Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

LIGHT THE TORCH - Revival


Πέμπτη 26 Αρπιλίου 2018


lightpthe-torch-revivalLIGHT THE TORCH
Revival
Metalcore
Nuclear Blast
ΗΠΑ

Tracklist:
01. Die Alone (03:52)
02. The God I Deserve (03:18)
03. Calm Before The Storm (03:55)
04. Raise The Dead (03:43)
05. The Safety Of Disbelief (03:33)
06. Virus (03:37)
07. The Great Divide (03:16)
08. The Bitter End (03:22)
09. Lost In The Fire (04:13)
10. The Sound Of Violence (02:35)
11. Pull My Heart Out (03:35)
12. Judas Convention (04:16)

 

 

Το 2016 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τους Devil You Know, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Αλλαγές στο line-up, προβλήματα με τη χρήση του ονόματος της μπάντας και πάνω σε όλα αυτά ο θάνατος του μεγαλύτερου αδερφού του Howard Jones. Ο κανόνας όμως λέει ότι οι δύσκολες καταστάσεις είναι πάντα μια πρώτης τάξεως πηγή έμπνευσης και η παρέα των Jones, Artusato και Wombacher επιστρέφει (ως Light The Torch) με το Revival.

Το πόσο συναισθηματικά φορτισμένος είναι ο δίσκος, το καταλαβαίνεις αρχικά διαβάζοντας τους τίτλους των τραγουδιών. Έπειτα έρχεται και το εναρκτήριο Die Alone, όπου με το «καλημέρα» ακούς τον Jones να τραγουδάει "There's nothing in the shadows, and you will be the one to die alone", και σιγουρεύεσαι.

Σε μουσικό επίπεδο, τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου κινούνται στη γνώριμη περιοχή μεταξύ του μοντέρνου heavy metal και του metalcore. Οι κιθάρες του Artusato συνδυάζουν βαρύτητα και μελωδία και εναρμονίζονται άψογα τόσο με τις έντονες μπασογραμμές του Wombacher όσο και με το grove-άτο drumming του νεοφερμένου Mike Sciulara (Extinction A.D.). Φυσικά, το πλέον «δυνατό χαρτί» της μπάντας είναι όπως πάντα η φωνή του Jones, ο οποίος για άλλη μια φορά ερμηνεύει ιδανικά τους στίχους των τραγουδιών με τη χαρακτηριστική χροιά και το ιδιαίτερο στυλ του.

Σε γενικές γραμμές, το Revival δεν διαφέρει και πάρα πολύ από τα δύο προηγούμενα albums της μπάντας. Οι όποιες διαφορές εντοπίζονται στην ελαφρώς διαφοροποιημένη προσέγγιση των συνθέσεων, οι οποίες θυσιάζουν λίγη (ευτυχώς) από τη βαρύτητά τους για χάρη της μελωδίας. Χαρακτηριστικό παραδείγμα αυτού του "melody over heaviness" είναι το The Great Divide, ίσως το πιο μελωδικό κομμάτι του δίσκου. Δε λείπουν όμως και οι κλασικές "in your face" πολεμικές στιγμές, με κορυφή το μόλις δυόμισι λεπτών The Sound Of Violence.

Εν τέλει, παρά τη συναισθηματική φόρτιση που αποπνέουν οι στίχοι του, το Revival είναι ένας μάλλον αναζωογονητικός δίσκος, κυρίως για τους Light The Torch. Το συνολικό αποτέλεσμα μπορεί να μη σε συγκλονίζει με την πρωτοτυπία του. Το album όμως κυλάει ευχάριστα, ενώ θα πιάσεις τον εαυτό σου να σιγοτραγουδάει κάποια από τα ρεφρέν, ειδικά μετά από κάποιες ακροάσεις.

 

 

του Λεωνίδα Παπαδόδημα