Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

SAVAGE MESSIAH - Hands Of Fate


Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

 

savage messiah - hands of fateSAVAGE MESSIAH
Hands Of Fate
Heavy Metal
Century Media Records
Αγγλία

Tracklist:
01. Hands Of Fate (4:40)
02. Wing And A Prayer (3:28)
03. Blood Red Road (4:28)
04. Lay Down Your Arms (4:40)
05. Solar Corona (4:24)
06. Eat Your Heart Out (4:16)
07. Fearless (4:57)
08. Last Confession (5:13)
09. The Crucible (4:32)
10. Out Of Time (4:51)

Συνήθως όταν έχεις να κάνεις ένα review, τότε ακούς 4-5 φορές το album που έχεις για να γράψεις και μάλιστα, οι τελευταίες είναι και λίγο πιεστικές γιατί απλά θες να ακούσεις κάτι άλλο επιτέλους. Κι όμως ο νέος δίσκος των Savage Messiah, Hands Of Fate, δε μου προκάλεσε αυτά τα συναισθήματα. Αντιθέτως, παρότι έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου, έχω ολοκληρώσει τις σημειώσεις μου για το review και συνεχίζω να ακούω το album, το οποίο για μένα αυτή τη στιγμή είναι από τα καλύτερα του 2017 στο χώρο του heavy metal.

Πρώτα άκουσα το Hands Of Fate και μετά την έψαξα για τους Βρετανούς, γιατί ομολογώ ότι δεν τους ήξερα ηχητικά. Έβλεπα κάτι thrash παρομοιώσεις με Evile και Exodus κτλ, και δεν πίστευα στα μάτια μου γιατί αυτό που άκουσα είναι άρτια παιγμένο heavy metal με φρέσκια τωρινή παραγωγή, βαριά τόσο, όσο θα έπρεπε να είναι. Στην παραγωγή έκανε μαγικά ο Scott Atkins που δουλεύει με την μπάντα από το 2009 και από την εποχή της πρώτης τους full length προσπάθειας με τίτλο Insurrection Rising. Η πολύχρονη συνεργασία τους φαίνεται πως έπαιξε  μεγάλο ρόλο αφού μπάντα και παραγωγός βρίσκονται με κλειστά μάτια στο γήπεδο.

Και πάμε στο ψητό, στο album αυτό καθεαυτό. Όπως έγραψα προηγουμένως το παρελθόν τους μουσικά ήταν μπερδεμένο με πολλά thrash και power στοιχεία που αναμιγνύονταν με τη διάθεσή τους για ένα πιο τεχνικό αποτέλεσμα. Αυτό στα αυτιά μου χαζομπέρδευε τον ακροατή. Τα αγόρια ήταν άγρια και εκτός studio, αφού η μπάντα έχει ψηθεί πάνω στη σκηνή κοντά σε συγκροτήματα του extreme χώρου όπως οι Amon Amarth, οι Soulfly και οι Trivium. Από τους τελευταίους κράτησαν πολλά στοιχεία στο νέο τους album.

Μιας και έχουν κάνει και διασκευή στους Metallica, θα μπορούσαμε να πούμε πως για τους Savage Messiah αυτό το album είναι το Black Album τους. Αφού έκαναν τα τρελά τους στις προηγούμενες τρεις κυκλοφορίες, είπαν να κάνουν μια στροφή. Η φάση λοιπόν στο Hands Of Fate είναι back to basics για τη μπάντα του Dave Silver. Είναι κάπου ανάμεσα στις πιο straight και απλές στιγμές των Trivium και Avenged Sevenfold (το Out Of Time μου φέρνει λίγο σε Hail To The King). Για τους πιο παλιούς fans θα μπορούσαμε να πούμε πως φέρνουν στις 90's στιγμές των Metallica και στις πολύ Metallica στιγμές των Testament!!!

Πιστεύω πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Century Media τους πήρε από το χεράκι, τους ανέβασε στο αεροπλάνο και τους πήγε να κάνουν το mastering στο Los Angeles και παρέα με τον Dave Collins που μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τους Metallica. Αυτό που έχουν κρατήσει οι Savage Messiah από το πιο "βίαιο" παρελθόν τους είναι τα μελωδικά ρεφραίν, που στον τελευταίο τους δίσκο έχουν τελειοποιηθεί. Το λιτό τους artwork και η έλλειψη της μασκότ των δύο τελευταίων τους albums, δείχνει αυτό το minimal mentality του Handful Of Fate. Less is more για τους Savage Messiah που μέχρι στιγμής φαίνεται να βγαίνουν κατά πολύ κερδισμένοι.
του Γιώργου Γράντη