Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Τα Rock Bar της οδού Αιγύπτου (Λαδάδικα)


Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Beer Festival

 


Το Beer Festival της οδού Αιγύπτου στα Λαδάδικα αποτελεί πλέον θεσμό αφού διεξάγεται και φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.  Ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια ορισμένων μαγαζιών, με σκοπό να επιστρέψει και πάλι ο κόσμος στα Λαδάδικα. Κάθε χρόνο η συμμετοχή των μαγαζιών αυξανόταν με αποτέλεσμα φέτος να συμμετέχουν όλα τα bar και τα εστατόρια της οδού Αιγύπτου. Η άψογη οργάνωση, τα happenings, η μουσική των djs και φυσικά η άφθονη μπύρα έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου που και φέτος θα το τιμήσει με την παρουσία του από τις 2 μέχρι και τις 4 Ιουνίου

Το Beer Festival αποτελεί μια πολύ καλή αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τα rock bar της οδού Αιγύπτου και τους ιδιοκτήτες τους. Ας περάσουμε να δούμε τι μας είπαν.

 The Pub

The Pub


Ιδιοκτήτες: Καβαλλιεράτος Δημήτρης - Μαυρίδης Άκης        

Λειτουργεί από: το 2010

Ονομάστηκε έτσι γιατί:  Θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό όχι απλά ακόμη ένα μπαρ. Η pub είναι κάτι ξεχωριστό, ένα στέκι, ένα καφενείο που λέμε κι εδώ στην Ελλάδα. Μπορείς να αράξεις, να δεις ματσάκια στην tv, να πιείς τα μπυράκια σου και να τσιμπήσεις και κάτι. Είναι κάτι πολύ γνώριμο στο εξωτερικό και λόγω ονόματος έρχονται και πολλοί τουρίστες, γνωρίζοντας τι θα δουν, δηλαδή χαρούμενους ανθρώπους, φιλικό service και πολλή μπύρα.

The Pub01Οι μουσικές που παίζουν: Κατά κύριο λόγο rock ακούσματα με περάσματα στο blues. Γενικά υπάρχουν βραδιές  με live αλλά και θεματικές όπως St. Patrick's Day, Halloween, κλπ.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μαγαζιού: Ο μεταλλικός ιππόγρυπος στο πλατύσκαλο του μαγαζιού.


Επιλέξαμε τα Λαδάδικα γιατί:
Παλιός χώρος στη νυχτερινή διασκέδαση της πόλης, ξανά ανερχόμενος αλλά και για την ιστορία των οικημάτων.

Από το μαγαζί έχουν περάσει διάφοροι καλλιτέχνες-συγκρότημα. Μερικοί απ αυτούς: Συνήθως τα live γίνονται σε συγκεκριμένες μέρες όπως τα γενέθλια του μαγαζιού και παίζουν διάφορα σχήματα και φίλοι της pub, όπως: Blues Hook, U.N., The Banksters, Plug Off, με τον Σάκη (Λύσσα) από τους Redrum και τον Κώστα (Dean Mess) W.A.N.T.E.D

Αγαπημένος δίσκος: So many.....    

Αγαπημένο συγκρότημα: Iron Maiden, Metallica, Halloween με Kiske….χαχαχαχα

Αγαπημένη συναυλία: Iron Maiden

Και μια και μιλάμε για Beer festival, αγαπημένη μπύρα: Guinness

Η Αιγύπτου με τρεις λέξεις: Το Rock στενό

Πότε ξεκίνησε το Beer Festival, ποιοί συμμετείχαν αρχικά και πως εξελίχθηκε στα πέντε χρόνια;

Ξεκίνησε σαν μια ιδέα να βοηθήσουμε το στενό και να έρθει πάλι ο κόσμος στα Λαδάδικα. Δεν θα πω ποιοι το ξεκίνησαν αλλά ότι εξελίχθηκε σε κάτι που πλέον μόνο όλα τα μαγαζιά στην οδό Αιγύπτου μπορούν να κάνουν…

Τα events του φετινού Beer Festival: Φέτος όπως και κάθε χρόνο θα υπάρχουν dj set από γνωστούς dj της πόλης.

