Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

Ανταπόκριση: AGNOSTIC FRONT, Principal Club, 27/06/2017


Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017


Agnostic Front


Όταν ανακοινώνονται ότι θα εμφανιστούν στην πόλη σου μπάντες – θηρία στο είδος τους, δεν μπορείς πάρα να μετράς αντίστροφα μέχρι να φτάσει η μέρα! Τρίτη 27 Ιουνίου λοιπόν και είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στη Θεσσαλονίκη και στο χώρο του Principal Club μια μπάντα μέσα από την καρδιά του hardcore της Νέας Υόρκης, τους Agnostic Front, παρέα με τους Βούλγαρους Last Hope και τους δικούς μας Bad Movies και Streetwise!

Έφτασα στο Principal κοντά στις 20.30 όταν και βγήκαν οι Streetwise για να ξεκινήσει το show. Τα παιδιά πια είναι έμπειρα και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με σπουδαία ονόματα της hardcore σκηνής οπότε μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο live πολύ άνετα. Ήταν πάρα πολύ καλοί εκτελεστικά, είχαν ενέργεια και φάνηκαν να το διασκεδάζουν αρκετά. Μοναδικό αρνητικό η προσέλευση του κόσμου εκείνη την στιγμή που ήταν τρομακτικά μικρή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργηθεί ωραία ατμόσφαιρα αλλά οι Streetwise δεν πτοήθηκαν. Έδωσαν το show που ξέρουν λαμβάνοντας το χειροκρότημα από το κοινό.

Επόμενοι στην σκηνή οι -20 χρόνια μπάντα παρακαλώ- Βούλγαροι Last Hope. Δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτονταν την χώρα μας, καθώς έχουν ξαναεμφανιστεί και τα προηγούμενα χρόνια και έχουν μια σχετική εμπειρία με το ελληνικό κοινό. Ο κόσμος είχε αυξηθεί λίγο παραπάνω αλλά παρέμενε μια εικόνα άσχημη και ακατάλληλη ίσως για ένα hardcore show. Οι Last Hope είχαν πάρα πολύ καλό ήχο και παίζοντας αρκετά καλά τη μουσική τους, σε συνδυασμό με την καλή σκηνική παρουσία, άφησαν καλές εντυπώσεις για όποιον δεν τους είχε ξαναδεί και ικανοποίηση γι αυτούς που τους έβλεπαν για ακόμη μια φορά. Άλλωστε αυτό αποδείχτηκε και με κάποια moshpits που δημιουργήθηκαν έστω και από τον λίγο κόσμο. Ευχαρίστησαν το κοινό της Θεσσαλονίκης και ύστερα από 45 λεπτά setlist αποχώρησαν λαμβάνοντας χειροκρότημα από το κοινό.

Σειρά έχουν oι, γνωστοί σε όλους όσους ασχολούνται με την ελληνική σκηνή και κυρίως το punk, Bad Movies. Ήταν πάρα πολύ ωραίοι έχοντας ίσως και τον καλύτερο ήχο της βραδιάς (ίσως έφταιγε και το ότι ήταν λίγο πιο flat τα κομμάτια τους) και απέδωσαν άριστα τη μουσική τους με πολύ όρεξη. Τραγούδια σαν το Γράμμα, Δως Μου Αλητεία Ή Θάνατο, Η Αυτοκρατορία Των Δειλών, τράβηξαν το κοινό το οποίο είχε αυξηθεί αισθητά, και τραγούδησε και χόρεψε στους ρυθμούς τους διασκεδάζοντας στο έπακρο από αυτή την εξαιρετική εμφάνιση των Bad Movies.

Η ώρα πλησιάζει και ο κόσμος μέσα σε 20 λεπτά, όση ώρα χρειάστηκε δηλαδή για να ανέβουν στη σκηνή οι Agnostic Front, έχει καταφέρει να γεμίσει το Principal Club με αρκετό κόσμο (κοντά στα 300 άτομα) για να γίνει ένα ωραίο show. Κάπου στις 23.15 ξεκινάει το intro και ο κόσμος πια ξεσπάει σε επευφημίες καθώς ήταν έτοιμος να ζήσει σπουδαίες στιγμές. Οι Agnostic Front με το “καλησπέρα” δεν άφησαν το κοινό να πάρει ανάσα καθώς δεχόταν κομμάτια σαν το Dedicated, For My Family, Old New York το ένα μετά το άλλο. Ο κόσμος φανερά χαρούμενος έδειξε την ανταπόκριση που χρειαζότανε και η αδρεναλίνη έφτασε στα ύψη με moshpits και sing along!

Οι Agnostic Front τόνισαν ότι είναι πάρα πολύ χαρούμενοι που παίζουν για εμάς και βρίσκονται στην χώρα μας και τους χαροποιούσε το γεγονός ότι βλέπουν στην ευρωπαϊκή περιοδεία τους τόσο ενωμένη τη hardcore σκηνή. Πραγματικά όμως αυτά τα διαλειμματάκια ήταν πολύ μικρά και αμέσως συνέχιζε ο κακός χαμός με τον κόσμο να είναι άκρως εκφραστικός. Όταν πια έφτασε η στιγμή του ύμνου Gotta Go όλοι ενωθήκαμε, όλοι γίναμε μια φωνή και χαράξαμε στιγμές στη μνήμη μας που θα μείνουν αξέχαστες. Οι Agnostic Front μέσα σε μια ώρα παρουσίασαν κομμάτια που κάλυπταν τη δισκογραφία τους από την αρχή μέχρι το τέλος με αποκορύφωμα το τελευταίο κομμάτι-έκπληξη που ήταν διασκευή στο Blitzkrieg Bop των Ramones, με το οποίο ολοκληρώθηκε το setlist και έβαλε τέλος στο party! Οι Αμερικανοί ήταν πάρα πολύ καλοί εκτελεστικά. Έτσι και αλλιώς είναι μπάντα από το ‘80 και ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά! O κόσμος ανταποκρίθηκε αρκετά ικανοποιητικά στην ενέργεια του show που προσφέρανε και όλα αυτά οδήγησαν σε ένα πραγματικό hardcore show βγαλμένο από τα βάθη της Νέας Υόρκης.

Ένα μεγάλο μπράβο στο Principal Club για την άριστη φιλοξενία του live όπως και φυσικά για την οργάνωση στο Vida Pirata Tattoo και Straight From The Heart Records. Όλα πήγαν άψογα με μοναδικό αρνητικό τη μικρή προσέλευση του κόσμου για το μέγεθος του live και την ανυπόφορη ζέστη. Ο κόσμος έφυγε φανερά ικανοποιημένος με χαμόγελα δεξιά και αριστερά και σίγουρα ανυπομονεί για την επόμενη φορά! Ας ελπίσουμε να μην αργήσει και αν ξαναγίνει, να υπάρξει περισσότερη στήριξη!


του Κώστα Αλβανού