Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Introduce Your Band - THE BURNING STICKS


Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

 

the burning sticks

Το project Burning Sticks δημιουργήθηκε στις αρχές του 2009 στο Βέλγιο από τον Χρήστο Ανδροβιτσανέα. Το 2010 στην Ελλάδα παίρνει για πρώτη φορά μορφή! Έχοντας πλέον επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, το project γίνεται μπάντα και κάνει τις πρώτες ηχογραφήσεις πρωτοτύπου υλικού. Λίγο αργότερα προκύπτει η πρόταση από το ελληνικό XFACTOR την οποία δε δίστασαν να αποδεχτούν! Μέσα από το παιχνίδι κατάφεραν να αναγνωριστούν από το ευρύ κοινό με αποτέλεσμα αμέσως μετά να πραγματοποιήσουν συναυλίες ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι Burning Sticks κυκλοφόρησαν το single τους Fragments καθώς και το remix του από τον Σεραφείμ Τσωτσώνη τον Μάρτιο του 2012 σε ψηφιακή μορφή μέσω itunes καθώς και σε 12ιντσο βινύλιο, το οποίο διανέμεται από τη Universal Music Greece. Η ηχογράφηση του έγινε στα Rockfield στην Ουαλία. Το 2013 κυκλοφόρησαν και το ελληνόφωνο single τους Στα Ίδια Λάθη σε ψηφιακή μορφή, το οποίο αγαπήθηκε αρκετά από το ραδιόφωνο! Το 2014 κυκλοφορούν το Light My Fire (διασκευή Doοrs).

To 2015 έρχεται και το δεύτερο ελληνόφωνο single Παραμύθι και το 2016 φτάνουμε στην πρώτη πιο ολοκληρωμένη δουλειά της μπάντας η οποία ακούει στο όνομα Retrospective. Ένα ΕP αποτελούμενο από 6 αυθεντικές συνθέσεις κάθε μία στο δικό της ύφος, το οποίο και προσφέρεται δωρεάν στο Bandcamp μέσα από τη σελίδα της μπάντας.


Ονομασία (Πως προέκυψε, τι σημαίνει)

Το όνομα της μπάντας προέκυψε εντελώς τυχαία, καθώς οι πρώτες συνθέσεις δημιουργήθηκαν στο μελαγχολικό Βέλγιο, δίπλα στο ζεστό τζάκι. Εξού και το όνομα ''Burning Sticks''

the burning sticks logo

ΜΕΛΗ
Νάνσυ Συμεωνίδου - Φωνή
Χρήστος Ανδροβιτσανέας - Μπάσο
Ερωτόκριτος Κολα'ί'της - Τύμπανα
Νίκος Αρβανίτης - Κιθάρες
Ηλιάννα Σακελλαριάδη - Synths, φωνητικά

ΥΦΟΣ
Το ύφος της μπάντας είναι ποικιλόμορφο! Οι συνθέσεις πολλές φορές δεν έχουν όρια. Ένα ηχόχρωμα rock, που αγκαλιάζεται από funk στοιχεία , πασπαλισμένο με μπόλικα ατμοσφαιρικά στοιχεία.

ΣΤΙΧΟΣ
Αγγλικός

ΠΟΛΗ
Ραφήνα

ALBUMS
Fragments (2012, vinyl 12'')
Retrospective (2016, EP)

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ
Προς το παρόν κινούμαστε ανεξάρτητα. H κυκλοφορία του Fragments πραγματοποιήθηκε από την FinalTouch (UNIVERSAL) στο Fragments, και το EP μας Retrospective κυκλοφόρησε ανεξάρτητα και δίνεται δωρεάν μέσα από τη σελίδα της μπάντας στο bandcamp

LINKS
Facebook
Youtube
Bandcamp