Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

PESTILENCE, Eightball, 01/05/2018


Τρίτη 03 Απριλίου 2018Pestilence


8ball Club & The London breakers present:
The legendary Death metal band PESTILENCE!

Τρίτη 01 Μαΐου 2018
Eightball (Πίνδου1, Λαδάδικα)

Τιμές: Προπώληση: 17€ | Ταμείο: 21€
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: NEPHILIM-MUSICLAND | 8BALL (ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ)

Facebook Event


Tο θρυλικό death metal συγκρότημα PESTILENCE, επισκέπτεται την χώρα μας τον Απρίλιο και για πρώτη φορά την πόλη μας, έχοντας στις αποσκευές του τον νέο του δίσκο ''Hadeon''!


Early career, building up a reputation (1986–1990)

Η ίδρυση των Pestilence συνέβη στην περιοχή των Ολλανδικών / γερμανικών συνόρων (Enschede) το 1986, όπου ξεκίνησαν ως ένα τρίο thrash metal σχήμα. Το line up απαρτιζόταν εκείνη την εποχή από τους Patrick Mameli (κιθάρα, φωνητικά), τον Randy Meinhard (κιθάρα) και τον Marco Foddis (τύμπανα). Μετά τo πρώτο τους demo με τίτλο "Dysentery", εντάχθηκε ο Martin van Drunen στο (μπάσο και φωνητικά), που ήταν ήδη γνωστός για την συμμετοχή του σε μεγαθήρια όπως Asphyx, Bolt Thrower και Hail of Bullets). Τα δύο πρώτα demos, του 1987, "Dysentery" και "The Penance", χαρακτηριστήκαν ως μια ορμητική Thrash Metal επίθεση όπου ο ήχος τους παρέπεμπε κυρίως ανάμεσα σε Possessed, Slayer, Sepultura και Kreator. Έτσι δεν άργησαν να αποτελέσουν την ολλανδική ναυαρχίδα στη διεθνή metal σκηνή!

Έπειτα από την κυκλοφορία του 2ου demo η θρυλική ολλανδική εταιρεία Roadrunner Records έδειξε ενδιαφέρον και έτσι οι Pestilence ηχογράφησαν το "Untrained Within" με την Kalle Trap (Blind Guardian, Paradox) για το Teutonic Invasion part II compilation-LP. Το τραγούδι απέσπασε πολλά θετικά σχόλια και το feedback ήταν εκπληκτικό.

Η υπογραφή με την Roadrunner ήταν το επόμενο λογικό βήμα καθώς η εταιρεία είχε ήδη στο δυναμικό της τους Toxik, King Diamond & Carnivore. Οι Pestilence ηχογραφούν και πάλι με τoν Kalle Trap και κυκλοφορούν το 1988 το ντεμπούτο άλμπουμ τους, "Malleus Maleficarum", στο οποίο επιδεικνύουν τεράστια βελτίωση στην προσέγγισή τους στον thrash metal ήχο! Αυτόματα γίνονται πρωτοπόροι στο είδος και θεωρούνται ως ένα από τα πιο έντονα και brutal συγκροτήματα. Το νέο υλικό ήταν πιο σφιχτό και πιο εστιασμένο από τα demos.

Την ίδια περίοδο, οι Pestilence στρατολόγησαν έναν νέο κιθαρίστα, τον Patrick Uterwijk, που αντικατέστησε τον Meinhard. Το 1989, η μπάντα ηχογραφεί με τον Harris Johns (Sodom, Helloween, Kreator, Voivod) και κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ, "Consuming Impulse". Η στροφή προς τη σφυρηλατημένη σκηνή του Death Metal ήταν πλέον γεγονός! Μουσικά, τα πράγματα τώρα πια είχαν γίνει βαρύτερα και πιο συγκλονιστικά. Φωνητικά, ο Martin van Drunen απομακρύνθηκε από τα βάρβαρα thrash φωνητικά υπέρ μιας πιο όξινης κραυγής. Με αυτήν του την απελευθέρωση, οι Pestilence κέρδισαν τη διεθνή προσοχή και έγιναν παγκοσμίως γνωστοί και αγαπητοί από τους θαυμαστές του death metal. Πριν κυκλοφορήσει το επόμενο άλμπουμ τους, η σύνθεση έπρεπε να αλλάξει πάλι. Ο τραγουδιστής και μπασίστας Martin van Drunen έγινε μέλος των Asphyx όπου και κέρδισε μια επιτυχημένη καριέρα στο Death Metal.


Δελτίο Τύπου