Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Ανταπόκριση: Rock ‘n’ Roll Children - The Silent Wedding, Eightball (09/12/2017)


Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

 

Rock n Roll Children-Eightball-09/12/2017

 

 

Κάθε φορά που πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Νικολάου προετοιμάζομαι για δύο πράγματα: Να θυμηθώ να ευχηθώ σε όλους όσος και όσες γιορτάζουν εκείνες τις μέρες (είναι και πολλοί, Νικολήδες, Σάββες, Βαρβάρες) και να ετοιμαστώ ψυχολογικά για την επίσκεψη των Rock ‘n’ Roll Children στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για όσους γνωρίζουν το θέμα είναι προφανής: Τρεις ώρες από τραγούδια του μεγάλου Ronnie James Dio από μία μπάντα που έχει αφιερώσει την ύπαρξή της στην μνήμη του αξέχαστου αυτού καλλιτέχνη. Κάθε χρονιά όπως και φέτος το Eightball φιλοξενεί το συγκρότημα από την Αθήνα και με την βοήθεια ενός πλήθους μουσικών από Θεσσαλονίκη δημιουργούν μία πανδαισία ήχων που μας ταξιδεύει.

Τη βραδιά άνοιξαν (στις 9 ακριβώς όπως προέβλεπε το πρόγραμμα – πράγμα αξιομνημόνευτο γνωρίζοντας τη λογική πολλών εγχώριων συναυλιών) οι Silent Wedding που με τους melodic metal ήχους τους μας ζέσταναν βάζοντας το κοινό στη σωστή ατμόσφαιρα για τη συνέχεια. Επαγγελματική εμφάνιση, με υλικό και από το νέο τους album Enigma Eternal. Ακολούθησαν με μία πολύ μικρή διακοπή οι Rock ‘n’ Roll Children.

Για όσους δε γνωρίζουν, η μπάντα αποτελείται από τους Γιάννη Παπανικολάου (Diviner) στην φωνή, Γιάννη Τσιμά (Endomain) στο μπάσο, Γιώργο Γεωργίου (InnerWish) στα πλήκτρα, Νίκο Αναστασιάδη (x - Dream Weaver) στα τύμπανα και φυσικά τον dr. Μανώλη Τσίγκο (InnerWish) στην κιθάρα. Από ότι μπορεί να καταλάβει ο κάθε ασχολούμενος με το χώρο, πρόκειται για μεγάλους, φτασμένους μουσικούς οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και την αγάπη τους για τον Dio σε ένα μουσικό σχήμα.

Από τις πρώτες νότες το κοινό συνόδευε τραγουδώντας, σε ένα ζεστό χώρο που γέμισε με κόσμο και αναμνήσεις. Τα τραγούδια εναλλάσσονταν με ταχείς ρυθμούς ενώ η σκηνή έμοιαζε πολύ μικρή για την εμφάνιση και την ενέργεια που υπήρχε on stage. Οι μελωδίες εκτελεσμένες άψογα ενώ όλοι οι μουσικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προς τέρψη του κοινού. Συνθέσεις από όλη την πορεία του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη, από τα πρώτα του χρόνια στους Elf μέχρι τις τελευταίες του εμφανίσεις. Οι Rock ‘n’ Roll Children έδωσαν την ψυχή τους on stage και η ίωση που ταλαιπωρούσε τα δύο μέλη τους δεν φάνηκε να μετριάζει καθόλου τις μουσικές τους ή εκτελεστικές τους ικανότητες.

Οι προσκεκλημένοι μουσικοί και τραγουδιστές πολύ προσεκτικά επιλεγμένοι έδωσαν μία άλλη νότα στη βραδιά. Γρήγορες αλλαγές στη σκηνή βοήθησαν το πρόγραμμα να παραμείνει «σφιχτό» και να μην κάνει κοιλιά. Τα ονόματα πολλά για να αναφερθούν, αξίζει όμως να γίνει μνεία στην συνάντηση-έκπληξη επί σκηνής δύο μουσικών των Troublejuice μετά από είκοσι χρόνια – Μιχάλη κι εμείς εκπλαγήκαμε. Δεν πρέπει φυσικά να παραλείψουμε την άρτια οργάνωση του δύσκολου αυτού εγχειρήματος με πλήθος κόσμου να ανεβαίνει στη σκηνή, την ανταπόκριση του κόσμου και φυσικά το ζευγάρι των Ιταλών φίλων που πάντα επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη γι αυτήν τη συναυλία – μας συγκινείτε πάντα.

