Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

SUNNATA - Outlands


Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

 

sunnata outlandsSUNNATA
Outlands
Stoner/Sludge Metal
Ιndependent
Πολωνία

Tracklist:
1. Intro (00:39)
2. Lucid Dream (09:18)
3. Scars (06:10)
4. Outlands (07:37)
5. The Ascender (05:34)
6. Gordian Knot (04:22)
7. Falling (Interlude) (01:37)
8. Hollow Kingdom (12:09)

 

Τους Πολωνούς Sunnata δεν τους ήξερα, αν και βαδίζουν στον τρίτο δίσκο τους, και η αλήθεια είναι ότι είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση. Παντρεύουν το ψυχεδελικό rock με το stoner και το doom.

Με τo Lucid Dream (διάρκειας κοντά 10 λεπτών), μέσα από τους ανατολίτικους ρυθμούς των Hawkwind συνδυάζουν βαριά doom riff και δημιουργούν ένα πανέμορφο μυστηριακό κλίμα. Το ίδιο ύφος κυμαίνεται και στο υπόλοιπο σύνολο των κομματιών με κάποιες μικρές εκρήξεις το οποίο στέκεται αρκετά αξιόλογα αλλά δυστυχώς κάπου εδώ έχω την ένσταση μου.

Ενώ αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις αρχίζει και επαναλαμβάνεται και τα «ουδέτερα» και χωρίς χαρακτήρα φωνητικά, προσωπικά με κάνουν και βαριέμαι, λείπει η ένταση και το πάθος από τη φωνή. Το αποτέλεσμα σε όλο αυτό είναι να χάνεται το κλίμα.

Καλές στιγμές του δίσκου θα έλεγα το Gordian Knot όπου ανεβαίνει η ένταση και το doom στοιχείο παίρνει τον πρώτο ρόλο ξεφεύγοντας λίγο από την ανατολίτικη λούμπα.

Τώρα όσο αφορά τους Sunnata όπου στα σανσκριτικά σημαίνει κενότητα, είναι μια τετραμελής μπάντα από την Πολωνία όπου στο ενεργητικότης έχει πάνω από 50 live και έχει παίξει και support στους Μastodon.

Ιδιαίτερο δισκάκι αλλά δεν έχει αυτό το κάτι για να ξεχωρίσει και εννοείται ότι μια βελτίωση την χρειάζονται. Η συνεχής επανάληψη του ίδιου ρυθμού/ύφους καταντάει το αποτέλεσμα απλά μέτριο.
του Δημήτρη Εμμανουήλ