ανοδική πορεία. Τραγούδια που ξεχωρίζουν με δυσκολία (μιας και όλο το album είναι τόσο καλό που ακούγεται μονομιάς) είναι τα Release, We’ve Only Just Begun, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα κάνω στα ακουστικά τραγούδια του δίσκου Waiting και Sanctuary τα οποία είναι μια υπέροχη στιγμή χαλάρωσης. Ελπίζω να συνεχίσουν με αυτή την όρεξη που φαίνεται πως βγάζουν σε αυτό το album και στο μέλλον.
Μιχάλης Μητσόπουλος