Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Ανταπόκριση: ΜΠΛΕ - Νάστας (Xaxakes) ± Μύλος Club, 23/04/2016


Πέμπτη 28 Απριλίου 2016


Ble Mylos

 

Πριν από ενάμιση περίπου μήνα, βρέθηκα στη συναυλία των Μπλε στην Μαύρη Τρύπα για την οποία έγραψα και την σχετική ανταπόκριση. Μου ήταν αδύνατον όμως να μην τους ξαναδώ τόσο σύντομα, την στιγμή που αντιλήφθηκα ότι ξαναεμφανίζονται στην πόλη μου αυτή τη φορά όμως μαζί με τον Γιάννη Νάστα των Xaxakes! Έτσι λοιπόν φρόντισα να είμαι στο Club του Μύλου νωρίς ώστε να αράξω σε ωραίο μέρος και να απολαύσω την πολλά υποσχόμενη εμφάνισή τους.

Αν και το live καθυστέρησε να αρχίσει, άξιζε η αναμονή. Φυσικά το κυρίως μέρος της συναυλίας το ανέλαβαν οι Μπλε γιατί ο Νάστας ήταν ο special guest. Δυναμικοί και υπέροχοι για άλλη μια φορά οι Μπλε με ένα προσεγμένο setlist. Όλος ο κόσμος συμμετείχε ενεργά στο μουσικό κάλεσμα της μπάντας και το ωραίο παρεΐστικο κλίμα δεν άργησε να δημιουργηθεί. Λίγο μετά την μέση του προγράμματος η Τζώρτζια κάλεσε στη σκηνή το Νάστα. Είχα να τον δω από το 2010!

Ε λοιπόν αυτός ο άνθρωπος θα μείνει για πάντα παιδί, τυλιγμένο με τον μανδύα ενός μπονβιβέρ τύπου! Κατέβηκα γρήγορα τα σκαλιά και βρέθηκα δίπλα στη σκηνή, ήθελα να είμαι εκεί να απαθανατίσω τη στιγμή αλλά και να νιώσω μέρος της μουσικής του. Το αυστηρό μαύρο κουστούμι του, "μαλάκωνε" με το δυνατό κατακόκκινο πουκάμισο, η κιθάρα περασμένη στον ώμο, λίγες κουβέντες με το κοινό που τον καταχειροκρότησε μόλις ανέβηκε και αρχίζει τις πρώτες νότες.

Άνοιξε το πρόγραμμά του με μια έκπληξη, το "Heroes" του D. Bowie και στα φωνητικά η Τζώρτζια. Μα έδεναν τόσο όμορφα επί σκηνής, και οι δυο τόσο θεατρικοί στις κινήσεις τους, τόσο γεμάτες φωνές! Για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι είναι μοναδικός στο είδος του και το υποστηρίζει απόλυτα με την ιδιαίτερη  φωνή του, την πρωτότυπη μουσική του, τα κουστούμια του, τις νωχελικές κινήσεις των χεριών του, ακόμα και με τον τρόπο που κρατά το κολονάτο ποτήρι με λευκό κρασί και λέει σε όλους μας «ΒΙΒΕΣ». Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά του Νάστα, τα οποία σίγουρα σε σαγηνεύουν και σε παρασύρουν σε άλλα "μέρη" σαν μια άλλη Σειρήνα. Ξεκινά να σφυρίζει στο μικρόφωνο και το "Μη Μαζί" αρχίζει. Ένα ζεστό κύμα μας διαπερνά με το "Πονάν τα Χείλη μου (Γειά)". Δεν έχασε την ευκαιρία φυσικά να μας δείξει και τις ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις με το "Monte Carlo". Το set το έκλεισε με το "Ασταμάτητα Νέοι" στο οποίο οι Μπλε απέδειξαν για άλλη μια φορά, πόσο άρτιοι μουσικοί είναι, αφού το απέδωσαν υπέροχα και ο Νάστας απέδειξε ότι και ο ίδιος είναι "ασταμάτητα" νέος!

Η Τζώρτζια ανέλαβε τα ηνία της βραδιάς, βάζοντας μας ξανά και εύκολα στον "κόσμο" των Μπλε. Και πάνω που νομίζαμε ότι θα έκλειναν τη βραδιά με το "Πιάνω Φωτιά", ξαναβγαίνει ο Νάστας για δυο ακόμα τραγούδια ("Don't Leave Me Ths Way" και "Wish You Were Here"). Μας αποχαιρετά ο Νάστας με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει και συνεχίζουν οι Μπλε με το "Μ' Αρέσεις Γιατί" και κλείνουν τελικά με το "What a Wonderful World" αλά RAMONES.

Mια εξαιρετική βραδιά γεμάτη δυνατά συναισθήματα. Μια βραδιά που όποιος δεν την έζησε απλά έχασε… Συμπέρασμα;
α) Μπλε κορυφή! Για άλλη μια φορά!
β) Νάστας και Xaxakes μας έχουν λείψει πολύ! ΒΙΒΕΣ!


ble mylos (23/04/2016)01 ble mylos (23/04/2016)01 ble mylos (23/04/2016)03 ble mylos (23/04/2016)04Κείμενο και φωτογραφίες

της Μαρίας Χριστίνας Καραφυλιάδου