Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

TURBOCHARGER - Το R'nR είναι η κινητήριός μας δύναμη


Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

 

turborcharger


Στα πρόθυρα της εμφάνισης των Turbocharger στη Θεσσαλονίκη (μαζί με Μ3ΜΦ1Σ και jane Doe) στις 2 Δεκμεβρίου στο Eightball βρήκαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους και να μας ενημερώσουν για την κατάσταση που βρίσκονται, για τα μελλοντκά σχέδιά τους, αλλά κυρίως για το Rock 'n Roll.Πείτε μας μερικά λόγια για την ιστορία των Turbocharger.

Όλα ξεκίνησαν μια κρύα νύχτα το Νοέμβριο του 2014 και ενώ εγώ και ο ΚostasGi πίναμε μπύρες για να ζεσταθούμε, ξαφνικά ήρθε ο Οtara με ένα μπουκάλι Jameson και από τότε γίναμε αχώριστοι. Το συγκρότημα  αποτελείται από τους Δημήτρης Αρχοντίδης (Otararedbeard, vocals – guitar), Κώστας Γιάντσιος (KostasGi, bass) και Νέκες Νίκος (Nick(dead)nek - drums). Το είδος μουσικής που παίζουμε είναι ένας συνδυασμός heavy-hardrock-rock 'n roll με southern- blues στοιχεία γι αυτό και το ονομάσαμε heavyr’n’r. Είμαστε από τη Κατερίνη και δραστηριοποιούμαστε στη Θεσσαλονίκη.


Πέρσι κυκλοφορήσατε το πρώτο σας EP με την ονομασία 'Heavy RnR Machine'. Πείτε μας μερικά λόγια γι αυτό.

Τον Ιούνιο του 2016 ηχογραφήσαμε το ΕP το οποίο περιέχει πέντε κομμάτια που αντιπροσωπεύουν πλήρως τη δυναμική και τις επιρροές της μπάντας. Ηχογραφήθηκε στο DareStudio στη Κατερίνη και το mastering έγινε από τον Dimitri Douvra στα  Lunatech Sounds Studio και κυκλοφόρησε μόνο σε 100 αντίτυπα. Είναι μια δουλειά για την οποία είμαστε υπερήφανοι και πιστεύω πως δε θα αφήσει ασυγκίνητους όσους έχουν επαφή με αυτό το είδος της μουσικής, θα το απολαύσουν και θα το εκτιμήσουν όπως και εμείς.


Λέτε ότι παίζετε Rock 'n Roll. Ποιές είναι οι σημαντικότερες επιρροές σας και τι σημαίνει για σας Rock 'n Roll;

Δε θα μπορούσε να υπάρξει άλλη μεγαλύτερη επιρροή για εμάς από τους μοναδικούς Motorhead, πρώτα από όλα και μετά από τους AC/DC και ZEKE. Μιλάμε για μπάντες που αντιπροσωπεύουν απόλυτα το R’n’R και η επιρροή τους φαίνεται καθαρά στα τραγούδια μας. Τώρα, τι σημαίνει R’n’R για εμάς. Απλά και ξεκάθαρα, «ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ-ΕΚΦΡΑΣΗΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ-ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ». Δηλαδή τα πάντα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι εμείς οι τρεις θα παίζαμε κάτι άλλο και θα μπορούσαμε να είμαστε κάτι άλλο. Το R’n’R είναι η κινητήριός μας δύναμη και θα συνεχίσει να είναι μέχρι το τέλος (rock and roll machine baby)!!.


Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Turbocharger;

Τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας είναι πολλά, αλλά ας ξεκινήσουμε με αυτά που είναι πιο άμεσα: Όσα περισσότερα live μπορούμε και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αρχικά και αν καταφέρουμε να παίξουμε και στο εξωτερικό, υπάρχουν 2-3 προτάσεις και ιδέες. Πριν το τέλος του χρόνου θα κυκλοφορήσουμε διαδικτυακά ένα ολοκαίνουριο τραγούδι το οποίο γράψαμε και είμαστε "προ των πυλών" για το studio και τέλος ελπίζουμε να κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας album πριν το τέλος του 2018 το οποίο θα περιέχει τα πέντε κομμάτια του EP, και επιπλέον πέντε ολοκαίνουρια κομμάτια.


Αύριο (Σάββατο 2 Δεκεμβρίου) θα εμφανιστείτε στο Eightball παρέα με τους Μ3ΜΦ1Σ και Jane Doe. Πείτε μας μερικά λόγια γι αυτό το live, καθώς και τι να περιμένει ο κόσμος από εσάς.

Πιστεύω πως ό,τι και να πω θα είναι λίγο όταν έρχεται ένα live στο οποίο θα παίξουμε με την -ίσως- σημαντικότερη μπάντα σε αυτό το είδος στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, τους Μ3ΜΦ1Σ. Τα λόγια είναι περιττά, τα παιδιά κάνουν απίστευτη δουλειά και φυσικά δεν αφήνω από έξω και τους Jane Doe που έχουν δουλέψει στο είδος τους και αυτοί πολύ. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι αυτό το live θα μείνει αξέχαστο σε όσους παραβρεθούν εκεί και οι τρεις μπάντες είναι φοβερές, αλλά αυτό που πρέπει να περιμένει ο κόσμος από εμάς σίγουρα είναι ένας Heavyr’n’r  τυφώνας με το όνομα Turbocharger!!!


Ο τελικός λόγος σε εσάς. Πείτε ό,τι θέλετε στους αναγνώστες του FeelA RockA για να κλείσουμε.

Ένα πράγμα που θα ήθελα να πω σε όλους τους αναγνώστες σας είναι: Support local bands mates!!!! Υπάρχουν διαμάντια στην ελληνική σκηνή που δεν υστερούν σε τίποτα από τις αμερικανικές και τις άλλες ευρωπαϊκές μπάντες και στεναχωριέμαι πραγματικά όταν βλέπω τον αγώνα που δίνουν όλες αυτές οι μπάντες  για να προσφέρουν την ψυχή τους μέσα από τη μουσική τους και τα μαγαζιά που παίζουν να είναι άδεια. Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί αυτή την μουσική σκηνή και να δώσουμε σε κάθε μπάντα την ευκαιρία να μας δείξει τί έχει να δώσει... Stay R’n’R sinners!!!!Turbocharger Online


του Κώστα Αλβανού