Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τους SEPTICFLESH


Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

 

septicflesh

Στα πλαίσια της κυκλοφορίας του τελευταίου τους δίσκου Codex Omega ο οποίος έλαβε άριστες κριτικές, οι Septicflesh μετά από τις επιτυχημένες εξορμήσεις τους στο εξωτερικό πραγματοποιούν μια mini ελληνική περιοδεία και φυσικά θα εμφανιστούν και στη Θεσσαλονίκη στις 14 Απριλιου στο Principal Club.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους Septicflesh πριν πάτε στη συναυλία τους:


1) Οι Septicflesh ιδρύθηκαν το 1990 στην Αθήνα και από τότε μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 10 albums και 2 EP.

2) Το 2003 ο γνωστός σε όλους Bob Katsionis συμμετείχε σε διάφορες live εμφανίσεις των Septicflesh, αναλαμβάνοντας τα πλήκτρα.

3) Η μπάντα διαλύεται το 2003, επανενώνεται το 2007 και την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί το album Communion.

4) Το Communion (2008) και το Titan (2014) ψηφίστηκαν στην top τριάδα δίσκων για τις χρονιές που κυκλοφόρησαν και το The Great Mass (2011) κατέλαβε την πρώτη θέση στις σχετικές λίστες διαφόρων sites.

5) Όταν ιδρύθηκαν το ονομά τους ήταν Septic Flesh ενώ κατά την επανένωσή τους το άλλαξαν σε Septicflesh σηματοδοτώντας και τη νέα εποχή στον ήχο τους.

6) Παρά τα τόσα χρόνια ιστορίας τους το πρώτο επίσημο videoclip δημιουργείται 25 χρόνια μετά την ίδρυσή τους, για το τραγούδι Prometheus από το Titan.7) Το 2015 αποχωρεί ο Fotis Bernado από τη θέση του drummer που είχε απο το 2007 και τη θέση του παίρνει ο ταλαντούχος Krimh (ex-Decapitated).

8) Ο κιθαρίστας Χρήστος Αντωνίου συνθέτει όλα τα συμφωνικά και ορχηστρικά μέρη στους τελευταίους 4 δίσκους και διευθύνει την κλασική ορχήστρα, καθώς έχει κλασική παιδεία. Έχει ψηφιστεί από το Loudwire ως ένας από τους 50 σημαντικότερους συνθέτες της metal παγκοσμίως.

9) Τη ρυθμική κιθάρα και τα καθαρά φωνητικά τα αναλαμβάνει ο Σωτήρης Βαγενάς – ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος – κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια στα live καθώς συμμετέχει σε πολύ συγκεκριμένες εμφανίσεις ενώ όλα τα εξώφυλλα της μπάντας είναι δημιουργία του frontman και μπασίστα Σπύρου “Seth Siro Anton” Αντωνίου.

10) Το Codex Omega  (2017) έσπασε το ρεκόρ προπαραγγελιών στην εταιρία τους Season of Mist. Πρόκειται για ένα σπουδαίο κατόρθωμα σε μια εταιρία παγκοσμίου εμβέλειας.

 

του Κώστα Αλβανού