Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τους ICED EARTH


Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

 

iced earth


Οι Iced Earth σχηματίστηκαν στην Tampa της Florida από τον κιθαρίστα Jon Schaffer. Έχουν 12 studio albums και από τις τάξεις τους έχουν περάσει έως σήμερα 20 μουσικοί. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στη χώρα  μας κι επανέρχονται στα πλαίσια της κυκλοφορίας του νέου τους album Ιncorruptible.


1. Ξεκίνησαν ως Purgatory και σχηματίστηκαν το 1985. Η πρώτη σύνθεση του σχήματος περιελάμβανε πέραν του Schaffer, τον Gene Adams στα φωνητικά, τον Bill Owen στην κιθάρα , τον Dave Abell στο μπάσο και στα τύμπανα τον Greg Seymour.

2. Το σημερινό της όνομα η μπάντα το πήρε το 1988 ηχογραφώντας με αυτό τον επόμενο χρόνο, το πρώτο τους demo Enter The Realm.

3. Πρώτη φορά στην Ευρώπη ήρθαν το 1990 στην προώθηση του δίσκου τους Night Of The Stormrider, ανοίγοντας τις συναυλίες των Blind Guardian.

4. To Dark Saga του 1996 ήταν βασισμένο στο χαρακτήρα comics, Spawn.

5. Toν Ιούνιο του 1998 το album τους Something Wicked This Way Comes σκαρφάλωσε στο top 20 της Γερμανίας.

6. Τον Απρίλιο του 1999, κυκλοφόρησαν το Melancholy EP, το οποίο περιείχε μεταξύ άλλων και τις διασκευές στα Shooting Star των Bad Company και Electric Funeral των Black Sabbath.

7. O τραγουδιστής τους Matt Barlow συγκλονισμένος από την επίθεση στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 αποχωρεί από την μπάντα με σκοπό να γίνει αστυνομικός. Αντικαταστάτης του ο πρώην τραγουδιστής των Judas Priest, Tim “Ripper” Owens.

8.  Στα τέλη της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε το box set με τίτλο Dark Genesis, περιέχοντας τα τρία πρώτα albums τους, το πρώτο demo τους και το Tribute To The Gods, ένα CD με διασκευές σε τραγούδια των Blue Öyster Cult, Judas Priest, AC/DC, Iron Maiden, κ.α.

9. Το 2007 ο Matt Barlow επιστρέφει στη θέση του, πίσω από το μικρόφωνο των Iced Earth.

10. Η αγάπη του ελληνικού κοινού για τους Iced Earth αποδεικνύεται σε κάθε επίσκεψή τους στη χώρα μας. Γι αυτό το λόγο, το συγκρότημα έχει απαθανατίσει 2 φορές σε live album την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του συγκροτήματος στη χώρα μας. Μία το 1998, με το περίφημο τριπλό live album Alive In Athens, και μία το 2013 με διπλό live album Live In Ancient Kourion, με τον Stu Block πλέον στη σύνθεσή τους πίσω από το μικρόφωνο.  


Θα συναντήσουν το κοινό τους στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στο Principal Club Theater με support σχήμα τους Silent Wedding.


του Βασίλη Χριστοφορίδη