Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

WE CAME AS ROMANS - Cold Like War


Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

 

we came as romans - cold like warWE CAME AS ROMANS
Cold Like War
Metalcore
SharpTone Records
Η.Π.Α.

Tracklist:
01. Vultures With Clipped Wings (4:04)
02. Cold Like War (3:46)
03. Two Hands (3:53)
04. Lost In The Moment (4:12)
05. Foreign Fire (3:53)
06. Wasted Age (3:46)
07. Encoder (3:20)
08. If There's Nothing To See (4:35)
09. Promise Me (3:45)
10. Learning To Survive (4:30)

Οι We Came As Romans είναι μια αμερικανική μπάντα που αποτελεί ένα από τα πιο hot ονόματα της metalcore σκηνής αυτή τη στιγμή. Αφού έγιναν κάποιες αλλαγές στο line up της μπάντας, υπέγραψαν σε μια νέα εταιρεία, την SharpTone Records για την κυκλοφορία του πέμπτου fulllength δίσκου τους, Cold Like War.

Ακούγοντας το δίσκο δεν μπορώ να πω ότι άκουσα κάτι διαφορετικό για το είδος, μπορώ να πω όμως ότι υπήρχε αρκετό post hardcore στοιχείο το οποίο έδινε μια όμορφη πινελιά στο συνολικό αποτέλεσμα, και κάποια riffs που είχαν πολύ groove επιρροές και σε καθήλωναν στο ρυθμό τους. Παρόλα αυτά σαν δίσκος στο είδος στέκεται πολύ καλά και κομμάτια όπως το Cold Like War, Foreign Fire, Wasted Age, LostIn The Moment ξεχωρίζουν και σίγουρα οι fans του είδους θα κολλήσουν και θα λατρέψουν το δίσκο. Eπίσης, διέκρινα αρκετά το pop στοιχείο, ειδικά σε κομμάτια όπως το Lost In The Moment, καθώς και σε άλλα σημεία στο δίσκο να γίνεται πιο εμφανές στις μελωδικές γραμμές των καθαρών φωνητικών και εν συνεχεία στη μουσική. Τα φωνητικά τα αναλαμβάνουν δυο τραγουδιστές Kyle Pavone (clean vocals) και Dave Stephens (growls). Τα growl φωνητικά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων χωρίς να κερδίζουν την εντύπωση, αλλά να στέκονται ακριβώς όπως πρέπει στο δίσκο, ενώ τα clean vocals είναι υψηλού επιπέδου και live ο τραγουδιστής αποτελεί έναν από τους καλύτερους στο χώρο.

Συμπερασματικά το Cold Like War είναι ένας δίσκος που θα κερδίσει τις εντυπώσεις στην metalcore σκηνή, αλλά σε μουσικά πλαίσια δεν έχει να προσφέρει κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει ή κάποια εξέλιξη στο είδος, κάτι το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό. Ένας δίσκος που βγάζει ενέργεια, βγάζει συναίσθημα και τον συστήνω ανεπιφύλακτα στους fans του είδους.
του Κώστα Αλβανού