Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Ανταπόκριση: PSYANIDE - Eightball (27/04/2018)


Κυριακή 29 Απριλίου 2018

 

psyanide - 8ball

Η μουσική στο Eightball την Παρασκευή 27 Απριλίου ήταν υπόθεση της πόλης της Κατερίνης. Oι Psyanide παρουσίασαν το ντεμπούτο album τους I Declare War στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στο πλευρό τους, τους Turbocharger και τους Inhuman Rage.

Πρώτοι ανέβηκαν στη σκηνή οι Turbocharger (OTara Redbeard – κιθάρα/φωνητικά, Kostas Gi – μπάσο, Nick Deadnek – drums) για να μας χαρίσουν κλασικό oldschool, heavy metal ήχο. Τα μέλη της μπάντας από την Κατερίνη, εμφανώς ενθουσιασμένα που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο live, δεν παρέλειψαν να δηλώσουν πως παραβρέθηκαν με σκοπό την προώθηση της δουλειάς των συμπολιτών τους. Κορυφαία ίσως στιγμή τους on stage αποτέλεσε η εκτέλεση του τελευταίου κομματιού του setlist τους, R’ n R Machine το οποίο όπως μας είπαν γράφτηκε για τους Motörhead και το επακόλουθο πέταγμα στο κοινό των μπαγκετών του drummer. Ακολούθησαν οι Inhuman Rage (George – vocals, Kostas Kordatos – lead guitar, Stelios Dimtsas – rhythm guitar, George Romiopoulos – μπάσο, Nash Makridis – drums) με το νέο τους τραγουδιστή, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τον ήχο τους ως modern thrash/death metal. Οι Θεσσαλονικείς απείχαν αρκετό διάστημα από τη μουσική σκηνή της πόλης μας αλλά φαίνεται να επέστρεψαν δυναμικά. Οι Destiny Default, οι οποίοι θα εμφανιζόντουσαν επίσης ως support band, δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες λόγω εσωτερικών προβλημάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως στις εμφανίσεις αμφότερων των συγκροτημάτων υπήρχε μεγάλη προσέλευση κοινού και έντονο hype τόσο για τις on stages εμφανίσεις αλλά και για τους Psyanide που θα ακολουθούσαν έπειτα.

Όταν πλέον, οι headliners Psyanide (Διονύσης Κλόκας – φωνητικά, Γιώργος Καραζώης – κιθάρα/backing vocals, Kώστας Αλβανός – κιθάρα / backin vocals, Κώστας Ζορμπάς – μπάσο, Βασίλης Κουιμτζίδης – drums) πήραν τη μουσική σκυτάλη η ένταση του κόσμου κορυφώθηκε. Το συγκρότημα κατέστησε σαφές πως ανέβηκε στη σκηνή για να περάσει καλά και να ψυχαγωγήσει το κοινό του που τους στήριξε ποικιλοτρόπως σε αυτό το εγχείρημά του. Το mosh pit και το headbanging έντονο, το stage diving του Nick Deadnek επιβεβλημένο και οι «guest» εμφανίσεις στη σκηνή του αδερφού του Διονύση Κλόκα και ενός φίλου της μπάντας ενέτειναν τα «παρεΐστικα» vibes που επικρατούσαν στο Eightball. Ενδιάμεσα στα κομμάτια οι Psyanide ευχαρίστησαν πολλάκις τα support συγκροτήματα και το κοινό, ενώ αφιέρωσαν λίγα λεπτά για να μιλήσουν για το νέο τους δίσκο και το αντίστοιχο video clip τους. Την παράσταση έκλεψε όμως το φούξια λούτρινο κατσικάκι που έγραφε το όνομα της μπάντας και έκανε crowdsurfing καθόλη τη διάρκεια του live (!).

Την προηγούμενη Παρασκευή, το Eightball γέμισε με ανθρώπους που στόχο είχαν να ενθαρρύνουν  τη νέα δουλειά των Psyanide, ανθρώπους που δικαιώθηκαν και με το παραπάνω από την εμφάνιση της αγαπημένης τους μπάντας. Κοινό και συγκροτήματα βρισκόντουσαν όλο το βράδυ σε πλήρη αλληλεπίδραση, τρελαμένοι και οι δύο από τη μουσική και την έντονη ατμόσφαιρα.


Setlists

TURBOCHARGER
On The Road
Snake Eyes
Wanted
War
Hellride
Kill To Live Another Day
Powerdrive
Christine
Too Hot (Baby You’ll Burn)
Broken Teeth
Ride Fast
Turbocharger
R ’n’ R Machine

INHUMAN RAGE
Intro
Uncrowned King
Holodomor
Taste Of Failure
Made By His Image
A New Era
Inhuman Rage

PSYANIDE
Premonition (w/ Intro)
When Honor Is Gone
Theheroinside
From Flesh To Gold
Schizo
Step By Step
Flying Whales
Apology (w/ Intro)
Come Undone
Cause Of Life
A Violent Stating
The Underdogs


Ναταλία Β. Πάνου