Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Introduce Your Band - O.Y.D. (One Year Delay)


Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018one year delay (o.y.d.)Η ιδέα της δημιουργίας του συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα στις αρχές του 2012. Μετά από πολλές αλλαγές, η μπάντα πήρε την τελική της μορφή με τα νεότερα μέλη του συγκροτήματος το 2017. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε διαφορετικούς ήχους της rock μουσικής με έντονες επιρροές από τη metal, punk, grunge κ.α.

Η απόφαση του να προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με τον θρυλικό παραγωγό Toby Wright βασίστηκε στη φιλοδοξία της μπάντας να ακολουθήσει το όνειρό της για να περιοδεύσει και να προωθήσει τη μουσική της στο εξωτερικό και να παράγει τον καλύτερο δυνατό ήχο για το υλικό της.

Το ντεμπούτο album της μπάντας ονομάζεται Deep Breath και έχει ηχογραφηθεί στα Sound Emporium Studios (Nashville TN). Πίσω απο την παραγωγή αλλά και τη μίξη βρίσκεται ο βραβευμέμος με 3  grammy παραγωγός Toby Wright ενώ το mastering ανέλαβε ο Andrew Mendelson. Το album κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2015 από την Pavement Entertainment\Sony Red.


Ονομασία (Πως προέκυψε, τι σημαίνει)

O.Y.D (One Year Delay). Η ονομασία προέκυψε από την επαναλαμβανόμενη, κατά σύμπτωση φυσικά, αναβολή των εκάστοτε σημαντικών γεγονότων ή αποφάσεων για την μπάντα. Αποφασίσαμε εν τέλει να το κάνουμε «σημαία»...

one year delay (o.y.d.) logo

ΜΕΛΗ
Ορέστης Αλοίμονος - Φωνή
Νίκος Κουμουνδούρος - Κιθάρα
Σταύρος Τσότρας - Keys, samples, backing vocals
Γιώργος Μανεσιώτης - Μπάσο
Χάρης Κολόζης - Τύμπανα

ΥΦΟΣ
Alternative\Nu Metal

ΣΤΙΧΟΣ
Αγγλικός

ΠΟΛΗ
Καλαμάτα

ALBUMS
O.Y.D - Deep Breath (2015)

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ
Pavement Entertainment \ Sony Red

LINKS
Official Site
Facebook
Youtube