Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

BEAST IN BLACK - Berserker


Τρίτη 19 Δεκεμβίου 2017beast in black - besekerBEAST IN BLACK
Berserker
Melodic Power Metal
Nuclear Blast
Φινλανδία

Tracklist:
01. Beast In Black (4:29)

02. Blind And Frozen (5:04)

03. Blood Of A Lion (5:03)

04. Born Again (3:51)

05. Zodd The Immortal (3:34)

06. The Fifth Angel (3:30)

07. Crazy, Mad, Insane (3:30)

08. Eternal Fire (3:34)

09. End Of The World (5:10)

10. Ghost In The Rain (5:35)Πριν από λίγες μέρες, ο πάλαι ποτέ ηγέτης των Battle Beast, Anton Kabanen (αποχωρήσας από το 2015) και η νέα του μπάντα, Beast In Black, κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Berserker. Αν ακούσει κανείς προσεκτικά το δίσκο, θα καταλάβει αρκετά γρήγορα ότι η μετριότητα που χαρακτήριζε το Bringer Of Pain των Battle Beast στις αρχές τις χρονιάς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποχώρηση του Kabanen.

Από εκεί και πέρα, όλα είναι λίγο πολύ γνωστά και αναμενόμενα. Τα τραγούδια μοιράζονται μεταξύ των πιο heavy/power από τη μία και των πιο “mainstream” στιγμών από την άλλη. Στα πρώτα, όπως το εναρκτήριο Beast In Black, το Zodd The Immortal και το The Fifth Angel, έχουμε καλή κιθαριστική δουλειά, με εύστοχα riffs και leads από τον Kabanen, αλλά και πολύ καλές ερμηνείες από τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Στα δεύτερα όπως τα Born Again και Crazy, Mad, Insane παρατηρούμε μια πιο ανάλαφρη (έως και χορευτική) διάθεση και ένα αρκετά έντονο άρωμα από Nightwish, ειδικά στο Blind And Frozen. Εδώ, οι μελωδίες από τα πλήκτρα κυριαρχούν. Βεβαια, για να τα λέμε τα πράγματα ολοκληρωμένα, η παρουσία των πλήκτρων είναι έντονη σε όλο το δίσκο. Τέλος, το album κλείνει με την «απαραίτητη» σπαραξικάρδια μπαλάντα, Ghost In The Rain.

Όλα τα τραγούδια συνοδεύονται από «εύκολους» και catchy στίχους, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά ούτε και απαραίτητα καλό. Όσο για την παραγωγή, αυτή είναι πεντακάθαρη, αν και λίγο περισσότερο «ψηφιακή» από ότι θα έπρεπε.

Εν κατακλείδι, το Berserker είναι σαφώς καλύτερο από την πρόσφατη δουλειά των Battle Beast. Όχι βέβαια ότι είναι κανένα μεγάλο αριστούργημα, κάθε άλλο. Αν δε, ακούσει κανείς τους δύο δίσκους στη σειρά, θα δει ότι δεν έχουν και τις φοβερές και τρομερές διαφορές. Απλά το ντεμπούτο των Beast In Black παρουσιάζεται λίγο πιο στρωτό και προσεγμένο. Κατά τα άλλα, είναι ένα album που περνάς καλά μαζί του και περνάς στο επόμενο.

του Λεωνίδα Παπαδόδημα