Ροκ Περιοδικό - info@feelarocka.com

​MISSILES OF OCTOBER - Better Days


Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

 


missiles of octoberMISSILES OF OCTOBER

Better Days
Punk/Noise rock
Self Released
Βέλγιο

Tracklist:
01. State Of Crisis (2:21)
02. No Brain No Headache (4:27)
03. Satisfaction In Nothing (3:03)
04. Better Days (1:59)
05. Everyday (7:07)
06. Loser (3:45)
07. Chainsaw (1:57)
08. Problems (2:41)
09. Blah-blah-blah (2:43)
10. Two Feet In Sludge (3:56)
Περυσινό album-άκι αλλά απολύτως συγχρονισμένο με το μήνα Οκτώβριο, το Better Days των Βέλγων Missiles of October είναι πολυσυλλεκτικό. Κι όμως ναι, δεν το περίμενα αλλά βρήκα πολλά διάφορα πραματούδια εκεί μέσα. Στο report διάβασα κάτι για sludge και ο συλλογισμός μου πήγε κατευθείαν στους Eyehategod και το ψυχωτικά βαλτώδες στυλ τους. Νόμιζα πως στα περίπου 35 θα μου βγει η ψυχούλα μιας και το συγκεκριμένο είδος δεν είναι και το καλύτερό μου.

Τελικά σε αυτή την τελευταία τους κυκλοφορία (έχουν προηγηθεί ένα ακόμη album και 3 EP) οι Βέλγοι επιδεικνύουν το πόσο δεμένη μπάντα είναι από τον ικανοποιητικό αριθμό των live που έχουν κάνει αλλά μέχρι εκεί. Οι συνθέσεις έχουν ψήγματα sludge, punk rock, αλλά και κάποιους post-punk ρυθμούς και σε αυτό βοηθάνε και τα στραμπουληγμένα φωνητικά από το μπασίστα και τον κιθαρίστα που κάνουν ένα ωραίο vocal δίδυμο.

Οι ίδιοι παραδέχονται πως έχουν επηρεαστεί από μπάντες όπως οι Black Flag, Helmet, Jesus Lizzard και όντως βρίσκεις αρκετές πινελιές από τις παραπάνω μπάντες όπως για παράδειγμα στο εναρκτήριο State Of Crisis και στο No Brain No Attitude. Γενικά πάνω κάτω σε όλα τα τραγούδια τους τα οποία, όπως ανέφερα και παραπάνω, δείχνουν πως η μπάντα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να μην βαρεθείς.

Δε θα τρελαθείς με τους Missiles of October, ούτε θα τους σιχαθείς. Οι Missiles of October είναι κάπου στη μέση, σε μια ουδέτερη και γκρίζα ζώνη. Γκριζωπή όπως και οι στίχοι τους και η όλη ατμόσφαιρα του album τους, θολή από τα αμέτρητα τσιγάρα και ζαλισμένη από το φθηνό αλκοόλ.
του Γιώργου Γράντη