Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Ανταπόκριση: CHROMA Band, Destijl (Γιαννιτσά) – 27/10/2017


Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

 

chroma band destijl (27/10/2017)


Γιαννιτσά, μία πόλη που, ας μην το κρύβουμε, δεν φημίζεται για την πολιτιστική της κίνηση, πόσο μάλλον στον τομέα της rock μουσικής. Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις. Μία τέτοια όαση στον πολιτιστικό βάλτο των Γιαννιτσών αποτελούν οι Γιαννιjazz, μία ομάδα που δρα οργανώνοντας εκδηλώσεις, συναυλίες και γενικότερα ταράζοντας τα νερά της πόλης. Νέοι άνθρωποι (στην ψυχή σίγουρα) που ενδιαφέρονται για το κάτι άλλο, εκτός της στυλιζαρισμένης διασκέδασης που αφειδώς προσφέρεται. Μία ομάδα με πλούσια πολιτιστική δράση, ειδικότερα στον χώρο των live εμφανίσεων. Έτσι στις 27 Οκτωβρίου, οργάνωσαν την εμφάνιση των Chroma Band στο Destijl. Ένας όμορφος χώρος που κατά καιρούς φιλοξενεί διαφορετικά μουσικά ακούσματα. Τελικά και αυτός όμως ο χώρος φάνηκε μικρός για τους Chroma.

Κατέλαβαν την σκηνή και ανέβασαν τη διάθεση όλων όσων βρέθηκαν σε αυτήν την μεγάλη παρέα. Οι Cure ακολουθούσαν τους U2, ενώ ο Elvis φλέρταρε με τους Queen σε ένα μουσικό δέσιμο το οποίο ξεσήκωσε τον κόσμο από τις πρώτες νότες. Οι Chroma Band κέντησαν επιλογές από την ξένη μουσική σκηνή με ελληνικά τραγούδια, ενώ ενδιάμεσα ακούσαμε και αρκετές από τις δικές τους συνθέσεις (Ερωτικός Μετανάστης, αγαπημένο) σε ένα πρόγραμμα φτιαγμένο να μην αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Πολύ καλοδουλεμένη μπάντα, αξιοπρόσεκτες επιλογές τραγουδιών και προγράμματος, δεμένος και ισορροπημένος ήχος ήταν τα χαρακτηριστικά αυτής της βραδιάς. Οι μουσικοί έδειξαν την προσωπικότητά τους, καθώς ο καθένας τους είχε πολλές φορές πρωταγωνιστικό ρόλο στο stage αφήνοντας πίσω την λογική του τραγουδιστή-frontman που έχει αρχίσει και ξεπερνιέται.

Ο Κωνσταντίνος στα φωνητικά δεν σταμάτησε όλο το βράδυ να ξεσηκώνει το κοινό με μία ένταση που θα ζήλευε ο κάθε πιτσιρικάς. Ο Μανώλης και ο Φάνης στις κιθάρες έστηναν έναν τρελό χορό με εναλλαγές σε ρυθμικά μέρη και solo, ενώ ο Χρήστος στο μπάσο έθετε τα στιβαρά θεμέλια του οικοδομήματος που λέγεται Chroma Band. Ο Simon από την άλλη στα τύμπανα, παρά το γεγονός ότι ήταν κρυμμένος από την υπόλοιπη μπάντα (μάλλον τον ζήλευαν για την μπλούζα του) έκανε αισθητή την παρουσία του με ήχους που απορούσε κανείς πώς μπορούσαν να βγουν από ένα τόσο βασικό σύνολο drums. Η έκπληξη της βραδιάς ήρθε από τον Στέλιο που ως guest της μπάντας με την τρομπέτα του έδινε μια βελούδινη χροιά στα τραγούδια.

Όμορφη, γλυκιά νύχτα, σε έναν ζεστό χώρο, με μία μπάντα που έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε: Διασκέδασε στο έπακρο τον κόσμο. Πολύ επιτυχημένη, αψεγάδιαστη εμφάνιση αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι οι επιλογές των Γιαννιjazz είναι πάντα αξιοπρόσεκτες και κάνουν την διαφορά. Περιμένουμε νεότερα...


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των φωτογραφιών δίχως την έγκριση της διεύθυνσης του περιοδικού. Email επικοινωνίας: info[at]feelarocka.com

Φωτογραφίες του Παύλου Συμεωνίδη

Chroma Band - Destijl - 27/10/2017 (01) Chroma Band - Destijl - 27/10/2017 (02) Chroma Band - Destijl - 27/10/2017 (03) Chroma Band - Destijl - 27/10/2017 (04) Chroma Band - Destijl - 27/10/2017 (05)


του Παύλου Συμεωνίδη