Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Ανταπόκριση: TUBER-Solar Music Library, Eightball, 01/12/2017


Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017


tuberΟ Δεκέμβρης μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς και τους Tuber να μας παρουσιάζουν το καινούριο τους album, Οut Of The Βlue, στο Eightball, την πρώτη του μήνα.

Το live ξεκίνησε στις 22:00 με τους Θεσσαλονικείς Solar Music Library να ανεβαίνουν στη σκηνή, με τον drummer τους τοποθετημένο παράδοξα, μπροστά από την υπόλοιπη μπάντα και την πλάτη γυρισμένη στο κοινό. Όπως είναι λογικό, είχαν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου που συνεχώς αυξάνονταν. Από την πρώτη νότα φάνηκε πως πρόκειται για μια δουλεμένη μπάντα, τόσο στο κομμάτι της μουσικής όσο και στο κομμάτι του show. Aν και αποκαλούν το είδος τους ως ένα κράμα psych, space and krautrock, experimental pop, psych and galactic funk, alternative, Film and Library Music, έγιναν αισθητά τα funk και psychedelic στοιχεία στον ήχο τους. Εξίσου ενδιαφέρον με τη μουσική τους ήταν και το video wall που είχαν στήσει, στο οποίο προβλήθηκαν εικόνες από το διάστημα και διαπλανητικά ταξίδια συνδυασμένα με αποσπάσματα retro ταινιών. Το οπτικό αποτέλεσμα συμπλήρωνε άρτια το ηχητικό και αυτό φάνηκε να εκτιμάται από το κοινό.

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα για τους Tuber, μια μπάντα από τις Σέρρες που μετρά χρόνια στο ελληνικό stoner μουσικό στερέωμα. Το fanbase τους, τούς στηρίζει σε κάθε τους κίνηση, όπως φάνηκε και από την αθρόα προσέλευση του Σαββάτου. Η live εμφάνιση των Tuber ήταν αδιαμφησβήτητα δωρική, τα μέλη της μπάντας ανέβηκαν στη σκηνή με σκοπό να παράξουν μουσική και αφοσιώθηκαν σε αυτό, χανόμενοι στα instrumental κομμάτια τους που γέμισαν το χώρο. Και παρά την απλοϊκότητα της επί σκηνής παρουσίας τους, ο ήχος τους και μόνο υπήρξε αρκετός για να ξεσηκώσει και με το παραπάνω το κοινό. Ένας ήχος «γεμάτος», δυναμικός και άκρως ρυθμικός. Πέρα από τα καινούρια τους κομμάτια, από το Out Of The Blue, επέλεξαν να μας χαρίσουν και κάποια από προηγούμενες δουλειές τους, ενώ χαρακτηριστικό είναι το ότι απευθύνθηκαν στο κοινό μόνο για να συστηθούν και να τους ευχαριστήσουν για την παρουσία τους.

Σε γενικές γραμμές, οι Tuber μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες επιτυχημένες εμφανίσεις και καθόλου «out of the blue» δεν υπήρξε η συγκεκριμένη μουσική βραδιά. Αναμφίβολα, η εκ Σερρών μπάντα απέδειξε ακόμα μια φορά πως η καλοδουλεμένη μουσική είναι το μόνο που χρειάζεται για ένα ολοκληρωμένο live.


SETLIST
Solar Music Library:
Original Soundtrack
Athletes Automatic
Moon Smigo
The Hulla Hoop of the Jet Generation
Twelve King Blues
Masters of Porn
Beast of Averoigne
Lazer Disaster
Αμέ Χελιδονάκι

Tuber:
Out of the Blue
Russian
Sucker Punch
Noman
Luckily Dead
Cat Class
Moon Rabbit
Sex and Depression
Desert Overcrowded
FirebirdΝαταλία Β. Πάνου