Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

DR. LIVING DEAD - Cosmic Conqueror


Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

 

dr living dead - cosmic conquerorDR. LIVING DEAD
Cosmic Conqueror
Thrash metal/Crossover
Century Media Records
Σουηδία

Tracklist:
01.Coffin Crusher (3:55)
02. Can’t Kill The Dead (3:04)
03. The Summoning (3:50)
04. Terror Vision (4:07)
05. Cosmic Conqueror (2:37)
06. Disease To Exist (5:16)
07. Into The Eye (2:52)
08. Survival Denied (3:18)
09. Moment Of Clarity (4:19)
10. Infiltrator / Exterminator (4:49)
11. Cyber Crime (3:15)
Ρίχνοντας μια «αυτιά» στο νέο 4ο album των (άγνωστων για εμένα) Dr. Living Dead σκέφθηκα ένα πράγμα: Θα ήθελα πολύ να κάνω παρέα με αυτά τα παιδιά. Φοράνε τις μπλούζες συγκροτημάτων που ακούνε οι ίδιοι και που τιμάνε στην μπάντα και έχουν συγκρότημα που η θεματολογία του έχει να κάνει με ταινίες και γενικότερα με thrash metal θέματα. Το κυριότερο δε, είναι πως παίζουν καλά τα αγόρια μας από τη Σουηδία.

Οι Dr. Living Dead, με το επιτηδευμένα γραφικό όνομα, θέλουν να τιμήσουν το αμερικανικό 80's thrash metal και σε μεγάλο ποσοστό τα καταφέρνουν σε αυτό το τελευταίο τους πόνημα με τίτλο Cosmic Conqueror. Έχουν πάθος, έχουν αξιοπρεπείς συνθέσεις που ικανοποιούν απόλυτα τον ακροατή, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι fan της σκηνής. Αυτό που εμένα με ξένισε λιγουλάκι ήταν τα φωνητικά. Νιώθω πως δε συμβαδίζουν με το στυλ του crossover thrash metal και μου φαίνονται κάπως... κολεγιακά.

Όταν άκουγα τις έντεκα συνθέσεις του Cosmic Conqueror μου ήρθε στο μυαλό ένας αδόκιμος όρος: college thrash. Η φωνή του Dr. Mania ακούγεται πολύ νεανική για το στυλ που παίζουν, χωρίς πάντως να ενοχλεί και να κόβει αισθητά από το αποτέλεσμα. Απλά, δεν έχει τη λύσσα και οξύτητα των Αμερικανών εκεί πίσω στα 80's. Βοηθάνε πολύ και τα macho backing vocals. Οι ίδιοι παραδέχονται πως λοξοκοιτάζουν και προς την crossover σκηνή όπου μέλη της ήταν οι S.O.D. και οι Suicidal Tendencies, χωρίς όμως να κατέχουν την παράνοια των τελευταίων.

Μου άρεσε το concept με τις μάσκες που φοράνε πάντα στη σκηνή, οι οποίες μάσκες μου θύμισαν τον Sargent D, τη μασκότ των S.O.D και αργότερα των M.O.D.. Τυχαίο;; Οι μάσκες σε συνδυασμό με τα ψευδώνυμά τους, δίνουν έναν ανάλαφρο χαρακτήρα, χωρίς όμως να γελοιοποιεί την κατάσταση. Απλά την κάνει πιο ξέγνοιαστη.  Έρχονται να προστεθούν και οι στίχοι που έχουν να κάνουν με Coffin Crushers, Cyber Crimes και Terror Vision και έδεσε το γλυκάκι του Cosmic Conqueror που θα σας διασκεδάσει αρκετά όταν θα ετοιμάζεστε να χτυπήσετε κάνα rock club κάποιο όμορφο βραδάκι Παρασκευής.
του Γιώργου Γράντη