Οι Rock ‘n’ Roll Children με σεβασμό στο θεσμό του αφιερώματος στον Dio αλλά και γνώστες της αποδοχής που είχαν και άλλες διασκευές από το κοινό, έπαιξαν μόνο τρία προσεκτικά επιλεγμένα τραγούδια από Maiden, Ozzy ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με την αναφορά στον τελευταίο μεγάλο απόντα της rock, τον Malcolm Young και το Highway to Hell στο οποίο στη σκηνή ανέβηκαν όλοι όσοι συμμετείχαν στη συναυλία (και όχι μόνο) ως μουσικοί και διοργανωτές.

Η μπάντα μας άφησε μετά από τρείς και πλέον ώρες, με τις καλύτερες αναμνήσεις και με δύο υποσχέσεις. Η πρώτη ήταν ότι η επόμενη εμφάνιση θα είναι ακόμα καλύτερη και πιο εντυπωσιακή και η δεύτερη ότι του χρόνου θα γίνει απόπειρα εκτέλεσης όλου του Last In Line.


Υ.Γ. Το κλείσιμο ανήκει στον Μανώλη και στη σημαντικότατη προτροπή που έδωσε από το μικρόφωνο: «Καλές οι cover bands και τα tribute σε καλλιτέχνες αλλά, παιδιά, στηρίξτε και την τοπική μουσική σκηνή. Υπάρχουν πάρα πολύ καλές μπάντες εκεί έξω

Υ.Γ. 2 Είχα την τύχη να είμαι στις τρείς τελευταίες εμφανίσεις των Rock ‘n’ Roll Children στο Eightball και πραγματικά αυτή ήταν η καλύτερη – μέχρι την επόμενη.


Για τους δύσπιστους της παρέας που το σκέφτονται ακόμα αν θα τους ικανοποιούσε μία τέτοια συναυλία παραθέτω το setlist:

1. Tarot Woman
2. Man of the Silver Mountain
3. Last in Line
4. Mob Rules
5. Shadow of the Wind
6. Stargazer
7. Children of the Sea
8. Wishing Well
9. Faces in the Window
10. Caught in the Middle
11. Gates of Babylon
12. Wonderworld
13. Neon Knights
14. All the Fools Sailed Away
15. Holy Diver
16. I
17. Sacred Heart
18. Kill the King
19. We Rock
20. Falling off the Edge of the World
21. Temple of the King
22. Egypt
23. One Night in the City
24. The Evil that Men do (Iron Maiden)
25. Bark at the Moon (Ozzy Osbourne)
26. Catch the Rainbow
27. Die Young
28. Rock ‘n’ Roll Children
29. Long Live Rock ‘n’ Roll
30. Don’t talk to Strangers
31. Rainbow in the Dark
32. Heaven and Hell
33. Highway to Hell (AC/DC)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των φωτογραφιών δίχως την έγκριση της διεύθυνσης του περιοδικού. Email επικοινωνίας: info[at]feelarocka.com

Rock n Roll Children-Eightball-09/12/2017(01) Rock n Roll Children-Eightball-09/12/2017(02) Rock n Roll Children-Eightball-09/12/2017(03) Rock n Roll Children-Eightball-09/12/2017(04) Rock n Roll Children-Eightball-09/12/2017(05) Rock n Roll Children-Eightball-09/12/2017(06)

Rock n Roll Children-Eightball-09/12/2017(07)
Rock n Roll Children-Eightball-09/12/2017(08) Rock n Roll Children-Eightball-09/12/2017(09) Rock n Roll Children-Eightball-09/12/2017(10) Rock n Roll Children-Eightball-09/12/2017(11)

 

Κείμενο και φωτογραφίες

του Παύλου Συμεωνίδη