Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

9MM - Νέο single που καυτηριάζει τη σκληρή πραγματικότητα


Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

 

9mm

Πίσω από κάθε τραγούδι, κρύβεται μία ιστορία! Το συγκρότημα Εννιά Χιλιοστά (9ΜΜ) με το νέο τους τραγούδι Είναι Πολύ Σκληρό Για ΈντεχνοΤο Έντεχνο), δημιούργησαν την ιστορία μέσα από το παραμύθι της σκληρής πραγματικότητας.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Μια φορά κι έναν καιρό, ο βασιλιάς, ο Μέγας δημιουργός της εγχώριας «μουσικής βιοτεχνίας», επισκέφθηκε το βασιλικό μέγαρο για επαγγελματικές  συνδιαλλαγές. Εκεί στο θέατρο του μεγάρου, μία ομάδα μουσικάντηδων έδιναν την πρώτη τους παράσταση. Είχαν προσπαθήσει πολύ να καταφέρουν να μπουν στο άβατο αυτό μουσικό χώρο. (Βλέπεις, οι έχοντες υλικά αποστάγματα αλλά καθόλα «έντεχνοι», και μουσικά απαίδευτοι βασιλιάδες του ελληνικού ρεπερτορίου, δεν χρειάζεται να δημιουργήσουν μουσική, αρκεί απλά… να την πουλήσουν. Άλλωστε η τέχνη τους μετριέται σε ευρώ).

Ο βασιλιάς λοιπόν στο άκουσμα ενός διαφορετικού μουσικού ήχου, παραξενεύτηκε. Δεν ήξερε τι ακούει, είχε μάθει μόνο να μιλάει και να «βιάζει» τη μουσική, καλουπώνοντάς την στο είδος που ήξερε «πολύ καλά»… το έντεχνο. Δεν άργησε πολύ να τοποθετηθεί και να εκφράσει κι εκείνος την άποψή του. (Είπαμε οι μεγάλοι δημιουργοί έχουν πάντα άποψη και πάντα σωστή).

Με βροντερή φωνή, γεμάτη σιγουριά και στόμφο, είπε: «Καλό μου ακούγεται, αλλά είναι πολύ σκληρό για έντεχνο!»

Έκτοτε ο Μπετόβεν και οι Led Zeppelin, έγιναν έντεχνοι!Hχογράφηση, μίξη, mastering: 133Studio
Παραγωγή: 9MM
Ηχοληψία: Μιχάλης Σκαράκης
Μίξη, mastering: Μιχάλης Σκαράκης

Λίγα λόγια για εμάς:

Είμαστε οι Εννιά Χιλιοστά κι η δικιά μας κάνη στοχεύει στην αφύπνιση και τον προβληματισμό των ακροατών μας, σε ακριβώς αντίθετη φορά από αυτή που μας σημαδεύει… Κινούμαστε στα μονοπάτια της underground μουσικής σκηνής, με ήχο σκληρού rock αλλά με πλούσιες μελωδικές γραμμές, ακουμπώντας πολλά είδη μουσικής στις συνθέσεις μας. Η μουσική μας δεν έχει κρυφά μηνύματα, είναι άμεση και «σκληρή». Δέκα χρόνια παρουσίας, δύο album, συμμετοχές, συναυλίες αλλά ακόμα ζούμε το όνειρο ενός έφηβου επαναστάτη, πολλές φορές χωρίς αιτία… Ή μήπως όχι;


9MM Online


Δελτίο Τύπου