Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

The Planet314 - Μεταφυσικές δημιουργίες ενός παράλληλου σύμπαντος!


Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Planet 314
Δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2013, με βασικά μέλη τον Σπύρο Δρογγίτη στη σύνθεση και τον Θοδωρή Κουτσογιάννη - (Thodoris One Two) στα φωνητικά και την παραγωγή, με σημαντικότατη μουσική παιδεία και εμπειρία και οι δυο, αλλά και τεράστια αγάπη προς τη μουσική και την έκφραση μέσα από αυτήν.
Άλλα μέλη του σχήματος είναι η Μαρία Κοτσαύτη, η οποία είναι υπεύθυνη για τους στίχους των τραγουδιών τους καθώς και για το εικαστικό κομμάτι, τις αφίσες και τα graphics του συγκροτήματος, όντας και ζωγράφος, ο Ηλίας Ράπτης στις κιθάρες, και ο Γιάννης Νησίδης – (VJ Nisidis), γνωστός και καταξιωμένος μουσικός παραγωγός, στο mastering και τα remix.
Στην παραγωγή συμμετέχει και ο Κωνσταντίνος Κοντογιάννης – Starman, γνωστός Dj της αθηναϊκής σκηνής, με ενδιαφέρουσα ιστορία και στην πόλη της Θεσσαλονίκης!

Τους συναντήσαμε και μιλήσαμε για τη δουλειά τους, τον τρόπο που αυτή έρχεται εις πέρας, την αίσθηση που επιδιώκουν να μας μεταδώσουν, τις επιρροές τους και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Οι The Planet 314 εμφανίστηκαν δυο φορές στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και την Κυριακή 15 Μαρτίου στα πλαίσια της επιτυχημένης τριήμερης διοργάνωσης «Εδώ δεν υπάρχει άσυλο» στο Club Eightball.

Mini Βιογραφικό
    •    O Σπύρος Δρογγίτης ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική από μικρή ηλικία αυτοδίδακτος και στην συνέχεια έπαιξε σε διάφορα ανεξάρτητα garage punk σχήματα πλήκτρα με μεγάλη συναυλιακή εμπειρία.
Αργότερα άρχισε τις μουσικές σπουδές στην Μουσική Σχολή Σαπφώ κάνοντας θεωρία και κλασικό πιάνο και πήρε πτυχίο αρμονίας.
Στην συνέχεια συμμετείχε σε μουσικά σχήματα που είχαν κάνει ήδη δισκογραφικές δουλειές και ένα από αυτά ήταν οι ΚΕΝΟ το πρώτο industrial συγκρότημα που εμφανίστηκε στην Ελλάδα, από εκεί και έπειτα έπαιξε σαν session μουσικός σε επαγγελματικά σχήματα και ταυτόχρονα σπούδασε μουσική στο Τονικό Ωδείο και έλαβε από εκεί το πτυχίο της αντίστιξης και της φούγκας και του jazz piano.

    •    O Τhodoris One Two ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική από μικρή ηλικία μαθαίνοντας μπάσο και τραγούδι πάνω στην Βυζαντινή φωνητική μουσική και στην συνέχεια έκανε φωνητικά σε διάφορα ανεξάρτητα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής της δεκαετίας του ΄80 και του ΄90.
Αργότερα άρχισε να παίζει μουσική σαν dj σε διάφορα bar και club και παράλληλα άρχισε να κάνει εκπομπές σε διάφορα web radio. Από τον Ιανουάριο του 2012 άρχισε να ασχολείται με τον τομέα της μουσικής παραγωγής.

    •    Οι Planet 314 δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 με σκοπό να πειραματιστούν σε ηλεκτρονικές μουσικές φόρμες με επιρροές από Synth Pop, Electro, New Wave.
Τον Φεβρουάριο του 2015 υπέγραψαν 5 χρόνια συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Factory Fast Records για να συμμετέχουν σε συλλογές της που θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Αυτή την περίοδο είναι σε συζητήσεις με ανεξάρτητες ελληνικές εταιρείες για παρουσιάσουν την δουλειά τους και στην χώρα μας.Πώς "πέσατε" πάνω στην πληροφορία για τον πλανήτη KOI 314; Ήταν άμεση η απόφαση να υιοθετηθεί ως όνομά σας;

