Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

EMERALD - Angels of Oblivion


Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

 

emerald angels of oblivionEMERALD
Angels of Oblivion
Heavy Metal
Self Release
USA

Tracklist:
1. Devil's Law (6:02)
2. Blind (5:14)
3. Angels of Oblivion (4:20)
4. Rise of Evil (6:15)
5. Black Machine (2:47)
6. Lycanthropy (4:43)
7. Retronaut (3:42)
8. Sky of Solitude (3:58)

Τι πιο ιδανικό και πιο όμορφο όταν ακούς κάτι το οποίο συνδυάζει μερικά από τα συγκροτήματα που έχεις μεγαλώσει μαζί τους, που έχεις αγαπήσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και πετυχημένο!

Οι Εmerald, οι οποίοι σωστά φέρνουν σε πολλούς στο μυαλό το κομμάτι των Τhin Lizzy, δεν είναι ακριβώς καινούργιο συγκρότημα. Δημιουργημένοι το 1984 μετά από διάφορες διαλύσεις και reunions και μετά από σχεδόν 30 χρόνια κατάφεραν κι έβγαλαν την πρώτη δουλειά τους το 2014 (Μetal Redemption), το οποίο σαν συνέχεια είχε το Τhe Harvest, και πλέον την τρίτη τους δουλειά Αngels Οf Οblivion. Τριάντα τρία χρόνια για να βγούνε τρεις δίσκοι, δεν είναι και λίγο, αλλά έχουν το συγχωροχάρτι μιας και ενεργοί σαν group είναι συνολικά έξι.

Οι Black Sabbath (περιόδου Ozzy) συναντάνε τους Judas Priest παρέα με τους Thin Lizzy και πληθώρα σχημάτων της ίδιας περιόδου. Τα φωνητικά να θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε Halford και Ozzy, και η μουσική είναι όλη βουτηγμένη μέσα σε αυτήν τη μαγική δεκαετία του ‘80. Παραγωγή άριστη και ευτυχώς χωρίς τη σημερινή «γυαλάδα» να βρωμάει κάτι από το παρελθόν.

Δυστυχώς ή ευτυχώς ο ήχος τους, είναι αρκετά παρεμφερής με τον ήχο των Judas Priest, ακόμα και στον τίτλο του δίσκο που προσωπικά με τη μια μου έφερε στο μυαλό το Angel Of Retribution. Το οποίο είναι ρίσκο μιας και κάποιος μπορεί να τους αποκαλέσει και μια αντιγραφή. Σε αυτή την περίπτωση... πραγματικά δε με νοιάζει. Το αποτέλεσμα είναι τόσο ποιοτικό που δεν τίθεται κανένα θέμα. Ναι, υπάρχουν πολλές ομοιότητες αλλά το αποτέλεσμα είναι τόσο αξιόλογο που απλά το ξεπερνάς. Πολύ καλή δουλειά με ποιότητα και συναίσθημα.
του Δημήτρη Εμμανουήλ