Όσοι έρθουν στο Beer Festival θα πέρασουν καλά γιατί…Όλα τα μαγαζιά εδώ, πάντα προσπαθούν για το καλύτερο, και για να μπορεί ο κόσμος να περνάει καλά.


Βeer O' Clock
Beer o'clock


Ιδιοκτήτες: Γιάννης, Τάσος, Ανέστης

Λειτουργεί από: Τον Ιούνιο του 2013

Ονομάστηκε έτσι γιατί: Πάντα σε κάποια φάση της ημέρας είναι ώρα για μπύρες.Θέλαμε μία απλή φράση που να μας εκφράζει και να ξέρουμε να την κάνουμε πράξη! Να πίνουμε μπύρες δηλαδή!

Beer o'clock 01Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μαγαζιού: Μεγάλο μπαρ και πάνω απ’ όλα φιλικό περιβάλλον στο οποίο μπορεί να δοκιμάσει κάποιος 53 μπύρες, κοκτέιλς και μία μεγάλη ποικιλία φαγητού από διάφορες περιοχές του κόσμου.

Οι μουσικές που παίζουν: Παίζουμε κυρίως μουσικές που ακούμε εμείς οι ίδιοι γι αυτό δίνουμε το χαρακτήρα μας στο μαγαζί, όπως παραδοσιακή ιρλανδική μουσική, blues, rockabilly, funk και rock.

Επιλέξαμε τα Λαδάδικα γιατί: Είναι γραφική περιοχή με το πιο "ροκ" στενό της πόλης! Άλλωστε όταν ακούς Θεσσαλονίκη σου έρχονται στο μυαλό Λευκός Πύργος, Λαδάδικα, μπουγάτσα!

Αγαπημένος δίσκος: Dropkick Murphys- Do or Die

Αγαπημένο συγκρότημα: Eίμαστε τρεις αλλά εγώ (Ανέστης) λέω Social Distortion.

Αγαπημένη συναυλία: Cancer Bats 2014

Και μια και μιλάμε για Beer festival, αγαπημένη μπύρα: Αν είναι να πιω 10 όπως προβλέπεται στο φεστιβάλ κάποια lager αλλά Fullers India Pale Ale είναι η απάντηση.

Η Αιγύπτου με τρεις λέξεις: Μπύρες, μουσική, φίλοι!  

Συμμετείχατε στο Beer Festival από την πρώτη χρονιά. Πως είδες την εξέλιξή του αυτά τα πέντε χρόνια;

Είδα μία ιδέα που αρχικά ξεκίνησε για να περάσουμε εμείς καλά (και όταν το λέω εμείς εννοώ όλους τους επαγγελματίες με τους οποίους έχουμε αναπτύξει φιλία όλα αυτά τα χρόνια), να καταλήγει σε ένα από τα μεγαλύτερα events της πόλης προβάλλοντας αυτή την κοινή δίψα για μπύρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μοιραστεί και να αγαπηθεί από όλο τον κόσμο που επισκέπτεται το στενό μας! Νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει και μας τιμά όλους αυτό αφού όλη η πόλη φιλοξενείται στην Αιγύπτου για 3 μέρες κάθε χρόνο δοκιμάζοντας μπύρα και φαγητό!

Όσοι έρθουν στο Beer Festival θα πέρασουν καλά γιατί… Το μόνο που μπορώ να πώ στα σίγουρα είναι ότι δε γλιτώνεις εύκολα από ένα μέρος γεμάτο μπύρα, μουσική και καλή διάθεση για διασκέδαση! Νομίζω ότι αξίζει να έρθετε….


ΑΔΥΤΟ Rock Bar 
Adyto


Ιδιοκτήτες: Γιάννης, Κωστής, Δημήτρης 

Λειτουργεί από:
Τον Μάιο του 1995

Ονομάστηκε έτσι γιατί:
 Το όνομα το εμπνεύστηκε ο Γιάννης μετά από ένα ταξίδι του στην Αμερική.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μαγαζιού: 
Το κτήριο χτίστηκε γύρω στο 1850 γι αυτό και επικρατεί η πέτρα και το ξύλο, τα οποία σε συνδυασμό με τον χαμηλό φωτισμό δημιουργούν rock ατμόσφαιρα.