Σπύρος: Εγώ έχω μεγάλη τρέλα με την κοσμολογία. Έμαθα ότι ανακαλύφθηκε ένας πλανήτης που έχει παρόμοιο κλίμα με τη Γη και μου ήρθε πολύ φυσικά η ιδέα για το όνομα. Το πρότεινα θυμάμαι στον Θοδωρή, μέσα στο αμάξι (μετά από πρόβα συζητούσαμε και σκεφτόμασταν τι όνομα θα δώσουμε στο σχήμα). Είπαμε ότι ο δίδυμος πλανήτης της Γης ήταν ο 314 και μας άρεσε η ιδέα του εξωγήινου και του παράλληλου σύμπαντος, το στοιχείο του φυσικού και του μεταφυσικού.
Θέλαμε και η μουσική μας να παραπέμπει εκεί, είναι πιο κοσμογονική και να δώσουμε στο συγκρότημα ένα όνομα που θα έχει σχέση με κάτι έξω από τη Γη. Γι’ αυτό και επιλέξαμε τον πλανήτη αυτόν, τον KOI 314.


Εσύ Μαρία είσαι η στιχουργός του σχήματος και είσαι από την πρώτη στιγμή σ' αυτό. Τι έχεις να πεις απ' την δική σου πλευρά;

Μαρία: Ναι, είμαι από τη γέννηση του σχήματος εδώ. Όλο αυτό έχει γίνει με αγώνα και μεγάλη αγάπη και δουλειά και νομίζω πως έχουμε ακόμα πάρα πολλά να δώσουμε. Οι στίχοι ακουμπάνε πάνω στη μουσική, μας εκφράζει, βγάζουν μια απαισιοδοξία και μέσα από αυτήν και μια αισιοδοξία… Θεωρώ  όμως ότι εκφράζει την τωρινή γενιά.  


Η θεματολογία σας ποια είναι;

Θοδωρής: Κυρίως έχει να κάνει με τις σχέσεις των ανθρώπων. Με αγάπες που δεν έχουν ολοκληρωθεί ή με πόθους και φόβους που είναι παγιδευμένοι στο μυαλό μας.

Μαρία: Και κάποια στοιχεία από μεταφυσικό, όπως …θέλω να πετάξω, θέλω να φύγω, οπότε ακουμπάει και στο όνομα του συγκροτήματος.


Όταν δημιουργείτε έχετε κάτι συγκεκριμένο, μια εικόνα στο μυαλό σας; Συμφωνείτε στο τελικό αποτέλεσμα ή υπάρχουν διαφωνίες;

Σπύρος: Συνήθως  με τον Θοδωρή και γραφούμε τη μουσική επεξεργαζόμαστε τις μελωδίες που έχουμε βγάλει και δημιουργούμε τα κομμάτια.

Μαρία: Απλά νιώθουμε ότι η μουσική, τα κομμάτια αυτά μας μιλάνε, οπότε προσπαθούμε κι εμείς να το προβάλλουμε προς τα έξω.


Τι αίσθηση και συναισθήματα θέλετε να βγάζετε με τη μουσική σας;

Σπύρος: Θέλουμε ο κόσμος να περνάει καλά όταν είναι στα live μας, και αυτοί που μας ακούνε να μπορούν να χορέψουν με τη μουσική μας, να κάνουμε τον κόσμο να χορέψει, να περάσει καλά, να νιώσει όμορφα. Αυτή είναι η βασική αίσθηση που θέλουμε να βγάλουμε. Θα θέλαμε στα live που κάνουμε να συμμετέχουν μαζί μας, να είμαστε μια ωραία παρέα, να υπάρχει μια αμεσότητα.
Έχουμε και μια δόση ψυχεδέλειας, σε υποβόσκουσα μορφή, γιατί και οι δύο παίζαμε Garage-punk παλαιότερα και έχουμε συνειρμούς και επιρροές και από αυτές τις μουσικές.

Μαρία: Για εμένα πάντως η λέξη – κλειδί θα ήταν η ατμόσφαιρα, και φαντάζομαι να συμφωνήσουν εδώ τα δύο κύρια μέλη, γιατί πραγματικά είναι ατμοσφαιρική η μουσική τους. Ο τρόπος που αποδίδονται οι στίχοι, έχω την αίσθηση ότι το κοινό από κάτω – επειδή είμαι κι εγώ από κάτω και το λαμβάνω αυτό – ταυτόχρονα βιώνουν την ατμόσφαιρα αυτή και προσπαθούν να καταλάβουν, νομίζω ότι τους αρέσει.


Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες, και ποιες οι κυριότερες επιρροές σας από τον χώρο της synth pop, της ηλεκτρονικής μουσικής, αλλά και από άλλα είδη;

Σπύρος: Από τη δεκαετία του ’80 οι Kraftwerk, μας άρεσε η αναλογική μουσική εκείνης της εποχής, αργότερα η new wave σκηνή οι Joy Division, οι Cure, οι  Depeche  Mode ειδικά τη δεκαετία του ’80 και άλλα γκρουπ από το  ’90 οι Coil, και άλλα πιο πειραματικά συγκροτήματα. Από τη δεκαετία που διανύουμε, από τη νέο-ψυχεδέλεια της Αμερικής μας αρέσουν πάρα πολύ κάποια συγκροτήματα . Επίσης συγκροτήματα minimal, κυρίως της γερμανικής και γαλλικής σκηνής των 80s και φυσικά η new minimal σκηνή.
Εγώ γενικά ακούω τα πάντα, δεν έχω κολλήματα. Μεγάλωσα με τη λεγόμενη «μαύρη μουσική», δηλαδή Jazz, Blues, Soul.
Μου αρέσει επίσης πολύ ο Trent Reznor, είμαι φαν. Πάρα πολλοί επίσης Έλληνες, κι ένα σχήμα που πραγματικά θα ήθελα να υπήρχε ακόμα είναι οι South of no North, θεωρώ ότι ήταν από τα καλύτερα σχήματα που πέρασαν.
Οι Stereo Nova επίσης, θα θέλαμε να υπήρχαν συγκροτήματα σαν αυτούς. Είναι μεγάλη επιρροή για εμάς, είχαν τρομερή μουσική, ειδικά τη δεκαετία του ’90.

Θοδωρής: Δε μας αρέσει όταν παίζουμε να είναι τελείως ψηφιακά όλα ή τελείως αναλογικά. Θέλουμε να είναι κάπου ανάμεσα, για  αυτό και όλα τα κομμάτια μας αν παρατηρήσεις, δεν είναι το ίδιο στυλ.

Μαρία: Εγώ θα έλεγα η μουσική είναι μια παλέτα, που από την αρχή την αγαπήσαμε όλοι, μας ταξίδεψε και μετά εμείς βάλαμε εκεί που μπορούσαμε να συμβάλλουμε ο καθένας, τις πινελιές του.


Τι πειραματισμούς έχετε κατά νου για το μέλλον;

Σπύρος: Μας ενδιαφέρει περισσότερο  να δώσουμε μεγαλύτερο groove στα κομμάτια που θα βγουν, να γίνουν ακόμα πιο χορευτικά.
 
Θοδωρής:   Θέλουμε να συμμετέχει ο κόσμος που έρχεται. Γι’ αυτό κάνουμε και τα Dj – set με τον Κώστα (σημ. Κωνσταντίνο Κοντογιάννη–Starman), γι’ αυτό παίζουμε και τη μουσική μας να περνάμε όμορφα σαν μεγάλη παρέα με τους φίλους μας και σε όποιον έρχεται να μας δει και να μας ακούσει.

Μαρία: Ίσως και με ελληνικό στίχο, αρκεί να είναι μέσα σε αυτό το στυλ, της ατμόσφαιρας, της ηλεκτρονικής μουσικής που αγαπήσαμε. Οι Planet 314 είμαστε μία ομάδα και όποια ιδέα υπάρχει, καθόμαστε και την κουβεντιάζουμε, την φιλτράρουμε, και σε αυτό που θα καταλήξουμε θα είναι κοινά αποδεκτό. Θεωρώ ότι οι Planet 314 παραπέμπουν όπως είπαμε σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε έναν άλλο πλανήτη. Ένας πλανήτης δεν έχει μόνο μία γλώσσα.
 

Θα θέλατε να συνεργαστείτε με κάποιους καλλιτέχνες, ξένους ή Έλληνες μελλοντικά;

Θοδωρής: Καταρχήν παίζουμε με ελληνικές μπάντες. Θα θέλαμε να κάνουμε συναυλία και με κάποια μπάντα από το εξωτερικό αργότερα.
Θέλουμε να συνεργαστούμε και με Έλληνες και με ξένους, δεν έχουμε θέμα.
Τον χειμώνα υπάρχει πιθανότητα να ετοιμάσουμε κάποια συνεργασία με μια ελληνική εταιρεία. Έχουμε ήδη κάνει συμφωνία με μια αμερικάνικη εταιρεία, την Factory  Fast  Records. Πρόκειται για συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει για πέντε χρόνια και η δουλειά μας θα κυκλοφορήσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η εταιρεία αυτή βρίσκεται στη Νέα Υόρκη αλλά δραστηριοποιείται και στην Ευρώπη.

