Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Introduce Your Band - FLIPTOP BOX


Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

 

fliptop box

Οι Fliptop Box είναι ένα heavy rock συγκρότημα από την Αθήνα που συνδυάζει στοιχεία alternative, grunge και metal με λεπτές αποχρώσεις από την post punk σκηνή της δεκαετίας του '80. Οι επιρροές τους προέρχονται από μπάντες όπως οι Danzig, Alice In Chains, Volbeat and Therapy?. Με αυτόν το μοναδικό συνδυασμό έχουν ξεκλειδώσει ένα σαγηνευτικό ήχο και στυλ.


Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo το 2004. Με ποιητικούς στίχους και ισχυρή δομή τραγουδιών, καταφέρνουν να αναδείξουν την ομορφιά, την αηδία, τη χαρά και τον πόνο του σήμερα.
 Το 2006 οι Fliptop Box είναι σε πολύ καλή φόρμα και αυτό υπογραμμίζεται από την κυκλοφορία Promo 2006 (demo του μήνα στο ελληνικό Metal Hammer). Για άλλη μια φορά παρουσιάζουν ένα μείγμα επιθετικής μουσικής με προοδευτικά μέρη, έξυπνα riffs και αξέχαστες μελωδίες. Ένα χρόνο μετά κυκλοφορούν το EP Souls όπου το mastering έχει κάνει ο Maurizio Giannotti στα Newmastering Studios. «Τόσο προοδευτικό, όσο και συναισθηματικό, κάτι σπάνιο στη σημερινή μουσική σκηνή» - Metal Observer. 

Το 2012, η μπάντα κυκλοφόρησε το album Anxiety's Manifest. Η μουσική τους είναι δεμένη και χρωματισμένη με σκούρες αρμονίες, τονισμένη με τεχνικό drumming και δυναμικά φωνητικά. «A great band for fans of Modern Rock!» - beowolfproductions.com

Το δεύτερο στούντιο album Catch22 -με μίξη και mastering από τον Bill Platsas στα D. Α. studio- κυκλοφορεί σε  cd καθώς και σε ψηφιακή μορφή (iTunes, Spotify, Deezer, Amazon, Google Play, 8tracks, Apple Music, TIDAL, Youtube, Groove Music, Napster κτλ).


Ονομασία (Πως προέκυψε, τι σημαίνει) 

Νονός είναι ο drummer μας ο Μήτσος. Fliptop box είναι το σκληρό πακέτο. Το είχε δει σε κάτι τσιγάρα. Είμαστε λοιπόν μουσικά "σκληρό πακέτο". Παραπέμπει και στην έκφραση "έφαγα πακέτο", που μας χαρακτηρίζει.

fliptop box logo

ΜΕΛΗ
John P. - Vocals, guitars                                                                         

Cptain Frikis - Drums, vocals                                                                         

Kostas M. - Bass

Stavros Gulielmo - Guitars

Christina - Backing vocals

ΥΦΟΣ
 Heavy rock που συνδυάζει alternative, grunge και metal στοιχεία

ΣΤΙΧΟΣ
Αγγλικός

ΠΟΛΗ
Αθήνα

ALBUMS
Anxiety’s Manifest (2012)
Catch22 (2016)

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ
DIY

LINKS
Facebook
Youtube