Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

JIM LEDFORD - Red Hot Legato


Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017jim ledford - red hot legatoJIM LEDFORD
Red Hot Legato
Hard Rock, Instrumental
Lion music
USA

Tracklist:
01. Blood Red Mira (2:42)
02. The Mercury Opera (3:51)
03. Catholic Girls (3:25)
04. Eyes In A Far Away Dream (3:51)
05. Close To The End (3:28)
06. Voodoo Lust (3:13)
07. Drift (3:16)
08. Tenth Passage East (3:30)
09. Alien Cat Thing (3:17)
10. Walking Beside You (1:09)Red Hot Legato λοιπόν και η Lion Music μας συστήνει με αυτό το album το Νεοϋορκέζο βιρτουόζο κιθαρίστα Jim Ledford. Λέγοντας βιρτουόζο κιθαρίστα το μυαλό μου πήγαινε (και θα πηγαίνει πάντα) στον Joe Satriani, τον άνθρωπο που με μύησε ακριβώς πριν 30 χρόνια στα κιθαριστικά instrumental ταξίδια. Ο Jim Ledford σε αυτό το album θα κοπιάρει κάποια στοιχεία του, αλλά θέλοντας να χωθεί σε διάφορα μουσικά μονοπάτια, μας παρουσιάζει ένα όμορφο μείγμα από metal, jazz-fusion και progressive rock.

Στο τρίτο κομμάτι του δίσκου, που είναι και από τα αγαπημένα μου, το Catholic Girls ο Joe Satriani συναντάει τον Jonnie Montrose. Αυτό και μόνο πιστεύω θα σας φυτιλιάσει για να πατήσετε το play.

Έχουν προηγηθεί το εναρκτήριο Blood Red Mira και το The Mercury Opera που θα καλύψει κυρίως τα μεταλλικά γούστα, με το δεύτερο να περιέχει δυναμικά εφέ με τις ενδιάμεσες groovy μπασογραμμές του Ιταλού Domenico Citriniti που συμμετέχει στο album. Ίδιο πνεύμα και στο Tenth Passage East ενώ στο Alien Cat Thing o Jim φαίνεται να αγριεύει, υπό τα διακριτικά αλλά ακριβή τύμπανα του Jim Dooley.

Οι ρυθμοί θα πέσουν και θα είναι σε πιο rock και ατμοσφαιρικά μοτίβα στα Eyes In A Far Away Dream και Close To The End όπου στο πρώτο, τα αρχικά και κύρια solos τα αναλαμβάνει ένας ακόμα καλεσμένος του album, ο Brett Garsed.

Εν ολίγοις, ο Jim Ledford κατορθώνει να συνδυάσει αρκετούς μουσικούς χρωματισμούς έχοντας ως οδηγό, όχι το super τεχνικό παίξιμο ενός βιρτουόζου κιθαρίστα, αλλά αυτό που τον διακρίνει από την αρχή έως το τέλος του album, τη μελωδία και το συναίσθημα.

του Σπύρου Διαμαντόπουλου