Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

CARDIANT - Mirrors


Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

 

cardiant - mirrorsCARDIANT
Mirrors
Melodic Metal
Inverse Records
Φινλανδία

Tracklist:
01. Mirrors And Me (4:00)

02. Riot Rising (5:04)

03. Soul (3:27)

04. A Quiet One (2:22)

05. Blank Star (4:09)

06. His Supremacy (3:44)

07. Shooting Star (4:17)

08. Absolute Power (4:39)

09. My Delusion (6:49)

10. Life Has Just Begun (6:42)

11. Another Time, Another Place (5:08)
Οι Cardiant μας έρχονται από τη Φινλανδία και το φετινό Mirrors είναι το τέταρτο full length album τους. Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα και να ξεπεράσουμε τις ασάφειες που δημιουργεί ο όρος “melodic”, οι Cardiant παίζουν power metal. Ναι, οι ενορχηστρώσεις τους είναι λίγο πιο «φορτωμένες», αλλά το σημείο αναφοράς τους είναι το power metal.

Τα τραγούδια στην πλειοψηφία τους βγάζουν ένα ανεβαστικό feeling, είτε κινούνται σε υψηλές είτε σε χαμηλές ταχύτητες. Άλλοτε «γέρνουν» προς τους Stratovarius, όπως το εναρκτήριο Mirrors And Me και το His Supremacy, και άλλοτε προς Nightwish μεριά όπως τα Absolute Power και My Delusion. Εξαίρεση αποτελούν οι δυο μπαλάντες του δίσκου, το ακουστικό A Quiet One και το πιο power ballad oriented, Shooting Star.

Σε γενικές γραμμές το συγκρότημα έχει κάνει αρκετά καλή και προσεγμένη δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Οι κιθάρες και τα πλήκτρα όπως είναι φυσικό βρίσκονται στο επίκεντρο, με τον Antti Hänninen και τον Marko Lindroos αντίστοιχα να διαδέχονται ο ένας τον άλλο στη θέση του πρωταγωνιστή. Οι Mikko Mänttäri και Lauri Hänninen έχουν στήσει ένα δυνατό και ευέλικτο rhythm section που ακολουθεί με άνεση τις εναλλαγές των ρυθμών και των ταχυτήτων. Τέλος, οι ικανότατοι Erik Karhatsu και Outi Jokinen στα φωνητικά δίνουν όμορφες και μεστές ερμηνείες και συνεργάζονται πολύ καλά τόσο μεταξύ τους όσο και με τους guests.

Αν όμως θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την νέα δουλειά των Cardiant με δύο μόνο λέξεις, θα την έλεγα «τυπική» και «αναμενόμενη». Τυπικά και αναμενόμενα μουσικά θέματα που δεν προσφέρουν στον ακροατή κάτι που δεν το έχει ξανακούσει, τυπική για το είδος θεματολογία στους στίχους, τυπικές διάρκειες στα τραγούδια, ακόμα και τυπικός αριθμός τραγουδιών. Δυστυχώς, το Mirrors είναι ένα album που θα το ακούσεις ευχάριστα αλλά δεν θα σου «μείνει» ακόμα και αν είσαι fan του είδους.
του Λεωνίδα Παπαδόδημα