Σπύρος: Μπορούμε στη συνέχεια να συνεχίσουμε με οποιαδήποτε εταιρεία στην Ευρώπη, κυρίως Γερμανία που μας ενδιαφέρει, χωρίς να μας δεσμεύει.


Οι δουλειές σας δηλαδή θα κυκλοφορήσουν μόνο στην Αμερική από την συγκεκριμένη εταιρεία;

Σπύρος: Όχι, σε όλο τον κόσμο. Δεν πρόκειται για εταιρεία νέων παραγωγών, αλλά συλλογών. Επιλέγει κομμάτια από διάφορους καλλιτέχνες, κυρίως ελπιδοφόρους, και τα κυκλοφορεί.


Πώς προέκυψε η συμφωνία αυτή;

Σπύρος: Βασικά μας βρήκανε οι ίδιοι. Είχα ανεβάσει τα τραγούδια μας στο Twitter, τα άκουσαν, τους άρεσε και μου έστειλαν μήνυμα διαδικτυακά. Μέσα από το διαδίκτυο υπάρχει διεθνοποίηση. Είναι περίπου 2.000 άτομα που μας έχουν κάνει Tweet, από όλο τον κόσμο.

Θοδωρής: Κυρίως από το εξωτερικό. Δεχόμαστε αιτήματα φιλίας και likes μέσω του Facebook  από το εξωτερικό και από την Ελλάδα φυσικά.
Ουσιαστικά έχουμε κάνει φίλους από το εξωτερικό που μιλάμε, έχουμε επικοινωνία, σχετικά με τα κομμάτια μας και την τεχνογνωσία για τα live και τις μίξεις. Κυρίως Γερμανία και Αμερική έχουμε μεγαλύτερο κοινό. Εντάξει, μας αρέσει η σκηνή της Γερμανίας, ειδικά του Βερολίνου πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντική.
Έχουν και μεγάλη μουσική παράδοση, και πολιτισμό. Παίζονται τα κομμάτια μας σε ραδιόφωνα (όχι μόνο webradio) στο Βερολίνο κυρίως και Νυρεμβέργη, Κολωνία και Στρασβούργο και αυτό είναι πραγματική τιμή για εμάς.

Μαρία: Και γενικά, κάθε μορφή τέχνης, πόσο μάλλον η μουσική, ενώνει. Χώρες, λαούς, νοοτροπίες, καταστάσεις. Είναι πολιτισμός. Ανεξαρτήτως γλώσσας και είδους και θεωρώ ότι εκεί πρέπει να ποντάρουμε.


Σε τι οφείλεται αυτή η επιτυχία σας στο εξωτερικό;

Σπύρος: Στα πολλά μουσικά ραδιόφωνα, παίζουν κομμάτια μας στην Ισπανία, Λευκορωσία, Γερμανία, Πολωνία, Αγγλία, Ιταλία, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Ιαπωνία και σε άλλες χώρες.

Θοδωρής: Όταν μας είπαν τα νέα δεν το περιμέναμε. Στην κυριολεξία δεν είχαμε ιδέα! Ξαφνικά άρχισαν να μας παίζουν σε ένα σωρό σταθμούς. Και το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι εδώ δεν μας ήξερε σχεδόν κανείς, μας έκανε μεγάλη εντύπωση!
Πολλοί σταθμοί και web radio, club στην Αθήνα  παίζουν τα κομμάτια μας, ο Κώστας και άλλοι πολλοί φίλοι Djs που δουλεύουν σε web radio και βάζουν μουσική σε clubs, τους αρέσει η δουλειά μας και την προωθούνε.


Θεωρείτε ότι οι Έλληνες δεν παρακολουθούν τη σκηνή γενικά, τη ροκ, την ηλεκτρονική, τα πάντα; Και αν ναι, τι πιστεύετε ότι ευθύνεται;

Σπύρος: Δε νομίζω ότι δεν παρακολουθούν, δε γνωρίζουν πιστεύω εγώ. Γι' αυτό το λόγο και δεν ακούγονται αυτά τα συγκροτήματα.

