Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

MICHAEL SCHENKER FEST - Resurrection


Τρίτη 28 Απριλίου 2018michael-schenker-fest-resurrectionMICHAEL SCHENKER FEST
Resurrection
Heavy Metal/Hard Rock
Nuclear Blast
Γερμανία

Tracklist:
01. Heart And Soul (04:20)
02. Warrior (05:21)
03. Take Me To The Church (04:46)
04. Night Moods (04:29)
05. The Girl With The Stars In Her Eyes (03:48)
06. Everest (03:42)
07. Messin’ Around (04:34)
08. Time Knows When It’s Time (04:23)
09. Anchors Away (04:26)
10. Salvation (03:38)
11. Livin’ A Life Wotrh Livin’ (03:51)
12. The Last Supper (04:52)Αυτή τη resurrection (=Ανάσταση) την παλεύει εδώ και καιρό ο Michael Schenker. Με αυτό το ποιοτικότατο album που μόλις κυκλοφόρησε, ίσως και να τα καταφέρει ο Γερμανός βιρτουόζος. Το νέο του album φέρει φυσικά τον τίτλο
Resurrection. Εδώ βλέπουμε τον αειθαλή κιθαρίστα να κάνει μια ακόμα προσπάθεια για να κρατηθεί στο rock στερέωμα με τη βοήθεια πολλών παλιών συνεργατών και φίλων φυσικά, όπως οι τραγουδιστές Gary Barden, Graham Bonnet, Robin McAuley, Doogie White και το πολύ έμπειρο rhythm section Chris Glen, Ted McKenna, Steve Mann. Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα που είχε ο Schenker να συγκεντρώσει όλους αυτούς τους μουσικούς (εκτός του Doogie White) και να κάνουν μια περιοδεία σε Ευρώπη και Ιαπωνία όπου ο Γερμανός χαίρει άκρας συμπάθειας.

Η τουρνέ αυτής της all star ομάδας με ονομασία "Michael Schenker Fest" πήγε τόσο καλά που ώθησε τους μουσικούς να θέλουν να μπουν στο studio εμπνευσμένοι από την πολύ καλή on stage συνεργασία τους. Σχεδόν αμέσως ο Schenker επέλεξε να καλέσει ένα ακόμα όνομα για να πλαισιώσει το υπόλοιπο σύνολο, τον Doogie White με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στους Schenker's Temple of Rock, project του ιθύνοντα νου αυτής της προσπάθειας. Αφού χρησιμοποίησαν διάφορα studios και μετά από ένα καλό πεντάμηνο, ολοκλήρωσαν το Resurrection, το όποιο όπως προανέφερα δεν έχει τυχαίο τίτλο.

Προσωπικά περίμενα μια από τα ίδια από τον Schenker, ένας δίσκος αναβίωσης όταν το hard rock ήταν στα ντουζένια του, όπως είναι πάνω κάτω όλα του τα album από τους Scorpions και έπειτα. Έπεσα μέσα 100%. Περίμενα να ακούσω αυτό ακριβώς που άκουσα στο Resurrection, όμως εξεπλάγην με την ποιότητα των συνθέσεων και την διάθεση του Schenker να κάνει πίσω σαν βιρτουόζος κιθαρίστας και να παίξει hard rock απέριττο που έχει όλες του τις αισθήσεις συγκεντρωμένες στη μελωδία και στην ουσία. Έτσι λοιπόν τιμάει τους τραγουδιστές που μάζεψε και τους δίνει χώρο για να ξεδιπλώσουν το αδιαμφισβήτητο πλέον ταλέντο τους.

Ακόμα και τα μέτρια τραγούδια (Everest, MessinAround) έχουν τόσο ωραίες μελωδικές γραμμές στα φωνητικά που δεν σου κάνει καρδιά να τα προσπεράσεις. Δε θα μπορούσε να λείπει και μια instrumental σύνθεση, αλλά αυτή είναι μόλις μία. Το Salvation καταδεικνύει τις δυνατότητες του Schenker χωρίς όμως να υπερβάλλει στο ελάχιστο. H εν λόγω κίνηση δίνει έξτρα πόντους στο album και στον ίδιο το δημιουργό. Έξτρα βαθμούς δίνει και η από το πουθενά παρουσία του Kirk Hammett στο εναρκτήριο Heart And Soul το οποίο είναι και ένα από τα καλύτερα τραγούδια του Resurrection.

Από την πρώτη ακρόαση βλέπεις το έντονο χαρακτηριστικό του ότι ο ένας τραγουδιστής συμπληρώνει τον άλλο. Αυτό που μέτρησε είναι πως έχεις συνδυασμούς  και τραγουδιστικές συνεργασίες σε κάθε ένα από τα κομμάτια (εκτός φυσικά του Salvation). Σε αυτό τον τομέα ξεχωρίζουν τα Warrior και The Last Supper τα οποία έχουν τη συμβολή και των τεσσάρων ερμηνευτών οι οποίοι έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να βρίσκονται σχεδόν όλοι μαζί στο στούντιο. Από το “The Last Supper” οραματίστηκε και το εξώφυλλο ο Schenker, αν και σαν τελικό αποτέλεσμα δείχνει την μπάντα σαν σε μια όμορφη σύναξη στο studio.

Προσωπικά θα ήθελα να δω πάνω στο σανίδι αυτή την όμορφη προσπάθεια, ειδικά την τελευταία δεκαετία που ο Michael Schenker απαλλάχτηκε από το ψυχολογικό πρόβλημα που είχε όταν ανέβαινε πάνω στη σκηνή (stage fright).
του Γιώργου Γράντη