Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

DON BROCO - Technology


Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

 

don broco technologyDON BROCO
Technology
Alternative/Pop Rock
Sharptone Records
Αγγλία
Tracklist:
01. Technology (03:36)
02. Stay Ignorant (3:15)
03. T-Shirt Song (4:03)
04. Come Out To L.A. (3:29)
05. Pretty (3:35)
06. The Blues (3:13)
07. Tightrope (3:34)
08. Everybody (3:20)
09. Greatness (3:21)
10. Porkies (4:09)
11. Got To Be You (3:22)
12. Good Listener (2:43)
13. ¥ (3:32)
14. Something To Drink (3:57)Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να δοκιμάσει να κάνει το οτιδήποτε. Τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών, εξαρτώνται από τις ικανότητες που έχει αυτός ο άνθρωπος, καθώς και από τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του. Αυτό δε σημαίνει ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός για το οτιδήποτε. Παραμένει όμως ελεύθερος να δοκιμάσει.

Οι Don Broco ιδρύθηκαν το 2008. Και τότε έπαιζαν (περίπου) alternative rock με κάποια ελάχιστα στοιχεία hardcore. Βασικά, για να μην δημιουργούνται προσδοκίες, κάποια κάτι-σαν-breakdowns. Τίποτα το ιδιαίτερο ή φοβερό. Πρώτος δίσκος το 2012 (Priorities) που πήγε καλά στην Αγγλία, δεύτερος δίσκος το 2015 (Automatic) που πήγε ακόμα καλύτερα στην Αγγλία, και φέτος ο τρίτος τους δίσκος (Technology), που πάει ακόμα καλύτερα στις πωλήσεις στην Αγγλία, έχοντας φτάσει μέχρι το νούμερο 5 στα charts της χώρας.

Και η εταιρεία που τους υποστηρίζει, το προσπαθεί. Τους κλείνει σε διάφορα festivals, με σημαντικότερα το Sonicsphere, το Download, το Underage και άλλα. Και μάλιστα, έχουν παίξει σε lives των Enter Shikari και Bring Me The Horizon. Και όλα αυτά επειδή στον πρώτο τους δίσκο, είχαν κάποια core φωνητικά, και κάποια breakdowns.

Για να μιλήσουμε και λίγο για τον φετινό δίσκο, οι Don Broco έχουν αγκαλιάσει σφιχτά την pop πλευρά τους. Οι συνθέσεις τους είναι τελείως «γυαλισμένες» και στρογγυλές. Τα core φωνητικά του (πρόσφατου) παρελθόντος έχουν αντικατασταθεί από κάποιου τύπου falsettos που φέρνουν στο μυαλό την έκφραση “Adam Levine των φτωχών”. Και οι συνθέσεις τους παρουσιάζουν μία fake μεγαλοπρέπεια, που φέρνει στο μυαλό την έκφραση “30 Seconds To Mars των φτωχών”.

Γενικότερα, αυτά που προσπαθούν να κάνουν σε αυτόν τον δίσκο οι Don Broco είναι ωραία και αξιοπρεπή. Αλλά η συνολική δουλειά μοιάζει με τον φτωχό συγγενή συγκροτημάτων του χώρου. Και όσο όγκο και «γυαλάδα» και αν έχει βάλει ο Dan Lancaster στην παραγωγή (που, όλως τυχαίως, έχει δουλέψει με Blink-182, Little Mix και Good Charlotte μεταξύ άλλων), το μόνο που πετυχαίνει στην ουσία είναι το αποτέλεσμα να θυμίζει κάτι από τα συγκροτήματα με τα οποία έχει δουλέψει στο παρελθόν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι στα live τους, που δεν φτιάχνει τον ήχο ο Lancaster, θα προκύπτει ένα τεράστιο και ογκώδες πράγμα, που θα δημιουργεί μεγάλες ανισότητες μεταξύ δίσκου και συναυλίας. Let’s move along…
του Μάρκου Σκυριανού