Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

BLACKBIRD HILL - Midday Monlight


Σάββατο 17 Ιουνίου 2017


Blackbird Hill - Midday MoonlightBLACKBIRD HILL
Midday Monlight
Garage Rock / Blues Rock
Self Release
Γαλλία

Tracklist:
1. Trigger Law (2:49)
2. Horseback Sight (4:22)
3. Run Like Mad (2:38)
4. Stories From The Road (8:36)
5. Hold Your Fire (2:45)
6. Midday Moonlight (4:32)Οι Blackbird Hill μας έρχονται από το Bordeaux της Γαλλίας και το Midday Moonlight είναι η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά, μετά το Songs To Keep The Devil Busy του 2015. Το συγκρότημα αποτελείται από τον Alexis Dartiguelongue στις κιθάρες και τον Maxime Conan στα drums. Δηλώνουν λάτρεις των Delta blues, της Americana, του παραδοσιακού rock n’ roll, αλλά και του συγχρονου garage rock, κάτι που αποτυπώνεται πλήρως στον ήχο τους.

Το Midday Moonlight άλλοτε κινείται αργά και νωχελικά, σχεδόν ψυχεδελικά, βγάζοντας παράλληλα και μία ελαφριά stoner αισθητική (Stories From The Road). Άλλοτε ανεβάζει λίγο ταχύτητα και ανεβαίνει σε ρυθμούς σχεδόν χορευτικούς (Hold Your Fire). Άλλοτε πάλι, συνδυάζει το μελωδικό blues με το τραχύ garage rock (Trigger Law).

Με εξαίρεση το Stories From The Road, τα τραγούδια δεν είναι μεγάλα σε διάρκεια, και δεν χρειάζεται κιόλας. Το συγκρότημα έχει τηρήσει μια μινιμαλιστική προσέγγιση στο συνθετικό κομμάτι, εστιάζοντας περισσότερο στη μελωδία παρά στην τεχνική. Υπάρχουν βέβαια κάποια «έξυπνα» riffs και κάποια «πονηρά» leads από τις πλούσιες σε fuzz κιθάρες του Alexis, συνοδευόμενα από το groovy drumming του Maxime, αλλά μέχρι εκεί. Το ζητούμενο είναι το feeling και αυτό αποδίδεται μια χαρά.

Οι δυο τους μοιράζονται τα φωνητικά και δεν είναι λίγες οι φορές που τραγουδάνε μαζί. Οι χροιές τους είναι αρκετά πανομοιότυπες, σε σημείο που δεν ξεχωρίζεις πότε τραγουδάει ο ένας και πότε ο άλλος. Ταυτόχρονα φροντίζουν να προσαρμόζουν τις φωνητικές γραμμές τους στο ύφος του κάθε τραγουδιού. Ετσι, ανάμεσα στα αρκετά καθαρά φωνητικά, που και που βγαίνει και μια ελαφριά βραχνάδα, που ομορφαίνει ακόμα περισσότερο το συνολικό αποτέλεσμα.

Εν τέλει, τα 26 λεπτά του Midday Moonlight θα περάσουν «νερό» και το replay θα έρθει αβίαστα. Αν δε, είσαι fan ενός εκ των Black Rebel Motorcycle Club, The Dead Weather, 16 Horsepower ή ακόμα και των Wovenhand, τότε οι Blackbird Hill έφτιαξαν ένα δίσκο για σένα.


του Λεωνίδα Παπαδόδημα