Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Αποστόλης Παπαγεωργίου (1055 Rock) - Εκπομπή χωρίς όνομα, αλλά με νόημα!


Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017papageorgiou apostolos


Τον Αποστόλη Παπαγεωργίου τον ακούμε κάθε Σάββατο από τις 8 το πρωί και για ένα τρίωρο από τη συχνότητα του 1055 Rock σε μια εκπομπή που δεν έχει όνομα (έχει όμως νόημα). Η πρώτη του επαφή με το ραδιόφωνο ήταν πριν δέκα χρόνια και από το 2014 ανήκει στο δυναμικό των παραγωγών του 1055 Rock. Με αφορμή τα γενέθλια του σταθμού απαντάει στις απορίες μας έτσι ώστε να τον γνωρίσουμε καλύτερα.Μετράς περίπου 10 χρόνια ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Ποια ήταν η αφορμή για να ασχοληθείς με το ραδιόφωνο και ποια η πορεία σου ως σήμερα;

Η αφορμή ήταν μια φίλη μου. Κάποια στιγμή εκεί που μιλούσαμε στο τηλέφωνο μου είπε, «Ρε συ, έχει πολύ ωραία φωνή. Θα πρέπει να δουλέψεις στο ραδιόφωνο». Κι έτσι έγινε.


Η πρώτη σου εκπομπή στον 1055 Rock βγήκε στον αέρα στις 11 Οκτωβρίου του 2014. Η πιο έντονη ανάμνηση από αυτή;

Την εκπομπή δεν τη θυμάμαι, επειδή μάλλον δεν θα ήταν και πολλή καλή. Θυμάμαι όμως ότι είχα βρει πάρκινγκ μπροστά από το παλιό στούντιο του 1055 Rock και το θεώρησα ως καλό σημάδι. Στο Facebook είχα γράψει «Και παρκάρω, και ροκάρω, και τσεκάρω... Lucky me!»


Υπήρξε κάποιος/α παραγωγός που λειτούργησε ως πρότυπο για εσένα;

Ένας μόνο; Άπειροι! Δημήτρης Λαδόπουλος,  Στάθης Παναγιωτόπουλος, Μαρία Αμανατίδου, Αντώνης Βλαβογελάκης, Άκης Σακισλόγλου, Διογένης Δασκάλου. Και πόσοι άλλοι! Από τον κάθε έναν έμαθα κι από κάτι.


Κάποια ιδιαίτερα έντονη (αστεία ή αμήχανη) στιγμή κατά τη διάρκεια της εκπομπής σου;

Οι αμήχανες στιγμές στο ραδιόφωνο είναι συχνό φαινόμενο. Το 1998 σε μια από τις πρώτες μου εκπομπές στο ραδιόφωνο, χαρακτήρισα τον Bob Dylan “αείμνηστο”.  Έχω μπερδέψει δισκογραφίες, έχουν πέσει διαφημίσεις στον αέρα ενώ μιλάω, έχει μπει μια ετοιμόγεννη σκυλίτσα σε ένα ραδιόφωνο που δούλευα και χώθηκε δωμάτιο με τους δίσκους, και τέλος μου έχει τύχει να αφήσω το μικρόφωνο ανοιχτό τη στιγμή που κάποιος με στόλιζε κανονικά.


Πώς προέκυψε η εκπομπή σου να μην έχει όνομα; Συνειδητή επιλογή ή έμπνευση της στιγμής;

“Η εκπομπή χωρίς όνομα” είναι περισσότερο μια υπενθύμιση παρά όνομα! Το παραδέχομαι δεν βρήκα κάτι που να μου αρέσει. Σιγά σιγά, δημιουργήθηκε μια κατάσταση, ένα ανόητο μυστήριο ας πούμε, κάτι που μου έδωσε πάτημα και στον αυτοσαρκασμό. Να είμαστε καλά όμως, πιστεύω  ότι σε 5-6 χρόνια κάτι θα βρω.


Το motto της εκπομπής σου;

Δεν έχω motto. Εδώ δεν έχω όνομα εκπομπής, motto θα είχα; Καμιά φορά πιάνω τον εαυτό μου να λέει, “Είναι η εκπομπή χωρίς όνομα, αλλά με νόημα” που παραδόξως δεν βγάζει ούτε αυτό νόημα.


Το album που δεν θα πίστευε κανείς πως βρίσκεται στη συλλογή σου;

'Το Διακοπτάκι' της Βανδή. Στα νιάτα μου έκανα τον DJ σε μια καφετέρια που τέλος πάντων,  δεν μπορούσες να βάλεις System of a Down.


Με τι ασχολείσαι παράλληλα και πώς συνδυάζεται ή αλληλεπιδρά με το ραδιόφωνο;

Έχω δικό μου διαφημιστικό στούντιο. Κάνω ραδιοφωνικές και άλλες οπτικές παραγωγές με  γραφικά. Η αλληλεπίδραση όπως καταλαβαίνετε είναι τεράστια λόγω της άμεσης σχέσης του αντικειμένου.


Ποια συναυλία θα σου μείνει αξέχαστη και γιατί;

Η συναυλία των Guns n Roses του 1993 στην Αθήνα. Θα μου μείνει αξέχαστη, γιατί δεν πήγα.


Η ευχή σου για τα γενέθλια του 1055 Rock;

Αυτό το ραδιόφωνο αποτελεί μια φωτεινή εξαίρεση στο χώρο. Είναι ένα ραδιόφωνο με άποψη, ελευθερία λόγου, χιούμορ,  αυθεντικότητα, αληθινό ενδιαφέρον στη μουσική και σεβασμό στους ακροατές. Πάνω από όλα όμως είναι ένα ραδιόφωνο με ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν. Εύχομαι να παραμείνει έτσι για πάντα.


της Χριστίνας Γούσιου

Φωτογραφίες του Δημήτρη Καραγεωργίου