Θοδωρής: Παρακολουθεί πάρα πολύς κόσμος και από Αθήνα και από επαρχία. Yπάρχουν φίλοι μας στις Σέρρες, στην Λαμία, στον Βόλο κι εδώ στην Θεσσαλονίκη έχουμε αρκετούς φίλους που ήρθαν να μας δούνε στο Eightball στις 14 Μαρτίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Εδώ δεν υπάρχει άσυλο».


Video clip σκοπεύετε να κάνετε;

Θοδωρής: Ναι, ήδη είμαστε σε επαφή για να βγάλουμε κάποιο κομμάτι μας σε video clip, με κάποιον σκηνοθέτη και φίλο που κάνει και virtual, θα κυκλοφορήσει αργότερα. Ελπίζουμε μέσα στο 2015 να προλάβουμε.
Αυτή την περίοδο, επειδή θέλουμε να προβάλουμε τη δουλειά μας κάνουμε σχεδόν ανά δύο βδομάδες live εμφανίσεις. Παίζουμε support με πολύ γνωστά ελληνικά σχήματα, όπως τους Slow Motion, Lilly Suicides, Sigmatropic. Έχουμε παίξει και με κάποια από Θεσσαλονίκη, όπως τα “Απαγορευμένα Μήλα”.
Γενικότερα  ετοιμάζουμε συνεργασίες με πολλά συγκροτήματα που θέλουμε να παίξουμε μαζί, επειδή θέλουμε να μας μάθει ο κόσμος. Το live είναι έκφραση και feedback παράλληλα.


Οι παραγωγές σας γίνονται από εσάς εξ’ ολοκλήρου, ή σε συνεργασία με κάποια εταιρεία παραγωγής;

Θοδωρής: Ναι, οι παραγωγές γίνονται σε συνεργασία με τον Γιάννη Νησίδη, που έχει φοιτήσει σε μεγάλα studio και δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες και παραγωγούς. Στο δικό του studio γράφουμε και αφιερώνουμε εκεί αρκετές ώρες μελέτης και mixing ώστε για να βγει σωστά η δουλειά μας. Είναι πολύ σημαντικό να βγει ο ήχος που θέλουμε.


Ποια ήταν η κορυφαία σας στιγμή μέχρι τώρα;

Σπύρος: Την Κυριακή 15 Μαρτίου ήταν μια σημαντική συναυλία για εμάς, για την ταινία «Εδώ δεν υπάρχει άσυλο», γιατί συμμετείχαν πολύ σημαντικές μπάντες της δεκαετίας του ’80, των οποίων είμαστε θαυμαστές.
Συμμετείχαν τρεις μεγάλες μπάντες σε αυτό το φεστιβάλ που έγινε εδώ στη Θεσσαλονίκη, ήταν η πιο σημαντική στιγμή μας, γιατί πέρυσι τέτοια εποχή είχε γίνει κάτι αντίστοιχο στην Αθήνα, και είχαμε πάει σαν fans. Οπότε τώρα είναι πολύ σημαντικό το ότι σε ένα χρόνο, γιατί είναι ακριβώς ένας χρόνος που είχε γίνει το «Άσυλο» στην Αθήνα, ήμασταν κι εμείς μπάντα που έπαιξε στο line up.


Πείτε μας μερικά πράγματα για εσάς που δεν γνωρίζει το κοινό σας!

Σπύρος: Μου αρέσει να ακούω μουσική, να περνάω την ώρα μου όσο το δυνατόν πιο χαλαρά γίνεται και γενικότερα να προσπαθώ να βρω ηχοχρώματα.

Θοδωρής: Εμένα μου αρέσουν οι πειραματισμοί θα έλεγα με τη μουσική, οι νέες μουσικές φόρμες, νέα μουσικά όργανα και νέοι ήχοι. Ασχολούμαι λίγο και με το μπάσο αλλά κυρίως παίζω synths.
Πιστεύω ότι μπορούν να ακουστούν και ήχοι που δεν έχουν ακουστεί ή που δεν ακούγονται τώρα, στη δεκαετία που διανύουμε, γιατί όλα είναι ηλεκτρονικά.
Η Μαρία είναι ζωγράφος, εκείνη φτιάχνει τις αφίσες για τις συναυλίες και βρίσκει τις εικόνες του γκρουπ για τα κομμάτια. Το εικαστικό κομμάτι και όλα τα graphics είναι της Μαρίας.

