Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Introduce Your Band - THE DEAD DRANKS


Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017


the dead dranksΟι The Dead Dranks είναι μια μπάντα από την Αθήνα η οποία σχηματίστηκε το 2005. Ξεκίνησαν να παίζουν ως τρίο αλλά ύστερα από κάποιες αλλαγές μελών κατέληξαν στη σημερινή τους σύνθεση. Αρχικά εμπνεύστηκαν από κλασικές rock ‘n’ roll μπάντες όπως οι Ramones, οι Stooges, οι Social Distortion, οι Wipers κλπ. αλλά ο ήχος τους στην πορεία επηρεάστηκε από διάφορα  παρακλάδια της rock ‘n’ roll όπως το garage punk των 60s, το punk rock, η rock σκηνή της Αυστραλίας, το post punk και γενικά από οτιδήποτε τους εκφράζει στη μουσική ανεξαρτήτως συγκεκριμένου ιδιώματος.

Έχουν εμφανιστεί στις περισσότερες γνωστές σκηνές της Αθήνας όπως το Gagarin 205, το An club, τo Κύτταρο, το Six Dogs, το After Dark, το Rodeo κλπ. ενώ έχουν συμμετάσχει σε αρκετές εκδηλώσεις αλληλεγγύης που έχουν κατά καιρούς διοργανωθεί στην Αθήνα. Επίσης, έχουν μοιραστεί τη σκηνή με αρκετές σημαντικές μπάντες της εγχώριας rock σκηνής όπως οι Last Drive, τα Αρνάκια, οι Panx Romana κλπ. Η σημαντικότερη μέχρι τώρα στιγμή τους ήταν όταν άνοιξαν τη συναυλία των punk θρύλων Buzzcocks στο Κύτταρο.

Στη μέχρι τώρα πορεία τους έχουν ηχογραφήσει αρκετά demo ενώ το 2013 μπήκαν στο studio και ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις για το ντεμπούτο album τους. Το album τους πλέον κυκλοφορεί και διατίθεται στις συναυλίες τους και σε επιλεγμένα δισκοπωλεία και distros.


Ονομασία (Πως προέκυψε, τι σημαίνει)

Η ιδέα του ονόματος προέκυψε στα εφηβικά μας χρόνια (πριν καν τη δημιουργία της μπάντας) και στην αρχή λεγόμασταν “The Dranks”. Πριν τη δημιουργία του πρώτου μας demo γύρω στο 2007 αποφασίσαμε να το τροποποιήσουμε σε “The Dead Dranks” το οποίο περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάποιος ύστερα από την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ. Το κρατήσαμε σκόπιμα ανορθόγραφο για να το κάνουμε “δικό μας”.

the dead dranks logo

ΜΕΛΗ
Soto Gem - Φωνή, κιθάρα

Tony - Κιθάρα, φωνητικά

Pol Jag - Μπάσο 

Akis - Τύμπανα

ΥΦΟΣ
Garage rock ‘n’ roll, punk rock

ΣΤΙΧΟΣ
Αγγλικός

ΠΟΛΗ
Αθήνα

ALBUMS
The Dead Dranks (self – released)

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ
       --

LINKS
Facebook
Bandcamp