Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

ANGELUS APATRIDA - Cabaret De La Guilotine


Τρίτη 22 Μαΐου 2018


 

angelus apatridaANGELUS APATRIDA
Cabaret De La Guilotine
Thrash Metal
Century Media
Ισπανία

Tracklist:
01. Sharpen The Guilotine (06:01)

02. Betrayed (06:05)

03. Ministry Of God (05:00)

04. The Hum (04:49)

05. Downfall Of The Nation (04:49)

06. One Of Us (03:13)

07. The Die Is Cast (05:23)

08. Witching Hour (05:59)

09. Farewell (06:24)

10. Martyrs Of Chicago (05:00)

Η πρώτη μου επαφή με τους Angelus Apatrida ήταν πίσω στο 2010 με το πολύ αξιόλογο Clockwork. Τότε τους είχα ταξινομήσει στο μυαλό μου ως ένα από τα πιο ελπιδοφόρα συγκροτήματα του λεγόμενου «νέου κύματος του thrash metal» δίπλα σε ονόματα όπως οι Havok, οι Warbringer και οι Suicidal Angels.

Στο σήμερα όχι απλά με επιβεβαίωσαν, αλλά πλέον μπορώ να πω ότι είναι μία από τις πιο συνεπείς και σταθερές σε ποιότητα μπάντες του συγκεκριμένου χώρου. Πιστοί λοιπόν στο δισκογραφικό τους μοτίβο κάθε δύο με τρία χρόνια, οι Angelus Apatrida κυκλοφορούν φέτος τον έκτο κατά σειρά δίσκο τους, Cabaret De La Guilotine. Το album είναι ακριβώς όπως το περιμένεις. Επιθετικό, εκκωφαντικό (με γερές όμως δόσεις μελωδίας) και με άψογη παραγωγή.

Τα τραγούδια του δίσκου αναμφίβολα δεν κρύβουν τρομερές πρωτοτυπίες. Ναι σίγουρα, το refrain του The Hum παραπέμπει στο Diciples Of The Watch των Testament και στο Witching Hour τα φωνητικά του Guillermo Izquierdo θα σου θυμίσουν τον Chuck Billy. Και ναι, το The Die Is Cast θα σου φέρει στο μυαλό τους Megadeth. Γενικά στην πορεία της ακρόασης, πολλές φορές θα πεις: «Αυτό κάτι μου θυμίζει». Η αρτιότητα όμως των συνθέσεων, τα έξυπνα και τεχνικά leads, τα κολλητικά riffs και τα όμορφα γυρίσματα, αλλά και η ικανότητα των Ισπανών να συνδυάζουν τις επιρροές τους με το προσωπικό τους ύφος δημιουργούν ένα συνολικό αποτέλεσμα που ξεπερνάει τις όποιες ομοιότητες. Οπότε που είναι το κακό; Μάλλον πουθενά...

Προσωπικά, ως καλύτερες στιγμές ξεχώρισα το thrash metal anthem One Of Us, το balad-like Farewell και το χαοτικό Martyrs Of Chicago που κλείνει το δίσκο. Είμαι όμως σίγουρος ότι ανάμεσα στα δέκα συνολικά τραγούδια του Cabaret De La Guilotine, ο καθένας θα βρει τις δικές του αγαπημένες στιγμές.

του Λεωνίδα Παπαδόδημα