Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

DISILLUSIVE PLAY - Open Arms


Παρασκευή 27 Απριλίου 2018


disillusive-play-open-armsDISILLUSIVE PLAY
Open Arms
Hard Rock/Progressive Rock
Independent/Self Release
Ελλάδα

Tracklist:

01. Alpha (03:55)
02. In The Blink Of A Life (04:22)
03. Open Arms (05:16)
04. Watered Soil (03:36)
05. White Dove (04:54)
06. Stealing You Away (04:12)
07. Final Decision Made (03:48)
08. Her Lonely Mind (04:52)
09. Emotionless (03:53)

 

 


Περίμενα περισσότερα από τους Disillusive Play διότι με τις ελληνικές μπάντες είμαι κατά κάποιον τρόπο θετικά προκατειλημμένος. Νιώθω έτσι διότι πιστεύω πολύ στο ταλέντο των Ελλήνων συνθετών, σκεπτόμενος πόσες ταλαντούχες μπάντες του παρελθόντος θα μπορούσαν να έχουν κάνει τόσα πολλά, αλλά χάθηκαν για λόγους που μόνο με τη μουσική και το καλλιτεχνικό κομμάτι δεν είχαν να κάνουν. Έτσι λοιπόν μόνο θετικά ένιωθα όταν μου έτυχε η κριτική του ντεμπούτου τους Open Arms.

Από το όνομα ψυλλιάστηκα πως θα είναι progressive rock ή metal αλλά τελικά έπεσα κατά ένα μεγάλο ποσοστό έξω αφού έχουν κάποια τεχνικά σημεία, με τις συνθέσεις όμως να βασίζονται σε απλά συστατικά χωρίς φανφάρες και βαρύγδουπες στιγμές. Από το πρώτο τραγούδι καταλαβαίνεις πως στη φωνή της Αντιγόνης ποντάρονται πολλά. Όμορφη χροιά, που όταν βγάζει γρέζι μου φέρνει και λίγο από Robin Beck για παράδειγμα. Κάτι που μου ακούστηκε στραβά στη φωνή είναι το ζόρι που βγάζει σε κάποιες συνθέσεις όπως για παράδειγμα στο In The Blink Of A Life. Το εναρκτήριο Alpha ή το Watered Soil δείχνoυν ότι η μπάντα είναι ικανή να γράψει καλά τραγούδια και πως αν είχαν και τη βοήθεια μιας καλύτερης παραγωγής, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν ανώτερο.

Τα μέλη των Disillusive Play έχουν ενδιαφέρουσες ιδέες, όχι μόνο συνθετικά αλλά και από εικαστικής πλευράς αφού έχει γίνει πολύ σωστή δουλειά στο video της μπάντας για το In The Blink Of A Life. Επιπλέον το εξώφυλλο του Open Arms είναι ποιοτικότατο και είναι ένα cover που αν το πετύχεις κάπου μετά από καιρό, εύκολα θα το αναγνωρίσεις. Μουσικά οι Αθηναίοι κινούνται στο χώρο κυρίως της hard rock σκηνής. Heavy metal στοιχεία με τη στενή έννοια του όρου δεν παρατήρησα, αλλά κάποια progressive rock ψήγματα ξεμυτούσαν που και που στα τραγούδια τους. Τα μέλη της μπάντας έχουν διάφορες μουσικές επιρροές από pop rock και alternative rock ως και heavy metal, αν και όπως προανέφερα το Open Arms είναι ένα hard rock κυρίως album. Σε γενικές γραμμές το μόνο disillusive (απογοητευτικό) εδώ πέρα είναι το ενδεχόμενο να αργήσουν να κυκλοφορήσουν την επόμενη δουλειά τους.

 

 

του Γιώργου Γράντη