Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τους NIGHTSTALKER


Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

 

nightstalker

Για μία ακόμη φορά έρχονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης οι Nightstalker και με  αφορμή την πολυαναμενόμενη συναυλία τους στο Eightball στις 28 Απριλίου όπου θα εμφανιστούν, μαζί με τους Shotgunz και τους Leftover Bullets, αυτά είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις γι αυτό το απίστευτο συγκρότημα, που σε κάθε live εμφάνισή τους αποδεικνύουν τον λόγο που τόσα χρόνια είναι μία από τις κορυφαίες μπάντες της ελληνικής rock σκηνής.1. Οι Nightstalker ξεκίνησαν το 1989 με τον Αργύρη Γαλιατσάτο, ιδρυτή της μπάντας, στη θέση του τραγουδιστή και drummer, με διάφορες αλλαγές στο line up, μέχρι την τωρινή τους σύνθεση. Ειδικά μετά το Just a Burn, όταν ο Αργύρης αφήνοντας επισήμως τα drums συνέχισε πλέον μόνο ως τραγουδιστής, μαζί με τους Ντίνο Ρούλο (drums), Τόλη Μότσιο (κιθάρα) και Ανδρέα Λάγιο ( μπάσο).

2. Ο μπασίστας Ανδρέας Λάγιος έγινε μέλος των Nightstalker το '92 αντικαθιστώντας τον πρώτο τους μπασίστα Βαγγέλη Τσουκνάκη, ενώ ήταν και μέλος των black metal-άδων Rotting Christ από το 1996 μέχρι το 2012.

3. Χαρακτηρίζονται ως μια stoner rock μπάντα, χαρακτηρισμό που οι ίδιοι δεν θεωρούν αποκλειστικό καθώς έχουν διάφορες επιρροές από grunge , heavy metal, αλλά και από άλλους μουσικούς και μπάντες όπως οι Motörhead, οι Black Sabbath και ο Frank Zappa, αλλά και γενικότερα και από δικά τους ακούσματα λέγοντας ότι παίζουν γενικά rock.

4. Έχουν χαρακτηριστεί ως η πρώτη grunge μπάντα στην Ελλάδα, με τις επιρροές τους από τα 90s των οποίων είναι γέννημα θρέμα.

5. Έχουν κυκλοφορήσει 5 albums. Συγκεκριμένα τα Use (1996), Just a Burn (2004), Superfreak (2009), Dead Rock Commandos (2012) και As Above, So Below (2016). Ειδικά το Just a Burn ήταν το album που τους έκανε περισσότερο γνωστούς στο ευρύ κοινό, περνώντας μάλιστα και τα σύνορα της Ελλάδας  (το ομότιτλο κομμάτι του δίσκου ήταν το πρώτο που άκουσα από Nightstalker).
6. Έχουν κάνει περιοδείες σε Ελλάδα και Ευρώπη, συμμετέχοντας σε διάφορα festival, ενώ έχουν κάνει και support σε μπάντες όπως  στους Annihilator, Ramones και Uriah Heep. Οι ίδιοι θα ήθελαν να πήγαιναν σε περιοδεία με Motorhead ή  AC/DC.

7. Έχουν κάνει επιτυχία και εκτός συνόρων, σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ έχουν φτάσει μέχρι και τη μικρή οθόνη δίνοντας δυο τραγούδια τους (Enough is not Enough και The Light) στην αμερικανική σειρά  “Friday Night Lights”.

8. Οι στίχοι των τραγουδιών τους έχουν κυρίως θεματολογία “love, drugs, alcohol, anti religion” πηγάζοντας γενικότερα  από την έμπνευση του Αργύρη που είναι ο κύριος στιχουργός της μπάντας.

9. Αν και θεωρείται μπαλάντα, η καλύτερή τους, το This is U είναι ένα απίστευτα δυναμικό κομμάτι (μια κομματάρα βασικά) που αν το πετύχεις στο setlist της συναυλίας τους, ο Αργύρης το αφιερώνει πάντα εξαιρετικά στο γυναικείο φύλο και πάντα το σκίζει με την ερμηνεία του.

10. Οι Nightstalker κλείνουν κλασικά τα τελευταία χρόνια τις συναυλίες τους με το Children of the Sun, ένα κομμάτι που προκαλεί χαμό σε κάθε συναυλία, ενώ έχει φέρει σε συναυλίες τους μέχρι και άτομα που δεν είναι αποκλειστικά fun του είδους. Το Children of the Sun είχε αρχίσει να γράφεται (συγκεκριμένα το κουπλέ) ήδη από το ’92 για να φτάσει τελικά να κυκλοφορήσει το 2012 και να γίνει ο ύμνος των ροκάδων.


της Πασχαλίας Μπόρα