Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

RUSTY BONEZ - Wrath


Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

 

rusty bonez - wrathRUSTY BONEZ
Wrath
Heavy Rock
Self-Financed
Ελλάδα

Tracklist:
01. Ball n’ Chain (2:54)
02. Wrath (3:28)
03. Broken Mold (2:54)
04. Scream Of Souls (4:50)
05. King Of The Road (3:31)
06. Nameless Hero (5:07)
07. Goldman Shugged (3:18)
08. Stoned Skin (5:30)
09. Burn The Sun (3:57)
10. Grub (4:16)

Αν νιώθεις πως μεγαλώνεις και έχεις rusty bones, τότε καλό είναι και το γυμναστήριο. Αλλά καλύτερη λύση είναι να ακούσεις το ντεμπούτο των δικών μας Rusty Bonez με τίτλο Wrath, ένας τίτλος απλός που όμως θέτει επί τάπητος πολλά θέματα και ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

Απλή και απέριττη είναι και η μουσική του Νώντα, του Κώστα, του Jojo και του Αλέξανδρου. Straight rock με πολλά desert και stoner στοιχεία που όχι απλά δεν κουράζουν αλλά σε κάνουν να θέλεις να ακούς αυτήν την μπάντα  να συνεχίσει να παίζει, να "τραβάει" τα τραγούδια της, να jam-άρει. Στο album, αυτό δεν το κάνουν οι Rusty Bonez.  Τα τραγούδια τους είναι τόσο όσο, χωρίς φρου-φρου και αρώματα. Ίσως αυτό το τελευταίο περί jamming συναισθήματος να το κρατάνε για τις ζωντανές τους εμφανίσεις.  

Προσωπικά ένα ακόμα βασικό στοιχείο που με έκανε να ακούσω αρκετές φορές το Wrath είναι και η πολύ ξεκούραστη παραγωγή που κρατάει ένα rock χαρακτήρα, και σε κανένα σημείο δεν ενοχλεί το αυτί του ακροατή. Ξέρει να μοιράζει τον ήχο σε όλα τα όργανα είτε είναι φωνή, είτε οτιδήποτε άλλο. Είναι σαν να έχεις μπροστά τα παιδιά να παίζουν μόνο για εσένα, να παίζουν στο σαλόνι σου, να παίζουν τη μουσική τους που δεν περιέχει  παραπανίσιες "ταρζανιές" βλακώδους εντυπωσιασμού.  

Εδώ δεν θα ακούσεις εντυπωσιακά και περίπλοκα solos, ούτε δίκασες, ούτε υψίφωνες κραυγές που φτάνουν στο διάστημα. Εδώ θα ακούσεις αντρικό rock που σηκώνει άφθονες συζητήσεις σε μια ξύλινη μπάρα, παρέα με μερικά αγαπημένα αλκοολούχα μπουκαλάκια. Ναι λοιπόν, συζητήσεις διότι άφησα στο τέλος  ένα βασικό κεφάλαιο των Rusty Bonez, τους στίχους.

Η μουσική των παιδιών σε κάνει να νομίζεις ότι από το πρώτο κομμάτι θα μιλάνε για μηχανές, γκόμενες και γεμάτα μέχρι το χείλος ποτήρια με whiskey. Καμία σχέση. Ο πόλεμος στους στίχους του Wrath είναι  πνευματικός. Είναι η καθημερινή βιοπάλη, πνευματική πρώτα, η οποία έρχεται φυσιολογικά να επηρεάσει και το σώμα, είναι ο "πόλεμος" ανάμεσα στη σχέση των ανθρώπων, η μάχη απέναντι σε ένα από τους χειρότερους πνευματικούς δυνάστες, τη θρησκεία. Εξάλλου φαίνεται ξεκάθαρα και από το συμβολικό εξώφυλλο με αυτό τον εγκέφαλο σε σχήμα γροθιάς, το τι θα ακούσεις.

Το Wrath άφησε ελπίδες για μια ακόμα πιο αισιόδοξη συνέχεια. Ήδη ανυπομονούμε. Μέχρι τότε υιοθετούμε μια στροφή του τραγουδιού νούμερο πέντε στο album, ονόματι King Of The Roa που λέει με λαχτάρα:

"Live for today
Drink the day and swallow the night
Live for today
Unchain yourself."

του Γιώργου Γράντη