Μαρία: Ναι, είμαι και ζωγράφος, είμαι θα έλεγα εκ γενετής καλλιτεχνικό άτομο. Αγαπάω την τέχνη γενικότερα και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας που υπάρχουν αυτές οι γκρίζες εικόνες, η μουσική με τις νότες, η ζωγραφική με τα χρώματα, γενικά νομίζω ότι είναι συναισθήματα αυτά και ο κόσμος δεν πρέπει να χάσει τα συναισθήματά του. Η μουσική με συγκινεί, το ίδιο και η ζωγραφική, το ίδιο και το θέατρο, ο χορός, τα πάντα. Πρέπει να υπάρχει στη ζωή μας, να απαντάμε έτσι, με τέχνη. Να διασκεδάσει ο κόσμος, να χαρεί, ένα παιχνίδι.

Σπύρος:  Έτσι προτιμώ κι εγώ να απαντάω, πιστεύω είναι μια διέξοδος. Η τέχνη για εμένα είναι πολιτισμός. Και όταν έχεις πολιτισμό, έχεις και καλύτερους ανθρώπους στην πορεία. Έτσι είναι σίγουρα. Και είναι λογικό, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα λίγο καλύτερα, να τα διαμορφώσουμε με έναν τρόπο πιο όμορφο.
Η μουσική αυτό είναι ουσιαστικά, είναι μια στιγμή ομορφιάς, που απλά κάποιοι μπορεί να την αντιληφθούν και κάποιοι άλλοι όχι.

Θοδωρής: Ο Κώστας επίσης είναι ο μεγάλος Dj της παρέας. Ο Κώστας έχει γράψει ιστορία στην αθηναϊκή σκηνή! Είναι και συλλέκτης, έχει γύρω στους 15.000 δίσκους.

Κωνσταντίνος Κοντογιάννης: Μαζεύαμε δίσκους παλιά με τον Θοδωρή που έχει το Berlin, εδώ συμπατριώτης σας, κι έναν άλλο κολλητό που είχα από εδώ Θεσσαλονίκη τον Γιώτη  Μπάγκαλα. Είναι γνωστή φυσιογνωμία, έπαιζε στους Yoghurt και στους Μακεδονομάχους μια εποχή ήταν μαζί με τον εκλιπόντα τον Νίκο Παπάζογλου, από εκείνη τη γενιά.
Είχα κάνει τότε δυο χρόνια φαντάρος, 79- 81 και ήμασταν στη Σελήνη (ιστορικό bar της εποχής), πηγαίναμε με τις Τρύπες που είχαν πρωτοξεκινήσει και έκανε dj σετ ο Αγγελάκας στο Berlin.


Τι σχέδια έχετε για το άμεσο μέλλον;

Θοδωρής: Αρκετά lives κυρίως Αθήνα και το καλοκαίρι ίσως παίξουμε σε μερικά φεστιβάλ.
Παράλληλα δουλεύουμε και τα κομμάτια μας στο studio, τα τελειοποιούμε, ώστε να είναι έτοιμο το demo και να τα εκδώσουμε αργότερα. Έχουμε ήδη δουλέψει οχτώ κομμάτια και τα επεξεργαζόμαστε συνεχώς, πιστεύω μέσα στο χρόνο που διανύουμε  να είναι έτοιμο όλο το υλικό, ώστε να κάνουμε μετά μια συνεργασία με κάποια εταιρεία και να το κυκλοφορήσουμε και επίσημα. Διαδικτυακά σίγουρα, αλλά θα θέλαμε να κάνουμε και δίσκο (βινύλιο). Είναι κάτι το οποίο μελετάμε και έχουμε τις προτάσεις, θα το δούμε στην πορεία πώς θα εξελιχθεί, αλλά πρόκειται για μεγάλη αγάπη!

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συνέντευξη και τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Σας ευχόμαστε ότι καλύτερο και ανυπομονούμε για τις επόμενες κυκλοφορίες και live εμφανίσεις σας!


Spiros Drogitis - Maria Kotsafti Thodoris Koutsogiannis Kostas Kontogiannis

LINKS

Official Site
Youtube


Χριστίνα Γούσιου
Φωτογραφίες: Δήμητρα Σιδερίδου

της Χριστίνας Γούσιου

Φωτογραφίες της Δήμητρας Σιδερίδου