Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τους 1000mods


Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

 

 

1000modsΜε αφορμή τη συναυλία των 1000mods την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 στο Principal Club Theater, θυμόμαστε στιγμές (περισσότερο ή λιγότερο γνωστές) από την πορεία του συγκροτήματος.1. Το όνομα των 1000mods είναι λογοπαίγνιο εμπνευσμένο από το χωριό καταγωγής κάποιων μελών του συγκροτήματος, το Χιλιομόδι Κορινθίας. Ενώ στην αρχή αποτέλεσε γι αυτούς ένα αστείο, εν τέλει αποφάσισαν να το κρατήσουν και καθιερώθηκαν με αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί fans τους αναφέρονται σε αυτούς ως «τα Χιλιομόδια».

2. Πρόκειται για ένα συγκρότημα το οποίο είναι ενεργό από το 2006. Μας έχουν χαρίσει τρία albums: Super Van Vacation (2011), Vultures (2014), Repeated Exposure To… (2016), δύο EPs: Blank Reality (2007 – το οποίο ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο), Liquid Sleep (2009), ένα single: Valley Of Sand (2012) και ένα split με τους Γερμανούς Wight: 1000mods vs Wight (2010).

3. Οι μουσικές επιρροές τους κινούνται μεταξύ συγκροτημάτων των ‘60s, ‘70s και ‘90s με κυριότερες τους Black Sabbath, Pentagram, Blue Cheer, MC5, Acrimony, Kyuss, Colour Haze.

4. Το ύφος/είδος τους είναι stoner rock. Τα τελευταία χρόνια που η συγκεκριμένη μουσική και η κουλτούρα που τη συνοδεύει έχουν γίνει δημοφιλείς στην Ελλάδα, τα Χιλιομόδια έχουν την τιμητική τους. Το όνομά τους έχει συνδεθεί από το ευρύ κοινό με κάθε έκφανση αυτού του lifestyle και T-shirts με το logo τους φοριούνται πλέον μαζικά. Κατά κοινή παραδοχή πρόκειται για μια από τις κορυφαίες μπάντες αυτού του μουσικού είδους στη χώρα μας.

5. Παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε ένα είδος που δεν έχει έντονη πολιτική χροιά, επιλέγουν να στηρίξουν με τις εμφανίσεις τους διοργανώσεις με κοινωνικοπολιτικό προσανατολισμό. Δεν είναι λίγες οι φορές που τους έχουμε δει σε συναυλίες αλληλεγγύης και αντιρατσιστικά δρώμενα: 17ο Aντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (2014), 5ο Αντιμιλιταριστικό Φεστιβάλ (2015), Camping Αναιρέσεις (2016), Resistant Festival (2016), Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για διωκόμενους αγωνιστές και αντιφασιστικές δομές (2017) κ.α. Εξάλλου κατά καιρούς έχουν τοποθετηθεί και σε συνεντεύξεις τους για πολιτικά ζητήματα.

6. Οι 1000mods κυκλοφορούν για τα tours τους με το δικό τους βανάκι, το οποίο θεωρούν δεύτερο σπίτι τους. Η αγορά του θεωρήθηκε πολύ μεγάλο ρίσκο για τη μπάντα.

7. Τα Χιλιομόδια ολοκληρώνουν κάθε εμφάνισή τους με το κομμάτι Super Van Vacation. Να περιμένουμε άραγε να το ακούσουμε για ακόμη μια φορά την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη;

8. Μέχρι στιγμής, πέρα από τις εμφανίσεις τους ανά την Ελλάδα μέσα στο 2018 υλοποίησαν περιοδεία σε Nότια Αμερική, Μεξικό, Καναδά και ΗΠΑ με εμφανίσεις σε περίπου 30 πόλεις. Από την άλλη, το 2017 πραγματοποίησαν ευρωπαϊκό tour (το 6ο τους!) σε περίπου 40 πόλεις. Φέτος το καλοκαίρι θα εμφανιστούν στο Hellfest στη Γαλλία. Επίσης, η μπάντα από τη Κορινθία έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με: My Sleeping Karma, The Black Angels, The Black Keys, Karma To Burn, Graveyard, Colour Haze, Brant Bjork, The Atomic Bitchwax, Radio Moscow.

9. Οι 1000mods έχουν κάνει δύο εξαιρετικά covers. Αφενός για το κομμάτι Snowblind των Black Sabbath στα πλαίσια ενός compilation album του Metal Hammer Greece, το Sabbath Cadabra. Αφετέρου, για το Metropolis των Motorhead στο tribute album All The Aces – Greek Motorbastards, για μια ακόμη φορά υπό την αιγίδα του Metal Hammer.

10. Μεταξύ των νεοεμφανιζόμενων ελληνικών συγκροτημάτων του μουσικού αυτού χώρου, η μπάντα που έχει γνωρίσει τη διεθνή αναγνώριση ξεχωρίζει τους Deaf Radio, Naxatras, Drunk Jackals, Kamikazi και τους Embargo, οι οποίοι θα ανοίξουν τη συναυλία τους την Παρασκευή στο Principal Club Theater.


Ναταλία Β. Πάνου