Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Best 10 - ALICE COOPER


Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

 

alice cooper

Κάθε συναυλία του είναι ένα μικρό (shock) show. Για την ακρίβεια, «δεν ξέρεις από πού θα σου 'ρθει». Τόσο εκκεντρικός και πρωτοπόρος, θα έλεγε κανείς, σε αυτό που κάνει επί σκηνής. Είναι πράγματι ένας ήρωας του Lewis Carroll – μία grotesque φιγούρα Βικτωριανής Εποχής. Τη διετία 1975–77 έκανε περιοδεία σε διάφορα μέρη του κόσμου και το όνομα αυτής ήταν “Welcome to my Nightmare” (ίδιος τίτλος και album του). Γνωστή η αγάπη του για τα φίδια. Μάλιστα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι αυτά τα pets έχουν κάτι ιδιαίτερο και τα αγαπά καθώς είχε μεγαλώσει μαζί τους (έχει περάσει όμορφα παιδικά χρόνια κι αυτό βγαίνει στον κόσμο). Σε μία από τις περιοδείες του είχε ξεχάσει το φίδι στο ξενοδοχείο και δεν το είχε πάρει στο live, εκείνο είχε εξαφανιστεί, το βρήκε κάποιες ημέρες μετά κάποιος υπεύθυνος του ξενοδοχείου στην αποχέτευση, ο Cooper χαρούμενος πια δήλωσε, «Ευτυχώς που δεν έκανε κάποιο αστείο να πεταχτεί σε κάποιον πελάτη ενώ έκανε μπάνιο» (θα γελούσε πολύ ο πελάτης, αυτό να λέγεται). Όπως και να 'χει αυτά τα λίγα juicy για τον Cooper. Εμείς γελάμε, εκείνος όμως δισκογραφικά έχει πάει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας του, η δισκογραφική του σταδιοδρομία ξεκινά ήδη απ' το 1969 και συνεχίζει έως και σήμερα, μετρώντας 27 albums.
10. I’m Eighteen (Love It To Death – 1971)

Τα είπα και παραπάνω. Είναι ένα baby's brain and an old man's heart. Αυτό το κομμάτι φαίνεται να είναι τόσο αυτοβιογραφικό. Επίσης, ενδιαφέρον έχει και μία εκτέλεση του από τον Cooper και τον Manson μαζί. 

9. Love’s A Loaded Gun (Hey Stoopid – 1991)

Ένα από τα πολύ γνωστά του κομμάτια και κλασικό θα έλεγα. Και ναι, από τα λίγα δικά του χωρίς κλαυθμούς και οδυρμούς. Ακόμη και το video clip θα το χαρακτήριζα πιο «φτωχό» συγκριτικά με πολλά άλλα.

8. Spark in the Dark (Trash – 1989)

Welcome to the party. It’s only me and you.
 Αυτό το τραγούδι έχει δύο εκπληκτικά guitar solos προς το τέλος. Και μόνο για αυτό, αξίζει.

7. Freedom (Raise your Fist and Yell – 1987)

Πολύ αγαπημένο κομμάτι! Το opening στο παραπάνω video είναι ένα ολόκληρο act από μόνο του.6. Feed my Frankenstein (Hey Stoopid – 1991)

Αυτό το τραγούδι θα μπορούσε να ήταν η χαρά του Colin Clive. 

5. Βrutal Planet (Brutal Planet – 2000)

Επίσης αγαπημένο κομμάτι. Θα περίμενε κανείς με το πέρασμα των χρόνων το ύφος των κομματιών του Cooper να γινόταν πιο soft. Κι όμως, το συγκεκριμένο album έχει μία hard rock υφή. 

4. Pick up the Bones (Brutal Planet – 2000)

Εξαιρετική εισαγωγή και πολύ καλά φωνητικά. “Pick up the bones, and wish them goodnight. Pray them a prayer and turn out the light”.

3. Lost in America (The Last Temptation – 1994)

Εδώ η φάση είναι Αmerican Dream. 
“Well, I'm learning "Stairway to Heaven", ‘cause Heaven's where you are”.

2. Elected (Billion Dollar Babies – 1972)

Δύο πράγματα αγαπώ σ' αυτό το κομμάτι, τα άθλια vocals του Cooper στο ρεφρέν και όταν λέει το “elected” και το bridge. 

1. Poison (Trash – 1989)

Kαι φυσικά για το τέλος, το πλέον γνωστό κομμάτι του. Αυτό που θεωρείται τέρμα classic και που ΠΟΤΕ δε θα βαρεθούμε να το ακούμε σε bars, όσα χρόνια κι αν περάσουν.της Σοφίας Νιαουνάκη