Adyto01Οι μουσικές που παίζουν: 70’s, 80’s, classic και hard rock με heavy επιρροές.

Επιλέξαμε τα Λαδάδικα γιατί:
Απλά είναι η πιο όμορφη περιοχή στην Θεσσαλονίκη.

Αγαπημένος δίσκος: Rainbow – Rising

Αγαπημένο συγκρότημα: Black Sabbath

Αγαπημένη συναυλία: AC/DC

Και μια και μιλάμε για Beer festival, αγαπημένη μπύρα: Guinness

Η Αιγύπτου με τρεις λέξεις: Μπύρες, φίλοι, rock

Όσοι έρθουν στο Beer Festival θα πέρασουν καλά γιατί... έχουμε μπύρα, διάθεση και καλή μουσική.WonderWall / Coffee & Cocktails Roof
Wonderwall


Ιδιοκτήτης:
Ιγνάτιος

Λειτουργεί από: Το καλοκαίρι του 2014

Ονομάστηκε έτσι γιατί: Από το τραγούδι των αγαπημένων Oasis και την πολύ όμορφη έννοια της λέξης.

Wonderwall 01Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μαγαζιού: All Day All Year ταράτσα και πολυχώρος τριών επιπέδων με πολλά διαφορετικά events – live, εκθέσεις τέχνης, προβολών ταινιών κ.α.

Οι μουσικές που παίζουν: Διαφόρων ειδών από DJs προσωπικότητες της πόλης, από rock’n’roll μέχρι old school hip hop και live jazz και swing μέχρι stoner.

Επέλεξα τα Λαδάδικα γιατί: Αγαπημένη γειτονιά με εξαιρετικά μαγαζιά, αγαπημένη περιοχή με αέρα από τα παλιά. Και προφανώς ...πανέμορφη ταράτσα!

Αγαπημένος δίσκος: Πολλοί. Πάρα πολλοί. Ο πρώτος ιστορικά ήταν το ‘Please Please Me’ των Beatles από εποχές Δημοτικού.

Αγαπημένο συγκρότημα: Πολλά. Πάρα πολλά. ;) Πλέον πιο αγαπημένοι ίσως, οι Foo Fighters.

Αγαπημένη συναυλία: H πρώτη μου ήταν οι Stones στην Αθήνα. Αλλά η αγαπημένη μάλλον οι Pearl Jam στο Amsterdam και λόγω του όλου ταξιδιού εκεί...

Και μια και μιλάμε για Beer festival, αγαπημένη μπύρα: Brewdog Punk IPA. Από τις λίγες που ξεχωρίζεις από χιλιόμετρα...

Η Αιγύπτου με τρεις λέξεις: Rock, Παρέα, Μπύρα.

Όσοι έρθουν στο Beer Festival θα πέρασουν καλά γιατί… τρελό πάρτυ με άφθονη μπύρα, μουσικάρες και σουβλάκια μέχρι να ξημερώσει...


The Old Fisherman
The old fisherman


Ιδιοκτήτης:
Δημήτρης Βακαλούδης

Λειτουργεί από: 16 Δεκεμβρίου 2016

Ονομάστηκε έτσι γιατί: Μεγάαααααααλη ιστορία και very old :-)

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μαγαζιού: Κρατήθηκε το στυλ των Λαδάδικων - εμφανής πέτρα - και μπήκε πολύ θαλασσοδαρμένο στοιχείο στη διακόσμηση με προεξάρχουσα την τιμονιέρα

The old fisherman 01Οι μουσικές που παίζουν: Η γενική άποψη είναι Rock, παίζει όμως και πολύ Blues, και Jazz ενίοτε, μα και πολύ Irish, εξ άλλου μιά φορά το μήνα έχουμε Ιρλανδέζικη βραδυά με εξαιρετική απήχηση…! Κάθε τόσο γίνονται live, με συγκροτήματα που παίζουν όλα τα παραπάνω ήδη, και όλων των ηλικιών για όλες τις ηλικίες

Επέλεξα τα Λαδάδικα γιατί:
Είναι η πιό αγαπημένη μου γειτονιά για διασκέδαση, και ο πιο rock τόπος συνάντησης στην πόλη

Αγαπημένος δίσκος: Miles Davis - Round About Midnight

Αγαπημένο συγκρότημα: Incubus

Αγαπημένη συναυλία: Rory Gallagher - Θεσσαλονίκη, Παλαί ντε Σπορ, 1981

Και μια και μιλάμε για Beer festival, αγαπημένη μπύρα: Ελληνική Ali I.P.A.

