Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

SCARS OF SOLITUDE - Deformation


Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018Scar Of Solitude-DeformationSCARS OF SOLITUDE
Deformation
Melodic Heavy Metal
Inverse Records
Φινλανδία

Tracklist:

1. I Remain Here (4:18)
2. Drown (5:12)
3. Enemy (4:28)
4. Live To Regret (4:53)
5. Fool (3:37)
6. Emotional Graveyard (4:58)
7. Dead Love Resurrection (6:00)
8. The End Of Me (6:01)

 Οι Scars Of Solitude είναι μια καινούρια μπάντα στο χώρο του melodic metal και προέρχονται από μια χώρα που είναι γενέτειρα του είδους, τη Φινλανδία. Πενταμελής συγκρότημα, δημιουργήθηκε το 2015 και δεν έχασε χρόνο πραγματοποιώντας αρκετές live εμφανίσεις και προχωρώντας στις ηχογραφήσεις του πρώτου τους album.

Η πρώτη τους δουλειά στη μουσική βιομηχανία ονομάζεται Deformation και έρχεται να μας αποδείξει ότι πρόκειται για ένα σύνολο που παρόλο που είναι νέο στο χώρο, έχει μελετήσει καλά το είδος της μουσικής αυτής και μπορεί να το αναπαράγει καλά. Ένας δίσκος ο οποίος ξεδιπλώνει το μελωδικό του χαρακτήρα σε κάθε ευκαιρία, και παρουσιάζει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Πολύ όμορφες καθαριστικές μελωδίες, σωστές γραμμές φωνητικών, εξαιρετικό και όχι υπερβολικό drumming ενώ το μπάσο είναι αυτό που είναι πιο εμφανές στην παραγωγή προσδίδοντας όγκο στο συνολικό αποτέλεσμα. Σίγουρα κομμάτια όπως το Enemy είναι αυτό που ξεχωρίζει, αναδεικνύοντας την ποιότητα του συγκροτήματος, και πολύ καλά έκαναν και το γύρισαν videoclip. Τα αρνητικά στοιχεία για μένα ήταν στην παραγωγή, που όπως προείπα το μπάσο είναι πολύ μπροστά και καλύπτει τις ρυθμικές κιθάρες, ενώ τα καθαρά φωνητικά στις ψηλές συχνότητες δεν είναι τόσο καλά, αλλά μέτρια.

Μια αξιοπρεπέστατη προσπάθεια για πρώτη δουλειά από τους Φιλανδούς, που οποιοσδήποτε ακροατής του είδους μπορεί να ακούσει με πάρα πολύ ευχαρίστηση και να βρει ενδιαφέρον.
του Κώστα Αλβανού