Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Θάνος Ανεστόπουλος: Όταν ο χρόνος πέφτει πάνω σε τοίχο


Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016


Thanos AnestopoulosΦωτογραφία: Λευτέρης ΤσινάρηςΣήμερα σταμάτησε ο χρόνος για τον Θάνο Ανεστόπουλο, ετών 49 μόνον, η ψυχή του οποίου αποχωρίστηκε οριστικά το σώμα των Διάφανων Κρίνων. Το 2000 η Αλεξάνδρα Ακανθοπούλου (υπεύθυνη σκριπτ στο νικολαϊδικό βαμπιροθρίλερ Θα σε δω στην κόλαση αγάπη μου) είχε εμπνευστεί μια ταινία μικρού μήκους από το τραγούδι του Διάφανου Κρίνου Ανεστόπουλου, Όταν ο χρόνος πέφτει πάνω σε τοίχο. Ακολουθεί η υπόθεση:

Η Άννα, θύμα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος, κείται σ' ένα ασθενοφόρο, παγιδευμένη ανάμεσα σε θύμησες και συναισθήματα. Βαδίζοντας στο σκοτάδι, αντανακλάται στιγμιαία το ταξίδι μιας ψυχής εγκλωβισμένης στο χρόνο, μιας ψυχής που μάχεται να ρίξει τον τοίχο της ατελείωτης αγωνίας.

Όταν πέφτει σε τοίχο / ο χρόνος μοιάζει με ήχο, / μοναξιά
και η ζωή μου ρολόι / δίχως δείκτες κυλάει / αργά
Να βγει ήλιος χαρά μου / και να μείνει μακριά μου / η παγωνιά
Η ψυχή μου ν’ ανοίξει / να μην ξαναντυθεί / στα μαβιά
Να βρει σώμα η καρδιά μου / για να ξαναχτυπήσει / ξανά

Τρία χρόνια πριν η ίδια σκηνοθέτις μας είχε μιλήσει για τη Νεκρική Σιγή:

Τρεις διαφορετικές ιστορίες σκιαγραφούν ένα τρίπτυχο της σύγχρονης πραγματικότητας με κύριο προβληματισμό τους τις ανθρώπινες σχέσεις. Τα γεγονότα εκτυλίσσονται αδιάφορα, καλυμμένα από μια απέραντη σιωπή. Εκεί που ξεπηδά μια πνοή ελπίδας, με μιας όλα χάνονται κι επιστρέφουμε στο απόλυτο μηδέν. Η σωτηρία βρίσκεται κοντά, αλλά κανείς δεν επιχειρεί αυτό το βήμα. Μόνοι φθειρόμαστε ακούγοντας τους χτύπους μια ατελείωτης νεκρικής σιγής.

...

Σωτήριος Νταλί και Διάφανα Κρίνα


του Κώστα Γ. Καρδερίνη