Η Αιγύπτου με τρεις λέξεις: Πολλά μπαρ με πολλά ήδη μουσικής, κυρίως rock, ταβέρνες, χαλαρό στυλ, σε εμπνέει για cozy διασκέδαση και σουλάτσο

Όσοι έρθουν στο Beer Festival θα πέρασουν καλά γιατί…Η μουσική θα είναι σούπερ όπως κάθε χρόνο, η μπύρα θα ρέει ασταμάτητα, και κυρίως, θα είναι όλοι εκεί…!

 


Misirlou Cafe Bar
mysirlou


Ιδιοκτήτης: Κωνσταντίνος Κελλάρης

Λειτουργεί από: Ιούλιο του 2013

Ονομάστηκε έτσι γιατί: Μισιρλού, που σημαίνει Αιγύπτια (από την τουρκική λέξη "Mısırlı", που παράγεται από το αραβικό مصر, Miṣr, "Αίγυπτος" και σημαίνει "Αιγύπτιος/Αιγύπτια") είναι ο τίτλος ενός ελληνικού ρεμπέτικου τραγουδιού, που είναι σήμερα πολύ δημοφιλές σε τέσσερα εντελώς διαφορετικά είδη μουσικής: στο ρεμπέτικο, στη λαϊκή μουσική της Μέσης Ανατολής, στην εβραϊκή μουσική που παίζεται σε γάμους και γιορτές (Κλεζμέρ), και στο surf rock.
mysirlou01
Το 1963, οι Beach Boys στο άλμπουμ τους Surfin' USA παρουσίασαν μια εκτέλεση του τραγουδιού παρόμοια με αυτή του Ντέιλ, κάνοντας έτσι τη Μισιρλού ένα κομμάτι της surf παράδοσης αλλά και της Αμερικάνικης ποπ κουλτούρας. Μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες επανεκτελέσεις, από καλλιτέχνες όλων των ειδών. Το 1994 η Μισιρλού -στη βερσιόν του Ντέιλ- έγινε ξανά επιτυχία, καθώς ακουγόταν στο soundtruck της ταινίας Pulp Fiction (Πηγή: wikipedia)

Θέλαμε ένα όνομα multiethnic λόγω της ιστορίας των Λαδάδικων. Λόγω των παραπάνω, το τραγούδι είναι γνωστό σε πολλές χώρες, ταυτόχρονα δε το Μισιρλού Cafe Bar είναι στην οδό Αιγύπτου!!!
 
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μαγαζιού: Διατηρητέο κτίριο με λευκή πέτρα και πανέμορφη ξύλινη οροφή στον δεύτερο όροφο.

Οι μουσικές που παίζουν: Στην διάρκεια της μέρας jazz, latin, blues, rock ballads γενικά lounge μουσική. Το βράδυ κυρίως κλασική rock και blues.

Επέλεξα τα Λαδάδικα γιατί: Είναι το μόνο παλιό κομμάτι στο κέντρο της πόλης και για την αύρα του συγκεκριμένου μαγαζιού.  

Αγαπημένος δίσκος: Pink Floyd - The Wall

Αγαπημένο συγκρότημα: Nirvana

Και μια και μιλάμε για Beer festival, αγαπημένη μπύρα: Kaiser

Η Αιγύπτου με τρεις λέξεις: Το rock στενό

Όσοι έρθουν στο Beer Festival θα πέρασουν καλά γιατί… Θα ακούσουμε μουσικάρες , θα παρτάρουμε τρελά και θα πιούμε πολλές μπύρες!!! 

