Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

ODYSSEY DESPERADO - Don’t Miss The Sunset


Δευτέρα 23 Απριλίου 2018


odyssey desperado - don't missODYSSEY DESPERADO

Don't Miss The Sunset
Melodic Hard Rock
Lions Pride Music
Ελλάδα

Tracklist:
01. Rush Out The Wave (04:16)

02. You And Me Against The World (03:59)
03. Cruisin' (04:30)
04. Dreams Die Hard (03:39)
05. Can't Live Without You (04:27)
06. Oasis (In The Desert Of Your Soul) (05:18)
07. Holding On To A Dream (04:06)
08. Fragile (04:52)
09. Tomorrow You'll Be Gone (03:27)
10. Wings Of Silk (04:58)

Οι Odyssey Desperado μας έρχονται από την Αθήνα και είναι το προσωπικό project του Οδυσσέα Καραπολίτη. Δημιουργήθηκαν το 2014 όταν ο κιθαρίστας αποχώρησε από το συγκρότημα Dream Alley, θέλοντας να δουλέψει τις μελωδίες, τα riffs και τους στίχους που είχε στο μυαλό του με το δικό του τρόπο. Συνοδοιπόρος σε αυτή του την προσπάθεια στάθηκε ο πάντα πολυπράγμων Bob Katsionis.

Έτσι, μετά από τέσσερα χρόνια εγένετο το Don't Miss The Sunset, με τον Καραπολίτη, όπως ήταν αναμενόμενο, να αναλαμβάνει όλο το κιθαριστικό κομμάτι και τον Katsionis να κάνει όλα τα υπόλοιπα. Από το μπάσο, τα πλήκτρα και το drum programming, μέχρι τη μίξη και την παραγωγή του album. Τέλος, στα φωνητικά βρίσκουμε τους Manos Fatsis (Devilusion) και Paul Laine (ex-Danger Danger) σε lead και backing vocals αντίστοιχα.

Ο δίσκος κινείται μουσικά στα μονοπάτια του μελωδικού hard rock/AOR. Μέσα από τα δέκα συνολικά τραγούδια του ο Καραπολίτης ξετυλίγει τις επιρροές του από παραδοσιακές μπάντες του χώρου όπως οι Bon Jovi, Ratt, Poison και Journey, αλλά και την αγάπη του για πιο σύγχρονες, όπως οι Harlan Cage και οι Pride Of Lions. Οι συνθέσεις κινούνται σε μεσαίες κυρίως ταχύτητες, με το γενικότερο feeling όμως να είναι αρκετά ανεβαστικό, και χαρακτηρίζονται από γεμάτες ενορχηστρώσεις.

Ο Katsionis έχει φροντίσει ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι, εμπλουτίζοντας τα κομμάτια με «πλάτες» αλλά και ωραίες μελωδίες στα πλήκτρα που αγκαλιάζουν όμορφα τα riffs και τα solos του Καραπολίτη. «Δυνατό χαρτί» αποτελεί και ο Manos Fatsis με τις μεστές ερμηνείες του, αλλά και ο Paul Laine που δίνει στα φωνητικά ένα αμερικανικό χρώμα.

Ως πιο δυνατές στιγμές φιγουράρουν το εναρκτήριο Rush Of The Wave, το You And Me Against The World που ακολουθεί, και το Fragile λίγο πριν το τέλος. Το album περιέχει και δύο πολύ όμορφες μπαλάντες, το Can't Live Without You και το Wings Of Silk, με την δεύτερη να κλείνει το δίσκο και να αποτελεί για μένα μακράν την καλύτερη σύνθεσή του. Πραγματικά είναι σαν το συγκρότημα να μας φύλαγε το καλύτερο για το τέλος, καθώς το τραγούδι ξεκινάει ήρεμα και σταδιακά ανεβάζει την ένταση φτάνοντας σε ένα τελικό ξέσπασμα. Ο Fatsis δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεία, ενώ από τη μεριά του ο Καραπολίτης μας προσφέρει ένα καθηλωτικό solo.

Οι φίλοι του melodic hard rock/AOR ήχου θα βρουν στο Don't Miss The Sunset την απάντηση στη μετριότητα που χαρακτηρίζει τις κυκλοφορίες του συγκεκριμένου χώρου. Οι υπόλοιποι, θα βρουν ένα δίσκο που, αν μη τι άλλο, θα τους προσφέρει ένα ευχάριστο άκουσμα.
του Λεωνίδα Παπαδόδημα