Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους KREATOR


Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018kreator


10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους Kreator!1. Ξεκίνησαν το 1982 με την ονομασία Tyrant και αργότερα μετονομάζονται σε Tormentor.

2. Το 1984 ως Tormentor κυκλοφορούν τα πρώτα τους δυο demo που θα τα χαρακτήριζε κανείς περισσότερο ως speed metal παρά ως ολοκληρωτικά thrash.

3. Το 1985 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο (ως Kreator πλέον), με τίτλο Endless Pain, και ήδη μετράνε 33 χρόνια στο χώρο του thrash.

4. Μαζί με τους Sodom και τους Destruction αποτελούν την μεγάλη τριάδα του thrash στην Ευρώπη και σίγουρα παγκοσμίως η μπάντα ανήκει στην ελίτ του είδους.

5. Το 1989 γίνεται το μεγάλο ξέσπασμα, με το album Extreme Aggression να γνωρίζει τεράστια επιτυχία και το Betrayer να λαμβάνει μεγάλη δημοσιότητα! Το videoclip του τραγουδιού έγινε στην Αθήνα με σκηνές από την τότε εμφάνισή τους στο Ρόδον Club.


6. Αποτελούν μια από τις αγαπημένες μπάντες στην Ελλάδα και κάθε φορά που έρχονται τα clubs γεμίζουν ενώ προσφέρουν εκρηκτικά shows στο κοινό τους. Έχουν δηλώσει πολλές φορές πως το ελληνικό κοινό είναι από τα αγαπημένα τους.

7. Οι στίχοι τους πραγματεύονται κοινωνικά και πολιτικά θέματα και είναι κατά της εξουσίας.

8. Έχουν κυκλοφορήσει 14 δίσκους και 3 Live DVD

9. To 2003 ο δίσκος Enemy Of God καταφέρνει και μπαίνει στο Top 20 της Γερμανίας, ενώ το 2009 ο δίσκος Hordes Of Chaos εμφανίζεται στο Top 20 της Γερμανίας και της Φινλανδίας και ταυτόχρονα (για πρώτη φορά) κάνουν είσοδο στο Billboard Top 200 των Η.Π.Α. To 2012 με το Phantom Antichrist φτάνουν στην 5η θέση των charts της χώρας τους ενώ ηχογραφούν live εμφάνισή τους για το live album Dying Alive.

10. Πέρσι κυκλοφόρησαν τον 14ο δίσκο τους με την ονομασία Gods Of Violence ο οποίος έφτασε στο Top 10 σε Αυστρία, Φινλανδία, Τσεχία, Ουγγαρία ενώ κατέκτησε την κορυφή στη Γερμανία!


Για την προώθηση του τελευταίου δίσκου τους, περιοδεύουν σε Ευρώπη και Αμερική. Στη χώρα μας θα εμφανιστούν στις 20 και 21 Ιανουαρίου σε Θεσσαλονίκη (Principal Club) και Αθήνα (Piraeus 117 Academy) αντίστοιχα, ενώ μαζί τους θα είναι οι Πολωνοί VADER και οι Γάλλοι DAGOBA.

 

του Κώστα Αλβανού