Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Ανταπόκριση: B.I.G. Brothers, Maison Floor - Γιαννιτσά, (26/01/2018)


Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

 

Big Brothers - Maison Floor – 26/01/2018


Πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια ο υπογράφων, πιτσιρικάς τότε, στήθηκε έξω από μία είσοδο ενός κλειστού χώρου, κάπου κοντά στο Ράδιο Σίτυ στη Θεσσαλονίκη, για να δει μία μπάντα που του είχαν περιγράψει. Μαζί του έξω βρέθηκε να περιμένει και ένας ψηλός, με κοτσίδα, που έπιασε κουβέντα με τον ανίδεο πιτσιρικά. Το όνομα του ψηλού ήταν Νίκος Ντουνούσης, ο χώρος ήταν το ιστορικό Παραρλάμα και αυτή είναι η αρχή ενός υπέροχου ταξιδιού στη μουσική που συνεχίζεται από τότε.

Σωτήριον έτος 2018 (πρέπει να συνηθίσω το νέο έτος, έφυγε το ‘17), χώρος Maison Floor στα Γιαννιτσά. Ένας πολύ ζεστός χώρος, ότι πρέπει για ένα live από ανθρώπους που το σημαντικότερο είναι η μικρή απόσταση από τους θεατές και η αλληλεπίδραση μαζί τους. Οι B.I.G. Brothers, δηλαδή ο Ηλίας Ζάικος και ο Νίκος Ντουνούσης, παρέα με τον guest Θανάση Κωνσταντόπουλο ήρθαν για να αποτελέσουν το μουσικό τμήμα της εκδήλωσης της πρωτοχρονιάτικης πίτας των, γνωστών πλέον, Γιαννιjazz.

Ο Ηλίας, ο Νίκος και ο Θανάσης (έτσι μας έπεισαν με τον τρόπο τους να τους απευθυνόμαστε) μάγεψαν αμέσως με την απλότητά τους, την άνεσή τους με το κοινό (χρόνια εμπειρίας βλέπετε) και φυσικά με τη μοναδική μουσική τους. Δύο ακουστικές και μία ηλεκτρική κιθάρα ήταν αρκετές για να μας μαγέψουν για ώρες. Ο μοναδικός τρόπος εκτέλεσης των συνθέσεων από τον Ζάικο και η φωνή του που μας πήγαινε κατευθείαν στην καρδιά της Αμερικής ήταν κάτι το υπέροχο. Ο Νίκος από την άλλη έδινε μία κάπως πιο σκληρή αίσθηση, με την Ovation του και την ταχύτητα, άνεση και δεξιοτεχνία πάνω στα τάστα. Και φυσικά ο guest της παρέας, ο Θανάσης, η ήρεμη δύναμη. Με την γαλάζια Fender του (για αρκετή ώρα νόμιζα ότι έβλεπα την παλιά κιθάρα του Ντουνούση) να μας δίνει solos απίστευτης ομορφιάς. Το blues μουσικό σχήμα πέρασε από κλασικά blues κομμάτια και από συνθέσεις Muddy Waters και Bill Withers σε πιο γνωστές επιτυχίες από Elvis Presley και Eric Clapton με μία ευκολία που ξάφνιαζε.

Η νύχτα πέρασε πολύ πιο γρήγορα από ότι θα θέλαμε. Με ένα μικρό μεν αλλά πολύ γεμάτο διάλλειμα το οποίο διανθίστηκε από την κοπή της ομολογουμένως εντυπωσιακότατης πίτας των Γιαννιjazz, μία εμπνευσμένη ομιλία του προέδρου τους Θανάση Ξιούφη και μία απελπισμένη προσπάθεια να βρεθεί ένα φλουρί που ποτέ δεν βρέθηκε, οι B.I.G. Brothers εντυπωσίασαν. Σεμνοί, προσγειωμένοι, με το χιούμορ τους και την άνεσή τους με τον κόσμο έδειξαν τι μεγάλοι καλλιτέχνες είναι. Δεν υπήρξε άτομο το οποίο να μην μπορέσει να μιλήσει μαζί τους, πρόθυμοι και ανοικτοί σε όλους αλλά και μοναδικά δοσμένοι στο έργο τους όταν ήταν on stage.

Το Maison Floor ήταν ο καταλληλότερος χώρος γι αυτήν την μοναδική εμπειρία. Δεν χρειάζεται πολλά για να οργανωθεί ένας χώρος που θα φιλοξενεί  ζωντανές εμφανίσεις. Απλά θέλει αγάπη, μεράκι και δόσιμο, πράγμα που από ότι φαίνεται ορισμένα άτομα διαθέτουν περισσό. Ο Γιάννης πίσω από το μπαρ (αλλά και την συνολική ευθύνη του χώρου) και η χαμογελαστή Νίκη στο ταχύτατο service έκαναν τη βραδιά ακόμα πιο ευχάριστη. Πιστεύω ότι θα ακούσουμε πολλά και επιτυχημένα live σε αυτόν τον χώρο στο εγγύς μέλλον.

Προσωπικά η καλύτερη στιγμή ήταν το τέλος της βαριάς με το Got my Mojo Working το οποίο με πήγε πάλι πίσω, σχεδόν τριάντα χρόνια όταν το πρωτοάκουσα από τους ίδιους ανθρώπους.

Υ.Γ. 1 Από ό,τι μαθαίνουμε η αίτηση εγγραφής στους Γιαννιjazz του Νίκου Ντουνούση είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.

Υ.Γ. 2 Thanx for the photo, guys.


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των φωτογραφιών δίχως την έγκριση της διεύθυνσης του περιοδικού. Email επικοινωνίας: info[at]feelarocka.com

Big Brothers - Maison Floor – 26/01/2018 (01) Big Brothers - Maison Floor – 26/01/2018 (02) Big Brothers - Maison Floor – 26/01/2018 (03) Big Brothers - Maison Floor – 26/01/2018 (04) Big Brothers - Maison Floor – 26/01/2018 (05) Big Brothers - Maison Floor – 26/01/2018 (06)του Παύλου Συμεωνίδη

Φωτογραφίες του Παύλου Συμεωνίδη