Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

DEAD LORD - In Ignorance We Trust


Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

 

Dead Lord - In Ignorance We TrustDEAD LORD
In Ignorance We Trust
Rock
Century Media
Σουηδία

Tracklist
01. Ignorance (4:16)    
02. Too Late (3:32)    
03. Reruns (3:55)    
04. Leave Me Be (4:30)    
05. The Glitch (4:05)    
06. Kill Them All (3:28)
07. Never Die (3:48)    
08. Part Of Me (4:57)    
09. They! (4:28)    
10. Darker Times (4:22)Είστε λάτρεις του παλιού rock (60’s, 70’s, 80’s); Λατρεύετε τους Thin Lizzy; Αν η απάντησή σας είναι ναι και στα δύο, τότε θα σας αρέσει σίγουρα η τρίτη δισκογραφική προσπάθεια του σουηδικού συγκροτήματος Dead Lord που θυμίζουν λίγο από Thin Lizzy. Αλλά και αν δε σας νοιάζουν δεκαετίες και απλά αναζητείτε καλή μουσική θα βρείτε ενδιαφέροντα στοιχεία σε αυτή την ηχογράφηση. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Οι Dead Lord δημιουργήθηκαν πρόσφατα, το 2012, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Μέχρι σήμερα έχουν κάνει τρία «δισκογραφικά χτυπήματα» (Goodbye Repentance – 2013, Heads Held High – 2015, In ignorance We Trust – 2017). Το συγκρότημα αποτελείται από τους Hakim Krim (guitars, vocals, percussion), Olle Hedenström (guitars, backing vocals, lap guitar, steel guitar, keyboards), Martin Nordin (bass guitar, backing vocals, slide guitar) και Adam Lindmark (drums) και μουσικά κινούνται στο χώρο της rock όπως αναφέρω και παραπάνω.

Όσον αφορά το νέο τους album, ενώ θυμίζει -όπως είπα και παραπάνω- rock περασμένων δεκαετιών, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αρκετά καλή ηχογράφηση. Ο δίσκος ανοίγει με το Ignorance και μαζί με αυτό ανοίγει και η όρεξή μας για τα υπόλοιπα τραγούδια. Διασκεδαστικός και γρήγορος δίσκος. Εκπληκτικό σόλο στο Ignorance (με άφησε με το στόμα ανοικτό να αναρωτιέμαι τι ήταν αυτό το αριστούργημα που μόλις άκουσα) αλλά και γενικότερα πολύ καλό ρυθμό σε όλο το δίσκο (σε αρκετά σημεία με εντυπωσίασαν) οπότε ένα μεγάλο μπράβο! Αρκετά καλός και ο Grimea στα φωνητικά.

Συμπερασματικά οι Dead Lord  είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή και παρότι υπάρχουν πάρα πολλά συγκρότημα με παρόμοιο rock ήχο παλαιότερων δεκαετιών, αυτοί με αυτόν το δίσκο  καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και να είναι παραπάνω από καλοί. Σίγουρα μια πρότασή μου στους λάτρεις της καλής μουσικής.
Μιχάλης Μητσόπουλος