Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

SadDolls – Blood of a Kind


Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

 

saddolls blood of a kindSadDolls
Blood of a Kind
Darkwave Metal
Trisol Music Group
Ελλάδα

Tracklist :
01. Dunkelstein (4:10)
02. Creep It Into You (3:25)
03. Cold Blood Inside (4:38)
04. Zombie Love (3:51)
05. Sex In Church (3:29)
06. Jigsaw (4:12)
07. Kiss You In Hell (3:33)
08. Pale White Dracula (3:52)
09. Die Better (3:20)
10. Misery Revisited (3:21)
Οι SadDolls είναι ένα ελληνικό gothic metal συγκρότημα. Δημιουργήθηκαν το 2006 στην Αθήνα αρχικά σαν cover band, και από το 2009 με κυκλοφορίες δικού τους υλικού. Το συγκρότημα έχει συνεργαστεί επί σκηνής με σημαντικά ονόματα της metal σκηνής όπως Paradise Lost, Moonspell, The 69 Eyes, Xandria ενώ έχει εμφανιστεί και σε πολλά festivals στο εξωτερικό. Στο studio συναντάμε συνεργασίες του συγκροτήματος με ονόματα όπως Skinny Disco (Deathstars), Roberth Karlsson (Scar Symmetry), Zoltan Pluto (HIM), Juha-Pekka Leppäluoto (Charon, Poisonblack, Northern Kings) and Mikki Chixx (Stoneman). Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα 4 albums.

Η φωνή του τραγουδιστή του συγκροτήματος George Downloved μου θυμίζει υπερβολικά τη φωνή του Andrew Eldritch (τραγουδιστή στους Sisters Of Mercy). Μου άρεσε η φωνή του, αλλά αν αφαιρεθείς για μερικά δευτερόλεπτα θα νομίσεις πως ακούς κάποιο νέο κομμάτι των Sisters Of Mercy (ή κάποιο που δεν έχεις ακούσει-προσέξει)!

Ο δίσκος ξεκινά με το πολύ καλό Dunkelstein και σε ξεσηκώνει με το καλημέρα. Ειδικά όταν αρχίζεις να ακούς το εξαιρετικό δεύτερο τραγούδι του δίσκου (και καλύτερο συνολικά αυτής της ηχογράφησης) Creep Into You, αρχίζεις να πιστεύεις πως ακούς ένα αριστούργημα. Όμως στη συνέχεια έχουμε λίγο πτώση. Αλλά ακόμα έχουμε καλά τραγούδια όπως τα Cold Blood Inside, Zombie Love. Και μετά στα επόμενα 2 (Sex In Church, Jigsaw), έχουμε μια «κοιλιά» στο δίσκο.

Τραγούδια καλά μουσικά μεν αλλά και που θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το δίσκο δε! Ακολουθεί το καλό Kiss you in Hell που σε κάνει να λες «ώπα αρχίζουν πάλι τα καλά» αλλά ακολουθεί το μετριότατο Pale White Dracula (ακόμα ένα τραγούδι το οποίο θα μπορούσε να απουσιάζει από την εν λόγω ηχογράφηση). Και ο δίσκος κλείνει με τα Die Better (τρίτο καλύτερο του δίσκου) και Misery Revisited (απλά καλό αλλά βρίσκει τη θέση του μέσα στο δίσκο).

Καλές μελωδίες από τους SadDolls, τα φωνητικά είναι πολύ καλά και με τα 7 τραγούδια από τα 10 του δίσκου να είναι καλά (τα 3 ειδικά είναι παραπάνω από καλά) θα μιλήσω για μια πολύ καλή προσπάθεια η οποία αξίζει την προσοχή σας και θα σας χαρίσει όμορφες μουσικές στιγμές.Μιχάλης Μητσόπουλος