 

On The Edge
On the Edge


Ιδιοκτήτες: Άλεξ και Άρης

Λειτουργεί από: Tο 1992 με την ονομασία Grotesque και από το 2007 γίνεται On The Edge ενώ το 2014 μεταφέρεται από την Παύλου Μελά στην Αιγύπτου.

Ονομάστηκε έτσι γιατί: Αν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις, παίζοντας με το όριο.

On the Edge 01Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μαγαζιού: Η μουσική, το αψέντι σε μεγάλη ποικιλία και τα σφηνάκια.

Οι μουσικές που παίζουν: Έχοντας την άποψη ότι η μουσική είναι μία, επιλέγουμε από διαφορετικά είδη, τα καλύτερα που υπάρχουν και κινούμαστε σε jazz, blues, ethnic από διαφορετικές εποχές και χώρες, πλεγμένα σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι.

Επέλεξα τα Λαδάδικα γιατί: Η ομορφιά του δρόμου είναι δεδομένη. Όταν η περιοχή αποφορτίστηκε από την προηγούμενη παρακμή της, κοινώς τα σκυλάδικα, πιστέψαμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να μεταφερθούμε στην Αιγύπτου.

Αγαπημένος δίσκος: Χωρίς νόημα η ερώτηση. Επαναλαμβάνοντας ότι η μουσική είναι μία πολλοί οι αγαπημένοι δίσκοι.

Αγαπημένο συγκρότημα: Mε τυχαία επιλογή οι Jan Garbarek Trio.

Αγαπημένη συναυλία: Δυστυχώς δεν έχουμε πολλές συναυλίες από τη μουσική που ακούμε με εξαιρέσεις αυτή του Al Di Meola στο θέατρο Δάσους.

Και μια και μιλάμε για Beer festival, αγαπημένη μπύρα: Η Grimbergen, με ιδιαίτερη φρουτώδη γεύση τόσο η κόκκινη double όσο και η ξανθιά blanche.

Η Αιγύπτου με τρεις λέξεις: Βλέμμα στη Θεσσαλονίκη τριών αιώνων.

Όσοι έρθουν στο Beer Festival θα πέρασουν καλά γιατί…Πολύς κόσμος, καλή διάθεση, άφθονη μπύρα.Εν Αρχή... οινολόγος
enarhi


Ιδιοκτήτης:
Καζάκη Αναστασία

Λειτουργεί από: Τα τέλη Μαρτίου του 2016

Ονομάστηκε έτσι γιατί: Είμαστε λάτρεις του κρασιού

en arhiΙδιαίτερο χαρακτηριστικό του μαγαζιού:
Είναι ένας μοντέρνος πολυχώρος που συνδυάζει τον παραδοσιακό καφέ και το καλό κρασί με σεμινάρια ξένων γλωσσών και δημιουργικής γραφής και διατίθεται για εκθέσεις νέων καλλιτεχνών.

Επέλεξα τα Λαδάδικα γιατί: Είναι ένας από τους πιο όμορφους δρόμους της πόλης κι έχει το χρώμα της παλιάς Θεσσαλονίκης.

O καφές που προτείνω: Έναν εσπρέσσο, ζεστό ή παγωμένο.

Αγαπημένος δίσκος: Πολλοί

Αγαπημένο συγκρότημα: Οι Doors

Και μια και μιλάμε για Beer festival, αγαπημένη μπύρα: Η Fischer

Η Αιγύπτου με τρεις λέξεις: Ροκ, Χρώμα και Παράδοση

Όσοι έρθουν στο Beer Festival θα πέρασουν καλά γιατί… Θα υπάρχει άφθονη μπύρα, καλή μουσική και πολύ κέφι.


 


Φωτογραφίες:
Μαρία Γκατζά (Beer O'clock, The Old Fisherman, On the Edge, Εν Αρχή...οινολόγος)
Έφη Τράιτσε
(The Pub, Wonderwall, Μυσιρλού, Άδυτο)

της Κατερίνας Μπουδούρη

Φωτογραφίες της Μαρίας Γκατζά και της Έφης Τράιτσε