Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

WORLD WAR ME - World War Me


Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017world war meWORLD WAR ME
World War Me
Pop Punk
Nuclear Blast
Η.Π.Α.

Tracklist:
01. The Good Enough (3:58)
02. Don't Hold Your Breath (3:00)
03. Mr. Misery (3:53)
04. Ache For Agony (3:41)
05. Break A Leg Kid (3:12)
06. Escape (2:52)
07. Fire And Flames (2:25)
08. That's So Yesterday (3:11)
09. War Zone (3:17)
10. Live With Ourselves (3:41)
11. From The Fear (3:40)
12. World War Me (3:31)
13. Color Me Sick (3:15)
Οι World War Me είναι μία σχετικά καινούρια μπάντα, καθώς σχηματίστηκαν μόλις το 2015 στο Chicago. Ξεκινώντας την καριέρα τους με συναυλίες στην περιοχή τους, έγιναν γρήγορα γνωστοί στο rock κοινό. Τον επόμενο χρόνο ηχογραφούν τα δύο τους single: Fire and Flames και War Zone που αντιμετωπίζονται με πολύ θετικές κριτικές. Συνεχίζοντας τις ζωντανές εμφανίσεις και το 2016, βρίσκουν χρόνο και ηχογραφούν το ομώνυμο debut album τους.

Το album ξεκινάει με δυναμικότητα. The Good Enough και η μπάντα μας δείχνει από την αρχή τις επιρροές της τόσο από την κλασική όσο και από την ανεξάρτητη rock σκηνή. Feel-good διάθεση που ανεβάζει την ακροατή, συνδυασμένη με ρυθμικά αλλά και μελωδικά στοιχεία. Πιο νευρικό το Don’t Hold Your Breath, μας κρατάει σε μία διαρκή ένταση για να μας φέρει στο κάπως πιο χαλαρό (τουλάχιστον αρχικά) Mr. Misery.

Το Ache For Agony ακολουθεί την πεπατημένη ανεβάζοντας τους ρυθμούς δίνοντας έναν πιο χαρακτηριστικό ρόλο στις κιθάρες των Jonathan Watson που κρατάει το ρυθμικό μέρος και του Charlie Harris που αναλαμβάνει πιο ηγετικό ρόλο. Η ευχή Break A Leg Kid που ακολουθεί, είναι ακόμα μία σύνθεση που δίνει περισσότερη έμφαση στο ρυθμικό κομμάτι και στα ιδιαίτερα φωνητικά του τραγουδιστή Stephen Krypel.

Κλασικότερο το Escape βαδίζει σε σίγουρα μουσικά μονοπάτια, κρατώντας πάντα τους γρήγορους ρυθμούς της μπάντας. Τα Fire And Flames και That's So Yesterday δίνουν ίσως πιο μεγάλη έμφαση στα λυρικά σημεία τους, φέρνοντας τους στίχους στο προσκήνιο. Μην περιμένετε όμως να ακούσετε ενδοσκοπικές φιλοσοφίες, ο δίσκος ηχογραφήθηκε για να νιώσουμε καλά και όχι για να κάνουμε την ψυχανάλυσή μας. Απλά και τίμια.

Η πορεία μας φέρνει στο War Zone την πρώτη σύνθεση που διαφέρει στο κλίμα από τις υπόλοιπες. Πιο προβληματισμένη αντιμετώπιση και πιο μελαγχολικοί τόνοι χωρίς να χάνουν τίποτα από την έντασή τους. Το μπάσο του Sean Daly μας εντυπωσιάζει από την αρχή του Live With Ourselves, σύνθεση που προηγείται του From The Fear, το οποίο κατά την ταπεινή μου γνώμη θα έπρεπε να αποτελεί ένα single καθώς συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία του συγκροτήματος και του album.

Λίγο πριν το τέλος συναντάμε το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου. Δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα τύμπανα του Joe Kus που κυριαρχούν, το World War Me αποτελεί και αυτό ένα κλασικό τραγούδι του σχήματος με έντονα ρομαντικά λυρικά στοιχεία  Το album κλείνει με το Color Me Sick το οποίο δίνει μία unplugged αίσθηση με τις ακουστικές κιθάρες να κυριαρχούν και τις μελωδίες να κινούνται σε μία πιο χορωδιακή λογική.

Συνήθως τα πρώτα album των συγκροτημάτων χρησιμοποιούνται βολιδοσκοπικά, με σκοπό να διερευνήσουν τις δυνατότητές τους και την αποδοχή του κοινού. Οι Wolrd War Me παρουσιάζουν μία συλλογή από ώριμες συνθέσεις. Μικρά σε έκταση τραγούδια, αλλά γεμάτα με διαφοροποιήσεις στο ρυθμό και στα φωνητικά, χωρίς περιττά στοιχεία συνθέτουν ένα απόλυτα ικανοποιητικά αποτέλεσμα. Η μόνη ένσταση ίσως να αφορά την παραγωγή η οποία δίνει μία ψευδή αίσθηση προχειρότητας, στοιχείο το οποίο δεν θεωρώ ότι ήταν απαραίτητο στο δίσκο.

Νέο-ανεξάρτητη σκηνή; Εξέλιξη της rock; Μπάντα που απλά κάνει το κέφι της παίζοντας όμορφες μουσικές; Το μέλλον θα δείξει. Εμείς ας μείνουμε στην απόλαυση της ακρόασης και τον ρομαντισμό των στίχων.

Sorry little angel but I think it's best you leave
Go rest your weary head and give some time for me to breathe
του Παύλου Συμεωνίδη